تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز دل به باطل بودن حق و به حق بودن باطل يقين نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819515088




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تنها واحد فروکروم کشور کمتر از ظرفیت اسمی تولید دارد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

مدیر واحد فروکروم سبزوار: تنها واحد فروکروم کشور کمتر از ظرفیت اسمی تولید دارد مشهد- ایرنا- مدیر کارخانه فروکروم سبزوار گفت: تنها واحد فروکروم کشور در شهرستان جغتای خراسان رضوی به علت خام فروشی سنگ کرومیت از سوی بخش خصوصی کمتر از ظرفیت اسمی تولید دارد.


ˈعبدالله رضاییˈ گفت: این کارخانه سالانه 100 هزار تن سنگ کرومیت با عیار متوسط 40 درصد برای تولید 10 هزار تن فروکروم مصرف می کند در حالی که بنا بر ظرفیت اسمی آن برای تولید 25 هزار تن فروکروم به 85 هزار تن سنگ کرومیت در سال نیاز دارد.
وی بیان کرد: واحد فروکروم سبزوار قبل از سال 86 و پیش از آنکه معادن این منطقه به بخش خصوصی واگذار شود، مشکلی در تامین سنگ کرومیت نداشت اما پس از واگذاری معادن این واحد در تامین سنگ کرومیت در سال برای تولید خود دچار مشکل شد.
این فعال اقتصادی اظهار کرد: فعالان معادن کرومیت استان، کرومیت خود را به صورت خام صادر می کنند و سهم این کارخانه از کرومیت صادراتی بسیار اندک است.
رضایی بیان کرد: معادن کرومیت استان باید به دولت واگذار یا شرایط مناسبی ایجاد شود که کارخانه با تمام ظرفیت خود کار کند تا جوابگوی نیاز داخل و خارج کشور به فروکروم باشد.
مدیر واحد فروکروم سبزوار گفت: اکنون شرایط کشور بگونه ای است که هم کرومیت خام از آن صادر می شود و هم دلالان فروکروم را از کشورهای هند و چین به داخل کشور وارد و به قیمت پایین تری می فروشند که این واحد را در فروش محصولات خود دچار مشکل کرده است.
رضایی افزود: از سوی دیگر صاحبان معادن کرومیت اذعان می کنند که برای صادرات مواد معدنی خود از سوی دولت جوایز صادراتی دارند و از دادن مالیات معاف هستند لذا حاضر نیستند سنگ کرومیت را به قیمت پایین تری به واحد فروکروم بفروشند.
وی اظهار کرد: صنایع معدنی برای رشد و توسعه خود نیاز به کامل شدن چرخه تولید دارند به این معنا که باید معدن کرومیت در اختیار واحد صنعتی باشد تا دغدغه ای برای تامین مواد اولیه خود نداشته باشد، در حالی که معادن کرومیت جغتای در دست بخش خصوصی و واحد فروکروم متعلق به بخش دولتی است و این دو بخش نمی توانند هم افزایی داشته باشند.
مدیر واحد فروکروم سبزوار گفت: کل کرومیت استخراجی معادن کشور به 300 هزار تن نمی رسد در حالی که این واحد برای تولید براساس ظرفیت اسمی خود به 100 هزار تن کرومیت نیاز دارد.
رضایی افزود: این در حالیست که مالکیت برخی معادن کرومیت در خراسان رضوی متعلق به کسانی است که هیچ دانش و تجربه ای درباره معادن ندارند و حاضر نیستند این معادن را به دولت واگذار کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: این کارخانه، زیر مجموعه شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران و بزرگترین و تنها تولید کننده فروکروم پرکربن در کشور است.
وی افزود: ساخت این واحد به منظور ایجاد ارزش افزوده بر روی مواد معدنی، توسعه معادن کرومیت استان خراسان رضوی، تولید فروکروم فلز خاص، اشتغالزایی، صرفه جویی ارزی و ارزآوری بوده است.
وی بیان کرد: مطالعات فنی و اقتصادی این پروژه از سال 1376 آغاز و نتیجه این مطالعات و تلاش ها، منجر به اخذ موافقت لازم از وزارت معادن و فلزات آن زمان به منظور تولید 25 هزار تن فروکروم پرکربن در سال شد.
وی افزود: کارخانه فروکروم سبزوار در زمینی به گستره 116 هکتار ایجاد و عملیات تسطیح و دیوارکشی آن از سال 1378 آغاز و در نهایت با سرمایه گذاری اولیه 300 میلیارد ریال از سوی دولت در سال 1384 افتتاح شد.
رضایی با اشاره به همکاری شرکت های خارجی در راه اندازی این واحد گفت: همکاری شرکت مشاور پایرومت آفریقای جنوبی با واحد فروکروم جغتای در انتقال فناوری و تامین ماشین آلات بوده اما همه مراحل نصب و راه اندازی تجهیزات این واحد به دست پیمانکاران و مهندسان زبده و کارآزموده ایرانی انجام شد.
این فعال اقتصادی اظهار کرد: بخشی از ماشین آلات نصب شده در کارخانه فروکروم، سامانه غبارگیر می باشد که این سامانه به منظور پیشگیری از هر گونه آلودگی زیست محیطی تعبیه شده است.
وی درباره نحوه کاربرد فروکروم گفت: سنگ کرومیت در فرآیند تولید تبدیل به فروکروم که در تولید فولاد آلیاژی خاص از جمله فولادهای مقاوم در برابر سایش، زنگ زدگی و حرارت استفاده می شود و در تولید انواع ابزارهای برنده، گلوله های آسیاب های بالمیر، ریل راه آهن، غلطک های کششی خطوط تولید فولاد کاربرد دارد.
رضایی افزود: از ویژگی های فروکروم تولیدی این واحد، قابل رقابت بودن محصول تولیدی آن با بهترین محصولات تولید شده در دنیا است و هم اینک این واحد علاوه بر تامین نیاز کل کشور به فروکروم، محصول خود را به چین، ترکیه، ارمنستان و اروپا صادر می کند.
وی گفت: قابل رقابت بودن فروکروم تولیدی این واحد علاوه بر ارزآوری می تواند میلیون ها دلار صرفه جویی ارزی برای کشور به دنبال داشته باشد.
رضایی درباره میزان اشتغالزایی این واحد بیان کرد: واحد فروکروم سبزوار برای 150 نفر به طور مستقیم و دو هزار نفر به طور غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است.
مدیر واحد فروکروم سبزوار اظهار کرد: کل زیرساخت ها و تجهیزات این واحد فراهم است عمده مصرف انرژی آن برق می باشد که خوشبختانه در این زمینه مشکلی ندارد.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: 31 معدن با 800 هزار ذخیره معدنی کرومیت در استان وجود دارد که استخراج اسمی آنها در سال 57 هزار تن است.
ˈپرویز واثقیˈ افزود: جغتای شش معدن کرومیت با ذخیره قطعی 480 هزار تن دارد که استخراج اسمی آنها در سال 22 هزار تن است و عمده آنها به صورت خام به خارج از کشور صادر می شود.
وی بیان کرد: قیمت کرومیت استخراجی از معادن که متعلق به بخش خصوصی در استان است، براساس نرخ صادراتی است و واحد فروکروم حاضر نیست به این قیمت کرومیت را بخرد لذا کمتر از ظرفیت اسمی خود تولید دارد.
او تاکید کرد: باید مصوبه ای از سوی دولت مبنی بر اینکه کرومیت را کمتر از قیمت صادراتی به بهره بردار صنعتی بفروشند، ابلاغ شود تا این واحد بتواند کرومیت مورد نیازش را از طریق این معادن تامین کند.
واثقی گفت: اگر کل معادن کرومیت خراسان رضوی در منطقه جغتای و جوین فعال شوند و تولیدشان متناسب با ذخیره های تعریف شده باشد، جوابگوی نیاز واحد فروکروم جغتای خواهند بود.
وی تاکید کرد: باید در کنار این معادن واحدهای تولید فروکروم توسط بخش خصوصی ایجاد شود تا هم معادن غیرفعال، فعالیت داشته باشند و هم کمبود ماده معدنی کرومیت برطرف شود.
او گفت: اگر کارخانه فروکروم سبزوار به ظرفیت اسمی برسد سالانه می تواند فروکروم بیشتری از کشور صادر کند.
واثقی افزود: در شرایط فعلی که قیمت این محصول روند افزایشی دارد، تولید فروکروم و فعال کردن معادن کرومیت باید در اولویت جدی بخش خصوصی که عمده این معادن را تحت پوشش دارد، قرار گیرد.
7489/659/330

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




10/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن