تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 19 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821844710




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بحران مسکن عمیق‌تر شد؛ ۵۱ درصد تهرانی‌ها توان خرید خانه ندارند


واضح آرشیو وب فارسی::

آخرین آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد که متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در تهران به ۸۸ میلیون تومان رسیده است. این در حالی است که ۵۱ درصد خانوارهای تهرانی با درآمد فعلی خود قادر به خرید خانه نیستند. این آمارها نشان از عمق بحران مسکن در کشور و دشواری دسترسی به مسکن برای قشر متوسط جامعه دارد.



بحران مسکن در ایران؛ کابوسی ۴۸ ساله برای مستأجران

قیمت مسکن در ایران به فلک کشیده و اجاره نشینی به یک بحران تبدیل شده است. یک گزارش جدید از بانک مرکزی نشان می‌دهد که متوسط قیمت هر مترمربع مسکن در تهران به ۸۸ میلیون تومان رسیده و این در حالی است که ۵۱ درصد خانوارهای تهرانی مستأجر هستند و باید به طور متوسط ۴۸ سال منتظر بمانند تا بتوانند صاحب خانه شوند.

سیاست‌های نادرست و تورم افسارگسیخته، خواب خانه‌دار شدن را از چشم بسیاری از ایرانیان ربوده است. براساس آمار، بیش از ۵ میلیون خانوار در کشور متقاضی مسکن ملی هستند و سالانه حدود ۵۰۰ هزار ازدواج جدید صورت می‌گیرد که به افزایش تقاضا برای مسکن دامن می‌زند.

مسکن، بیش از نیمی از درآمد خانوارهای تهرانی را به خود اختصاص می‌دهد. این در حالی است که استاندارد جهانی برای سهم هزینه مسکن از درآمد خانوار، حدود ۳۰ درصد است. این بدان معناست که ایرانی‌ها مجبورند بخش قابل توجهی از درآمد خود را صرف مسکن کنند و در نتیجه، از سایر نیازهای خود بگذرند.



اما برنامه دولت سیزدهم برای حل این بحران چیست؟

دولت سیزدهم با طرح نهضت ملی مسکن، وعده ساخت ۴ میلیون مسکن را داده است. اما آیا این طرح می‌تواند پاسخگوی نیاز گسترده به مسکن باشد؟ کارشناسان معتقدند که برای حل بحران مسکن، نیاز به یک رویکرد جامع و بلندمدت است که شامل موارد زیر باشد:

افزایش عرضه مسکن: ساخت مسکن در مقیاس بزرگ و با استفاده از فناوری‌های نوین
کنترل قیمت مصالح ساختمانی: جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مصالح ساختمانی
تسهیل دسترسی به زمین: تأمین زمین با قیمت مناسب برای ساخت مسکن
حمایت از مستأجران: ایجاد قوانین حمایتی از مستأجران و کنترل افزایش اجاره بها
شفاف‌سازی بازار مسکن: مبارزه با فساد و دلالی در بازار مسکن

در صورت عدم اتخاذ تدابیر جدی، بحران مسکن می‌تواند به یکی از مهم‌ترین چالش‌های اجتماعی و اقتصادی کشور تبدیل شود.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ]
[مشاهده در: ]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن