تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را براى بزرگداشت خداوند زيبا بنويسد، خداوند او ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844374437




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فسفات آسفوردی بافق، تنها تولیدکننده کنسانتره(افشره) فسفات کشور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

فسفات آسفوردی بافق، تنها تولیدکننده کنسانتره(افشره) فسفات کشور یزد - ایرنا - وجود معادن متعدد و سرشار از برکات الهی در استان یزد و تلاش دولت تدبیر و امید در حمایت همه جانبه از این صنعت بزرگ به منظور افزایش درآمدهای کشور با جلوگیری از خام فروشی می تواند نقطه عطفی در درخشش این بخش مغفول مانده باشد.


به گزارش ایرنا، در سالی که به نام سال فرهنگ و اقتصاد نامگذاری شده است معادن می توانند به عنوان ذخایری ارزشمند، تاثیر بسیار زیادی بر اقتصاد کشور بگذارند بشرط آنکه با تدبیر و مدیریتی که دولت دارد بتواند از این ذخایر در مسیر پیشرفت و توسعه کشور استفاده کند.
آنچه مسلم است یزد با بهره مندی از ذخایر معدنی و دومین استان کشور در این حوزه بعد از کرمان و به عنوان کلکسیون ذخایر معدنی در دل کویر می تواند نقشی ارزنده در این راه سخت و دشواری که دولت یازدهم در آن قدم نهاده است، ایفا کند.
وجود معادن سنگ آهن چغارت بافق(سنگ آهن مرکزی)،سنگ آهن چادرملو،سه چاهون،سنگ آهن سورک، ندوشن، مجتمع فسفات آسفوردی، معادن سرب و روی همه حکایت از ظرفیت و ذخیره بالای استان صنعت خیز یزد دارد.
*** وجود 50 نوع ماده معدنی در استان یزد
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت یزد با اشاره به اینکه یزد دومین استان معدنی کشور است، گفت: از این نظر دو استان کرمان و یزد در رأس استانهای بزرگ معدنی کشور قرار دارند.
ˈمحمد مهدی زارعˈ، ضرورت سرمایه گذاری در بخش معادن استان را مورد تاکید قرار داد و افزود: بالغ بر 50 نوع ماده معدنی در استان شناسایی شده که از این میزان تنها 30 نوع قابل بهره برداری است.
وی با بیان اینکه معدنکاری در ایران کمتر از فناوریهای روز استفاده می کند، یادآور می شود: استان یزد با این مقدار ذخیره معدنی، بهشت معادن ایران لقب گرفته است بنابراین باید فناوری روز دنیا را در معدنکاری مانند دیگر صنایع کشور به خدمت بگیریم.
رییس سازمان صنعت و معدن استان یزد ادامه داد: این استان با یکهزار واحد تولیدی معدنی فعال سالانه 35 میلیون تن استخراج مواد معدنی را در کارنامه خود دارد و با توجه به اینکه بعد از تحریمها فصل تازه ای برای فعالیت معدنی گشوده و ارزش واقعی معدنکاری بهتر شناخته شده است، باید از این ذخایر عظیم بخوبی بهره گیری کرد.
معادنی در این استان غنی و پهناور وجود دارد که در کشور بی نظیر است همچون معادن فسفات اسفوردی بافق که بیشتر محصول آن صادر می شود.
در این بخش اکنون تنها از دو معدن بزرگ در کشور فسفات استخراج می شود که یکی از آنها معدن فسفات آسفوردی بافق و دیگری شمشک در 45 کیلومتری شمال شرق تهران است؛ البته در مجتمع سنگ آهن چادرملو نیز کنسانتره فسفات به عنوان محصول دوم تولید می شود.
واحد فسفات آسفوردی زیرمجموعه شرکت تهیه و تولید و مواد معدنی ایران به عنوان تنها تولیدکننده کنستانتره(افشره) فسفات در کشور است که در 35 کیلومتری شمال شرق شهرستان بافق و در 155کیلومتری مرکز استان قرار دارد.
یک جاده فرعی سه کیلومتری، معدن را به جاده اصلی بافق- بهاباد وصل می کند ولی راه آهنی که محصولات معدن چغارت را به اصفهان حمل می کند در کیلومتر 14، جاده بافق- اسفوردی را قطع می کند.
کارخانه فسفات اسفوردی با منشا آذرین و ذخیره ای معادل 17میلیون تن با عیار متوسط 13.9درصد کانسار فسفات با فرمول P2O5 و استخراج سالانه 360هزار تن محصول، تنها تولیدکننده فسفات در ایران است.
عملیات بررسی و اکتشافی معدن در سالهای61 تا 71 از سوی سازمان زمین شناسی طرح اکتشاف سراسری فسفات،شرکت سهامی کل معادن ایران و شرکت معدنکاو و آزمایشات کانه آرایی از سوی شرکت ˈسالزگیترˈ در سال های 68 و 69 انجام گرفت.
توده معدنی شامل کانسار آهن و فسفات از نوع آذرین بوده و در یک سطح دایره ای شکل به قطر تقریبی 500 متر و عمق 100متر قرار داشته و گسترشی در حدود 20 هکتار دارد.
میزان ذخیره برآورد شده نزدیک 17میلیون تن با عیار 13.9درصد P2O5 است که با توجه به عملیات انجام گرفته پیش بینی می شود ذخیره آن به حدود 22 میلیون تن نیز برسد.
از ویژگی های مهم این کانسار وجود عناصر کمیاب حدود 1.2درصد است.
سنگ فسفات پس از انجام عملیات آتشباری به کمک بلدوزر، لودر و کامیون به محل ورودی کارخانه حمل می شود.
کارخانه فسفات اسفوردی نیز در چهار واحد اصلی شامل سنگ شکن، بخش آسیابها ، واحد پرعیارسازی آپاتیت و جدا شدن مواد خط فسفات و واحد آبگیری و فیلتراسیون باطله طراحی شده است.
اهمیت فسفات زمانی مشخص می شود که بدانیم مصرف آن در صنایع ایران سالانه حدود یک میلیون تن است و عمدتا از طریق واردات تامین می شود.
بیشترین مصارف این ماده معدنی باارزش در صنایع کود شیمیایی، صنایع شوینده، پاک کننده ها ،حشره کش ها، صنایع غذایی دام و طیور و صنایع خوراکی، آبکاری، صنایع رنگ و دارویی، فولادهای ضد زنگ، صنایع عکاسی، صنایع نظامی برای تهیه گلوله های منور و وسایل آتش بازی و ادوات شب نماست و متداول ترین روش استفاده از سنگ فسفات تبدیل آن به اسید فسفریک و سپس مصرف در صنایع مرتبط است.
اگرچه محصول فسفات اسفوردی بخشی از نیاز کشور را تامین می کند اما با توجه به وجود ذخایر فسفات در کشور می توان در آینده به خودکفایی در این بخش امیدوار بود.
***رشد افزون بر 19درصدی تولید فسفات بافق
مدیرعامل مجتمع فسفات آسفوردی بافق از رشد 19.48درصدی تولید فسفات سال 92 در مقایسه با سال ماقبل آن خبر داد.
ˈمحمدجواد فتوحیˈ در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: تولید محصول فسفات در مجتمع معدنی فسفات آسفوردی بافق در سال 92، 80 هزار و 710 تن بود که در مقایسه با سال 91 حدود 19.5درصد افزایش نشان می دهد.
وی از کاهش استخراج در سال 92 خبر داد و تصریح کرد: در این سال استخراج فسفات در این مجتمع حدود 400 هزار تن بود که با کاهش 90 درصدی نسبت به سال 91 روبرو بوده ایم.
مدیرعامل مجتمع فسفات آسفوردی همچنین به شکستن رکورد تولید فسفات در سال 92 اشاره کرد و افزود: در سالی که از سوی مقام معظم رهبری سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی نامگذاری شده بود کارکنان این مجتمع با خلق حماسه اقتصادی موفق به تولید 80 هزار و 710 تن کنسانتره فسفات و آهن شدند.
فتوحی با بیان اینکه از این میزان تولید 70 هزار و 250 تن کنسانتره فسفات و مابقی کنسانتره آهن بود، یادآور شد: این مقدار تولید نسبت به متوسط 14 ساله بهره برداری از این مجتمع، رشدی بالغ بر 124درصد را نشان می دهد که در این مدت بی سابقه است.
وی به راه اندازی خط تولید کنسانتره آهن از اردیبهشت سال گذشته اشاره کرد و گفت: این خط تولید پس از 14 سال توقف با همت، توان و دانش کارکنان این مجتمع و با بومی سازی کامل افتتاح شد.
فتوحی اضافه کرد: با راه اندازی این خط تولید، در 10 ماهه اول سال 92 موفق به تولید بیش از 10 هزار تن کنسانتره آهن با متوسط عیار 62 درصد شدیم.
مدیر عامل مجتمع معدنی فسفات آسفوردی بافق در ادامه، متوسط عیار آهن معدن را 24 درصد، محصول کنسانتره آن را 62 درصد و همچنین عیار محصول فسفات در معدن را 12درصد و عیار محصول تولیدی این مواد معدنی را 36 درصد عنوان کرد.
*** امسال افزون بر 12هزار تن کنسانتره فسفات و آهن در بافق تولید شده است
مدیر روابط عمومی مجتمع فسفات آسفوردی بافق از تولید 12هزار و 200 تن کنسانتره فسفات و آهن در 3 ماهه اول امسال در این واحد معدنی خبر داد.
ˈعباس اولیاییˈ افزود: از آنجایی که در مدت مشابه سال قبل تعمیرات داشتیم امکان مقایسه تولید امسال با سال گذشته وجود ندارد.
مدیر روابط عمومی مجتمع فسفات بافق اضافه کرد: در همین مدت نیز میزان یک هزار و 370 تن کنسانتره آهن از این مجتمع معدنی استحصال شده است.
وی با بیان اینکه مجتمع معدنی فسفات آسفوردی و خط تولید آهن از سال 1378 آغاز به کار کرده است، افزود: خط تولید آهن به علت عدم تولید، کمبود ظرفیت و نداشتن عیار مناسب تعطیل شد.
اولیایی ادامه داد: خط تولید آهن بعد از 14 سال توقف از اردیبهشت سال گذشته با بومی سازی، از سوی کارکنان مجتمع فسفات، با تولید ماهانه 455 تن و عیار 24 درصد راه اندازی شد.
وی ذخیره اولیه فسفات و آهن این مجتمع را 16 میلیون تن اعلام و خاطرنشان کرد: تاکنون چهار میلیون تن از این محصول، تولید و به بازار عرضه شده و 12 میلیون تن ذخیره آن همچنان باقی است.
مدیر روابط عمومی مجتمع فسفات بافق با بیان اینکه کنسانتره آهن تولیدی در صنایع فولادسازی کاربرد دارد، خاطرنشان کرد: محصول فسفات این مجتمع نیز در تولید کود، اسید فسفوریک، صنایع دام و طیور، صنعت پلاستیک، رنگ و خوراکی بکار می رود.
شهرستان بافق در 120 کیلومتری جنوب شرقی یزد قرار دارد. ک/4
7543/616

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




08/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن