تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين سخن، كتاب خدا و بهترين روش، روش پيامبر صلى لله  عليه  و  آله و بدترين ام...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827507978




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قفل بزرگترین معدن فسفات ایران پس از ربع قرن وعده شکست


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

قفل بزرگترین معدن فسفات ایران پس از ربع قرن وعده شکست یاسوج - ایرنا - قفل معدن فسفات چرام کهگیلویه وبویراحمد یکی از بزرگترین ذخایر معدنی فسفات خاورمیانه و ایران که میراث دار بیشترین وعده های عملی نشده بود، پس از ربع قرن در دولت تدبیر و امید شکست.


فرماندار چرام با بیان این مطلب ، روز سه شنبه به مناسبت دهم تیر روز صنعت و معدن در گفت و گو با ایرنا با اشاره به عملیاتی شدن روند فعالیت معدن چرام به عنوان یک رویداد اقتصادی خوب در دولت تدبیر امیدگفت:در اولین اقدام 51 هکتار زمین به سرمایه گذار واگذار شد.
ابراهیم فتاح پور بیان داشت: با دستور استاندارکهگیلویه و بویراحمد، دستگاه های خدمات رسان برای واگذاری انشعاب های آب ،گاز و برق به شرکت بهره بردار فسفات چرام ، اعلام آمادگی کردند.
وی گفت: سرمایه گذار طرح هم اکنون در حال پیگیری روند مقدماتی تامین تاسیسات و خدمات زیربنایی و مراحل اکتشاف،استخراخ و بهره برداری از این طرح است.
فتاح پور افزود:عملیات اکتشافی معدن فسفات این شهر از سال 1349 آغاز و تا سال 1372 به طول انجامید و پس از آن مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی شروع شد.
وی گفت:هم اینک برنامه عملیاتی و زمانبندی شده شرکت تحقیقات صنعت و معدن آیرما برای آغاز این طرح به استانداری کهگیلویه و بویراحمد تحویل شده است تا اقدامات بعدی انجام شود.
فرماندار چرام بیان کرد:شرکت بین المللی تحقیقات صنعت و معدن آیرما بزرگترین تولید کننده کنستانتره فسفات و کودهای شیمیایی در ایران تمام مجوزهای لازم در زمینه بهره برداری از این معدن عظیم را دریافت کرده است.
فناح پور ادامه داد:همچنین نقشه استخراج از سوی این شرکت نیز طراحی شده که این امر بیانگر پیشرفت و گذر از مرحله سخت پروژه است.
وی ، مزیت فسفات کوه لار (بناری) نسبت به فسفات منطقه شیخ هابیل بخش سرفاریاب چرام را ذخیره و حجم بالای آن دانست و گفت: معدن فسفات منطقه شیخ هابیل به لحاظ غنا درصد بالایی از خلوص فسفات20 تا 22درصد را داراست.
فرماندار چرام اظهار کرد: بسیاری از مشتقات و کنسانتره فسفات مورد نیاز کشور از خارج تامین می شود و هزینه های ارزی قابل توجهی را به همراه دارد.
فتاح پور بیان کرد: با سرمایه گذاری و استخراج ذخایر معدنی فسفات در منطقه چرام علاوه بر تامین فسفات مورد نیاز داخل می توان از خروج ارز از کشور نیز جلوگیری کرد.
وی افزود: با بهره برداری از معدن فسفات چرام و ساخت صنایع تبدیلی در این منطقه افزون بر سه هزار فرصت شغلی ایجاد می شود که با توجه به محرومیت استان کهگیلویه و بویر احمد می تواند دریچه ای رو به توسعه برای این استان باشد.
فرماندار چرام افزود:براساس تحقیقات زمین شناسی شهرستان چرام به لحاظ داشتن معادن مختلف بسیار غنی است و برای بهره گرفتن از این ظرفیت ها در آن دانشکده صنعت و معدن کهگیلویه و بویراحمد احداث و راه اندازی شده است.
مدیر شرکت تحقیقات صنعت و معدن آیرما هم ذخیره احتمالی معدن فسفات محدوده کوه لار (بناری) در چرام را 200 میلیون تن اعلام کرد و گفت: ذخیره قطعی این معدن نیز 82 میلیون تن است.
امیر احدی ، با اشاره به شروع عملیات نقشه برداری هشت هکتار از51 هکتار زمین واگذار شده به این شرکت بیان داشت :روند اجرایی این طرح وارد مرحله جدیدی شده است.
وی گفت: برق وآب مور نیاز این شرکت به میزان مورد نیاز تامین شده است اما با توجه به نیاز هر ساعت به 30هزار مترمکعب گار، رفع نیاز این میزان گاز در حد مسوولیت مسوولان استانی نیست و رایزنی برای اخذ مجوز آن در حال پیگیری است.
احدی بیان کرد: عملیات اجرایی نیازهای تاسیساتی این شرکت تا سه ماه آینده انجام خواهد شد ولی فعالیت برای بازنمودن دهانه معدن و عملیات اکتشتاف به زودی آغاز خواهد شد.
احدی با اشاره به این که با بهره برداری از این معدن سالانه یک میلیون تن فسفات از معدن چرام استخراج می شود، اظهار کرد: قابلیت استخراج از این معدن سالانه به تدریج قابل افزایش است.
مدیر شرکت بین المللی تحقیقات صنعت و معدن آیرما بیان کرد: با بهره برداری اولیه از این معدن برای 400 نفر و در دراز مدت برای یکهزار و 200نفر به طور مستقیم شغل ایجاد می شود.
وی افزود: مطالعات و اقدامات لازم برای بهره برداری از معدن فسفات چرام (کوه لار)شامل چند فاز انجام گرفته است و در آینده نزدیک عملیات اجرایی اکتشاف و استخراج آن آغاز خواهد شد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم اجرایی شدن فرآیند عملیات مقدماتی و زیرساختی معدن فسفات چرام را بیانگر توجه دولت تدبیر و امید به بخش تولید و حمایت از بخش خصوصی دانست.
سید موسی خادمی ، حمایت از بخش صنعت و معدن را از سیاست های دولت یازدهم بیان کرد و افزود: آمادگی کامل برای تامین منابع و تسهیلات، صدور مجوزها و آسان سازی امور برای بهره برداری از معدن فسفات چرام وجود دارد.
وی اظهار کرد: دستگاه های خدمات رسان شامل آب، برق، گاز و راه و شهرسازی ، همکاری خوبی با شرکت بهره بردار معدن فسفات چرام داشته اند.
خادمی ادامه داد: تکمیل زنجیره تولید معدن فسفات چرام با 82 میلیون تن ذخیره می تواند طرح مناسبی برای تولید و اشتغالزایی در این منطقه باشد.
ذخیره کلان معدن فسفات چرام و محصولات شیمیایی حاصل از آن شامل اسید فسفریک ،کودهای فسفاته، دی کلسیم فسفات، تری پلی فسفات، اسید فسفریک خوراکی و فسفر از جمله محصولات استراتژیک و بسیار ارزشمندی است که در چرخه صنعتی کشور به ویژه صنعت پتروشیمی و پالایشگاهی کاربرد ویژه ای دارد.
کوه لار از رشته های زاگرس واقع در استان کهگیلویه و بویر احمد در جنوب غربی کشور ، منبع بسیار غنی از این ماده معدنی شناخته شده است و در صورت سرمایه گذاری از ظرفیت اقتصادی و اشتغالزایی خوبی نیز برخوردار است.
فاصله این معدن تا نزدیک ترین فرودگاه یعنی فرودگاه شرکت نفت گچساران 70 کیلومتر و تا نزدیک ترین خط آهن 300 کیلومتر و فاصله با اولین بندر (بندر ماهشهر) 270 کیلومتر است.
ذخیره معدنی فسفات کوه لار (بناری) در 12 کیلومتری شهرستان 32هزار نفری چرام در 150 کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
671 /679
مظفر عدالت نسب

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




10/04/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن