تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيبت كردن در (نابودى) دين مسلمان مؤثرتر از خوره در درون اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845066005




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قانون پارتی‌بازی در نظام استخدام!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: قانون پارتی‌بازی در نظام استخدام!
یک عضو هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه اصفهان گفت: در بعضی سازمان‌های ایران پارتی‌بازی به یک قانون تبدیل شده است، به این معنا که افراد پس از بازنشستگی می‌توانند یکی از اعضای خانواده‌شان را جایگزین خود کنند.
کد خبر: ۴۱۲۴۸۷
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۱ - 01 July 2014


یک عضو هیات علمی گروه مدیریت دانشگاه اصفهان گفت: در بعضی سازمان‌های ایران پارتی‌بازی به یک قانون تبدیل شده است، به این معنا که افراد پس از بازنشستگی می‌توانند یکی از اعضای خانواده‌شان را جایگزین خود کنند.

علی صفری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه پارتی‌بازی در استخدام یک آسیب اجتماعی است، اظهار کرد: در سازمان‌های ایران به تناسب شغل و شاغل توجه نمی‌شود که این امر در درازمدت سازمان مربوطه را دچار عدم بهره‌وری و سوءمدیریت می‌کند.

وی افزود: تناسب میان شغل و شاغل یکی از اصول مدیریت صحیح در سازمان‌های امروزی است که داشتن تحصیلات و تجربه مرتبط با شغل و هم‌چنین بعضی ویژگی‌های روحی، روانی و جسمانی از جمله شرایط احراز این تناسب است.

استاد مدیریت دانشگاه اصفهان درباره میزان بروز پارتی‌بازی در سازمان‌های مختلف با اشاره به تحلیل سازمان‌های ایران در 100 سال گذشته، تصریح کرد: این پدیده در سازمان‌هایی که ریشه فنی – مهندسی دارند به این علت که سطح تخصص بیشتری جهت انجام کار مورد نیاز است، کمتر اتفاق افتاده است، اما این میزان در سازمان‌هایی که ریشه ارباب – رعیتی دارند افزایش می‌یابد به این دلیل که مشاغل اینگونه سازمان‌ها به سطح تخصص کمتری نیاز دارند.

نگاه سازمان‌ها به انسان نگاه هزینه‌زا است

وی با ذکر اینکه در ایران برخی سازمان‌ها دولتی و برخی دیگر خصوصی هستند، ادامه داد: از زمان شکل‌گیری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی که متولی برگزاری آزمون‌های استخدامی است و هم‌چنین به این دلیل که استخدام‌ها باید طبق ضوابط و با اخذ مجوز از معاونت سرمایه انسانی ریاست جمهوری انجام گیرد، پارتی‌بازی در استخدام کمتر اتفاق افتاده است، اما در سازمان‌های خصوصی به دلیل عدم مدیریت یک نهاد خاص بر استخدام‌ها با وجود مهم بودن میزان بهره‌وری، این پدیده بیشتر اتفاق می‌افتد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه لغو استخدام‌های رسمی در صورت کشف پارتی‌بازی در آن‌ها، ممکن نیست، افزود: لغو استخدام رسمی به این دلیل که هم فرد پس از استخدام دارای حق و حقوق قانونی می‌شود و هم استخدام فرد جدید و طی فرآیند آموزش و آشنایی با تخصص و محیط کار زمان‌بر و هزینه‌بر است، مقرون به صرفه نیست.

صفری با بیان اینکه سیستم تجزیه و تحلیل شغل در هر سازمانی استقرار پیدا کند، مانع از پارتی‌بازی می-شود، توضیح داد: تجزیه و تحلیل شغل سیستمی است که کمک می‌کند فرد هنگام استخدام، حداقل شرایط احراز را دارا باشد.

وی با اشاره به چهار پارامتر مهم در جذب صحیح نیرو، تصریح کرد: اگر چهار سیستم "تجزیه و تحلیل شغل"، "کارمندیابی"، "استخدام" و "اجتماعی‌سازی" بر مبنای برنامه‌ریزی منابع انسانی، یعنی تعداد نیرو، همراه با ویژگی‌های مورد نیاز، درست اجرا شوند، جذب نیرو به درستی انجام می‌شود.

استاد مدیریت دانشگاه اصفهان با بیان اینکه سازمان‌های ایران، در حوزه مدیریت هنوز پارادایم‌های پیشرفت را طی نکرده‌اند، گفت: نگاه ما به انسان در سازمان‌ها، هنوز یک نگاه هزینه‌زا است و تا زمانی که این دیدگاه تبدیل به دیدگاهی که در آن انسان سرمایه تلقی می‌شود، نشود، شایسته‌سالاری برقرار نمی‌شود.

پارتی‌بازی از دلایل فرار مغزها

صفری با اشاره به تاثیرگذاری پارتی‌بازی بر شایسته‌سالاری، افزود: علمی نبودن جذب نیرو، عدم توجه به بحث‌های انسانی و نگاه هزینه‌ای داشتن به منابع انسانی در سازمان‌های ایران، از جمله علل بروز پارتی‌بازی است.

وی در ادامه با بیان اینکه پارتی‌بازی، بهره‌وری و تولید ناخالص ملی را کاهش می‌دهد، خاطرنشان کرد: پارتی‌بازی یکی از دلایل ظهور پدیده فرار مغزها است.

این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه در دنیا راهکارهای متفاوتی برای مقابله با بیکاری انجام شده که کارآفرینی توسط بطن جامعه بهترین راه برون رفت از آن است، در خصوص ارتباط بیکاری جوانان با پارتی‌بازی، تصریح کرد: پارتی‌بازی ارتباطی با پدیده بیکاری ندارد به این دلیل که استخدام یک فرد باعث می‌شود فرد دیگر بیکار بماند، حال فرقی نمی‌کند شایسته باشد یا نباشد، اما پارتی‌بازی می‌تواند یکی از علل بیکاری شایسته‌ها باشد.

صفری افزود: استخدام فرد ناشایسته با پارتی‌بازی در برابر فرد شایسته، فرد شایسته را دچار یأس و احساس بی‌عدالتی می کند و این امر تأثیر زیادی بر روی رفتار، همراهی‌های اجتماعی و هم‌سو عمل کردن وی با سیاستهای دولت می گذارد و به طور کلی اعتماد و سرمایه اجتماعی وی را خدشه‌دار می‌کند.

وی اظهار امیدواری کرد: سازمان‌های ایران در جذب و استخدام نیرو علمی اقدام ‌کنند، به انسان ها به عنوان سرمایه نگاه کنند، و شایسته سالاری را گسترش دهند.












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن