محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852632032
نقش معادن در توسعه استان سمنان
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
در میزگرد ایرنا بررسی شد نقش معادن در توسعه استان سمنان سمنان - ایرنا - سمنان به عنوان استانی معدنی مطرح است و همواره معادن غنی و متنوع آن به عنوان یکی از مزیت های مهم اقتصادی مطرح بوده است ولی آیا بهره برداری از این ظرفیت به نفع چرخه اقتصادی این استان و رونق تولید و صنایع به خوبی انجام شده است؟
این استان در حالیکه 40 درصد گچ، 60 درصد نمک ، 95 درصد سلستین، 95 درصد زئولیت، 15 درصد سولفات سدیم، 15 درصد زغالسنگ و 20 درصد کرومیت کشور را در خود جای داده است اما معادن این استان نتوانسته است جایگاه مناسبی را در توسعه استان سمنان ایفا نماید.
در استان سمنان هم اکنون 40 نوع ماده معدنی و سالانه بالغ بر 16 میلیون تن مواد معدنی استخراج می شود اما اشتغال ایجاد شده در بخش معدن قریب چهار هزار نفر است که به گفته صاحبنظران فعالتر شدن معادن و در کنار آن صنایع معدنی می تواند چندین برابر برای این استان اشتغال و ارزش افزوده ایجاد کند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی استان سمنان در آستانه دهم تیر روز صنعت و معدن در میزگردی با حضور صاحبنظران این بخش به بررسی جایگاه معدن در روند توسعه این استان و راهکارهای فعالتر شدن آن در رونق اقتصادی استان و کشور پرداخت.
در این میزگرد ˈحسن قانعˈ سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت، ˈعلی اکبر هاشمیانˈ از کارشناسان بخش معدن این سازمان، ˈعلی اصغر جمعه ایˈ رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن سمنان و دو تن از فعالان بخش معدن استان سمنان حضور داشتند.
قانع در این میزگرد گفت: سمنان در بخش معدن از جایگاه مطلوبی برخوردار است به طوری که از نظر تعداد معادن در رتبه پنجم و از نظر حجم استخراج و شاغلین بخش معادن در رتبه ششم کشور قرار دارد.
وی حجم ذخیره زمین شناسی را بیش از دو میلیارد و 500 میلیون تن و ذخیره قطعی معدنی استان سمنان را 450 هزار تن بیان کرد و افزود: این استان در توسعه صنایع معدنی نیز واحدهای متعددی را ایجاد کرده است که کربنات کلسیم با 190 هزار تن در سال، فروسیلیس با 25 هزار تن، سیمان با یک میلیون و 800 هزار تن، گچ با هفت میلیون تن، نمک با 800 هزار تن، سولفات سدیم با 60 هزار تن، ذغالشویی و تولید کک با 300 هزار تن، محصولات فولادی با دو میلیون تن، کاشی و سرامیک با 18 میلیون مترمربع از جمله این واحدها است.
قانع ایجاد معادن بزرگ با استخراج بالا و ایجاد صنایع معدنی در کنار اینگونه معادن را از سیاستهای سازمان صنعت، معدن و تجارت دولت تدبیر و امید عنوان و تصریح کرد: کوچک بودن معادن استان سمنان از معضلات پیشرو این بخش مهم صنعتی است.
وی به فعالیت 464 معدن دارای پروانه با اشتغال حدود چهار هزار نفر در استان سمنان اشاره کرد و افزود: میانگین اشتغال هر معدن بین پنج تا هفت نفر است که نشانده قرار داشتن معادن این استان در مقیاس کوچک است.
وی با اشاره به صدور 195 فقره پروانه اکتشاف و 75 فقره گواهی کشف، اظهار داشت: بر اساس این آمار، در بخش معدن استان سمنان یک هزار و 650 میلیارد ریال سرمایه گذاری انجام شده است.
وی با اشاره به صدور 10 فقره پروانه بهره برداری ،10 فقره پروانه کشف و شش فقره پروانه اکتشاف و هشت فقره مجور برداشت موقت در سه ماهه ابتدایی امسال، اظهار داشت: ایجاد صنایع معدنی بیشترین مزیت سرمایه گذاری در این استان را دارد و بر اساس بررسی ها بیشترین میزان صادرات، ارزش افزوده، اشتغال و نرخ بهره برداری در صنایع معدنی و کانی های غیرفلزی است و به دلیل اینکه این صنایع وابستگی به مواد اولیه خارجی وجود ندارند، ماندگاری بیشتری دارند.
قانع از واگذاری اختیار مدیریت صنایع معدنی در کنار امور معدن از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت کشور به برخی استانها از جمله سمنان خبر داد.
وی گفت: سالانه 190 هزار تن کربنات سدیم، 25 هزار تن فروسیلیس، یک میلیون و 800 میلیون تن سیمان، 9 میلیون تن گچ، 800 هزار تن نمک، 60 هزار تن سولفات سدیم، 300 هزار تن زغال شویی، دو میلیون تن صنایع فولاد و 18 میلیون متر مربع کاشی و سرامیک در استان سمنان استخراج و تولید می شود.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با اشاره به لزوم فرآوری تولیدات معادن برای ارزش افزوده بیشتر، افزود: از 464 معدن فعال این استان، 278 معدن مواد آن فرآوری می شود و بقیه محصولات معادن به صورت خام به فروش می رسد.
کارشناس معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان نیز در این میزگرد از فعالیت شورای مشورتی معدن با حضور کارشناسان بخشهای مرتبط با صنعت معدن و دادگستری کل استان سمنان خبر داد و گفت: این شورا به منظور رفع مشکلات مختلف معدن کاران با دستگاههای اجرایی با اختیارات بیشتر فعالیت دارد.
ˈعلی اکبر هاشمیˈ از انجام مزایده بسیاری از معادن غیر فعال در استان سمنان در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: در این مزایده ها، صلاحیت فنی افراد به دقت بررسی می شود تا به فعال شدن بخش معادن در استان سمنان کمک شود.
در این حال رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان، معادن این استان را از نظر تنوع و ذخیره معدنی غنی دانست اما معتقد است: توسعه معادن در این استان موفقیت لازم را نداشته است.
ˈعلی اصغر جمعه ایˈ افزود: قریب به اتفاق معادن این استان به اشخاص واگذار شده و اکنون مالک دارد ولی کار چندانی روی آنها انجام نمی شود.
وی با اشاره رها بودن شماری از معادن و اخذ مجور برخی افراد تنها به منظور بهره برداری از پروانه معدنی، اظهار داشت: این افراد گاهی خط و تراشی بر معدن زده و آن را رها کرده اند در حقیقت معادن تصاحب و رها شده است و اگر کسی هم بخواهد در آن معدن کار کند، اجازه فعالیت سرمایه گذار به چندین برابر قیمت به وی داده می شود.
وی اضافه کرد: این معادن به دلیل اینکه روند اکتشاف آنها کامل نشده به بهره برداری و ایجاد صنایع معدنی نیز منجر نشده است.
جمعه ای تاکید کرد: در استان سمنان معادن غنی داریم اما مطالعات مناسب برای توجیه اقتصادی داشتن این معادن انجام نشده است.
وی با تاکید بر اینکه سیاست گذاری منطقی پشت معادن وجود ندارد افزود: حق دولت از معادن سال گذشته تا 300 برابر افزایش یافت که این روند منطقی نبود و با مطالعه انجام نشده است در حالیکه این افزایش باید 20 یا 30 درصدی اعمال می شد.
وی فعال شدن معادن را ظرفیت مناسبی برای افزایش اشتغالزایی در استان سمنان دانست و گفت: در حال حاضر حدود چهار هزار نفر به شکل مستقیم در معادن این استان اشتغال دارند که اگر همت جدی سازمان صنعت، معدن و تجارت باشد این اشتغال به شکل فزاینده ای افزایش می یابد.
جمعه ای افزایش اختیارات سازمان های صنعت، معدن و تجارت استانها را را برای فعال شدن بخش معادن خواستار شد و تاکید کرد: این سازمان نظارت دقیق بر معادن دارد و اگر مالکی سوء استفاده داشت به آن رسیدگی می شود نه اینکه عده ای با حداقل بهره برداری و پرداخت اقساطی حق دولت، روند منطقی صنایع معدنی و ایجاد اشتغال در استان سمنان را به رکود بکشانند.
وی با تاکید بر اینکه دولت باید زیرساختهای لازم برای معادن را ایجاد کند، تصریح کرد: معادن را نمی شود هرجا وجود ندارد و مکان آن داخل شهر و یا شهرکهای صنعتی نیست، دولت با مطالعه باید به این نتیجه برسد که اگر معدنی ارزش افزوده دارد، برای آن زیرساخت لازم فراهم کند.
وی ایجاد زیرساختهای لازم برای بخش خصوصی را در فعال و بهره برداری از معادن بسیار سنگین دانست و متعقد است: دولت با ایجاد زیرساخت های لازم نظیر راه دسترسی، تامین آب و ... می تواند به فعالتر شدن بخش معادن کمک کند.
جمعه ای بر توجه به واگذار نکردن حریم محدوده های معادن، ایجاد روندی برای واگذاری پروانه های راکد اکتشاف و استخراج معادن، آزادسازی معادن برای سرمایه گذاریهای جدید، واگذاری معادن به افرادی که از نظر فنی صلاحیت این کار را دارند و ... تاکید کرد.
ˈعلا نقشینهˈ مدیرعامل شرکت طلای ایران که معدن طلا و فیروزه کوه زر دامغان تحت پوشش این شرکت قرار دارد نیز واگذاری حریم محدوده معادن، افزایش بی حساب حق دولت از معادن در سالهای 90 و 91، فقدان تمرکز تصمیم گیری در مورد معادن را از مشکلات معدن کاران در استان سمنان عنوان کرد.
مشاور ارشد این شرکت نیز ادغام بخش معادن با صنایع در سالهای گذشته و ایجاد سازمانی با نام صنعت، معدن و در کنار آن تجارت را آسیب جدی بخش معدن و عامل بی توجهی به این بخش در کشور دانست و افزود: دولت در بخشهایی مانند تامین زیرساخت برای فعالیت معادن، مطالعات زمین شناسی و ... باید معدن کاران را یاری کند.
ˈمحمد سالاروندˈ خواستار بررسی دقیق صلاحیت فنی افراد در واگذاری معادن به آنها شد.ک/4
611/599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
رییس اتاق بازرگانی: توسعه معادن در استان سمنان موفق نبوده است
رییس اتاق بازرگانی توسعه معادن در استان سمنان موفق نبوده است سمنان - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی استان سمنان معادن این استان را از نظر تنوع و ذخیره معدنی غنی دانست اما گفت توسعه معادن در این استان موفقیت لازم را نداشته است علی اصغر جمعه ای روز شنبه درمحور ارتباطی سربیشه به میل 78 نقش مهمی در توسعه استان دارد
استاندار خراسان جنوبی محور ارتباطی سربیشه به میل 78 نقش مهمی در توسعه استان دارد بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت محور ارتباطی سربیشه درح و میل 78 یکی از مهمترین معابر رسمی در محدوده استان با ولایت فراه افغانستان است که نقش بسیار مهمی در توسعه اقتصادی این منطقه دارداستاندار سمنان: معادن طرود شاهرود باید فعال شوند
استاندار سمنان معادن طرود شاهرود باید فعال شوند سمنان - ایرنا - استاندار سمنان بر فعال سازی و بهره برداری از ذخایر غنی معدنی منطقه طرود شاهرود تاکید کرد به گزارش روز پنجشنبه گزارش روابط عمومی استانداری سمنان به ایرنا محمد وکیلی در بازدید از بیارجمند افزود این مناطق معادن غنیاستاندار مرکزی: اتاق اصناف در توسعه اقتصادی نقش به سزایی دارد
استاندار مرکزی اتاق اصناف در توسعه اقتصادی نقش به سزایی دارد اراک - ایرنا - استاندار مرکزی در پیامی به مناسبت روز اصناف نقش اتاق اصناف استان در توسعه تعالی و شکوفائی اقتصادی را مهم عنوان کرد به گزراش روز یکشنبه پایگاه اطلاع رسانی استانداری مرکزی محمدحسین مقیمی در این پیام آونقش مولفه شفافیت در تحقق توسعه پایدار منابع نفت و گاز
نقش مولفه شفافیت در تحقق توسعه پایدار منابع نفت و گازلحاظ کردن نیازهای آیندگان و حفظ محیط زیست در فرآیند توسعه نفت و گاز در عین حال که ما را به اهداف عالی تری می رساند قادر است همان مشکلات ناشی از توسعه نیافتگی و بلای نفت را نیز مرتفع سازد بخش دوم و پایانی 2- دولت ها و نیل به تآمادگی فولاد هرمزگان برای سرمایه گذاری در معادن این استان
آمادگی فولاد هرمزگان برای سرمایه گذاری در معادن این استان بندرعباس- ایرنا- مدیرعامل فولاد هرمزگان گفت این شرکت برای سرمایه گذاری در معادن این استان به ویژه معادن آهک آمادگی دارد به گزارش دریافتی پنجشنبه ایرنا مرتضی آقاجانی اظهار داشت آهک یکی از نیازهای ضروری در صنایع فولاد اسدبیر شورای اطلاعرسانی استان سمنان: فرهنگ صرفهجویی برق در ادارات استان سمنان توسعه یابد
دبیر شورای اطلاعرسانی استان سمنان فرهنگ صرفهجویی برق در ادارات استان سمنان توسعه یابددبیر شورای اطلاعرسانی استان سمنان بر توسعه فرهنگ صرفهجویی در مصرف برق در ادارات استان سمنان تاکید کرد به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان ایرج کارخایی ظهر امروز در جلسه شورای هماهنگی روابط عمومدمای هوای استان سمنان سه تا پنج درجه افزایش می یابد
هواشناسی دمای هوای استان سمنان سه تا پنج درجه افزایش می یابد سمنان - ایرنا - مدیرکل هواشناسی استان سمنان از افزایش سه تا پنج درجه ای دمای هوا تا اوایل هفته آینده در این استان خبر داد غلامرضا حسنی غربا روز چهارشنبه به ایرنا افزود بررسی نقشه های هواشناسی نشان می دهد از امروز تامصرف برق در استان سمنان 80 روز زودتر به اوج مصرف رسید
معاون برق منطقه ای مصرف برق در استان سمنان 80 روز زودتر به اوج مصرف رسید سمنان - ایرنا - معاون برنامه ریزی و تحقیقات شرکت برق منطقه ای سمنان گفت مصرف برق در این استان 80 روز زودتر به اوج مصرف سال قبل گذشت محمود سنگی روز چهارشنبه به ایرنا گفت اوج مصرف برق در استان سمنان در سااستاندار: بسترهای توسعه و سرمایه گذاری در استان کردستان فراهم است
استاندار بسترهای توسعه و سرمایه گذاری در استان کردستان فراهم است سنندج - ایرنا - استاندار کردستان گفت امنیت پایدار فعلی استان کردستان منجر به فراهم شدن بسترهای توسعه و سرمایه گذاری در استان شده است به گزارش خبرنگار ایرنا عبدالمحمد زاهدی روز یکشنبه در جریان مراسم تودیع و معارفمرکز خدمات سرمایه گذاری در استان سمنان ایجاد می شود
مدیرکل اقتصادی و دارایی مرکز خدمات سرمایه گذاری در استان سمنان ایجاد می شود سمنان - ایرنا - مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان سمنان از ایجاد مرکز خدمات سرمایه گذاری در این استان خبر داد امیر خلیلی خواه روز چهارشنبه در نشست شورای اشتغال و سرمایه گذاری استان سمنان گفت این مرکزاستاندار کرمانشاه: همه تلاش خود را برای رفع بیکاری و توسعه استان به کار خواهم بست
استاندار کرمانشاه همه تلاش خود را برای رفع بیکاری و توسعه استان به کار خواهم بست کرمانشاه - ایرنا - استاندارکرمانشاه گفت همه همت خود را برای رفع بیکاری رشد اقتصادی و توسعه این استان به کار خواهم گرفت ابراهیم رضایی بابادی اواخرهفته گذشته با حضور در روزنامه ایران در تهران به سوآمادگی فولاد هرمزگان برای سرمایه گذاری در معادن استان
آمادگی فولاد هرمزگان برای سرمایه گذاری در معادن استان بندرعباس- ایرنا- مدیرعامل فولاد هرمزگان از آمادگی این شرکت برای سرمایه گذاری در معادن استان به ویژه معادن آهک خبر داد به گزارش خبرنگار ایرنا مرتضی آقاجانی روز پنجشنبه با اعلام این خبر اظهار داشت آهک یکی از نیازهای ضروری دمعاون مهندسی و توسعه آبفای استان تهران در میزگرد بحران آب مطرح کرد فقدان قوانین سختگیرانه برای حفظ منابع آب/ک
معاون مهندسی و توسعه آبفای استان تهران در میزگرد بحران آب مطرح کردفقدان قوانین سختگیرانه برای حفظ منابع آب کاهش ۷۵ ۷درصدی سرانه آب تجدید پذیر طی ۵۰ سال جلوگیری از افزایش مصرفمعاون مهندسی و توسعه شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه قوانین سختگیرانه برای حفظ منابع آب در کشاستاندار چهارمحال و بختیاری:سیاست های کلان صنعتی باعث توسعه نیافتگی روستاها شد
استاندار چهارمحال و بختیاری سیاست های کلان صنعتی باعث توسعه نیافتگی روستاها شد شهرکرد- ایرنا- استاندار چهارمحال و بختیاری گفت سیاست های کلان صنعتی باعث توسعه نیافتگی روستاها شد به گزارش ایرنا قاسم سلیمانی دشتکی روز سه شنبه در بیست و یکمین نشست مدیران کل دفاتر امور روستایی و-
اقتصادی
پربازدیدترینها