واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس اتاق بازرگانی: توسعه معادن در استان سمنان موفق نبوده است سمنان - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان سمنان معادن این استان را از نظر تنوع و ذخیره معدنی غنی دانست اما گفت: توسعه معادن در این استان موفقیت لازم را نداشته است.
ˈعلی اصغر جمعه ایˈ روز شنبه در نشست تخصصی بررسی مشکلات معادن و صنایع معدنی در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی استان سمنان (ایرنا) افزود: قریب به اتفاق معادن این استان به اشخاص واگذار شده یعنی اکنون مالک دارد ولی کار چندانی روی آنها نمی شود.
وی با اشاره رها بودن شماری از معادن و اخذ مجور برخی افراد تنها به منظور بهره برداری از پروانه معدنی، اظهار داشت: این افراد گاهی خط و تراشی بر معدن زده و آن را رها کرده اند در حقیقت معادن تصاحب و رها شده است و اگر کسی هم بخواهد در آن معدن کار کند، اجازه فعالیت سرمایه گذار به چندین برابر قیمت به وی داده می شود.
وی اضافه کرد: این معادن به دلیل اینکه روند اکتشاف آنها کامل نشده به بهره برداری و ایجاد صنایع معدنی نیز منتج نشده است.
جمعه ای تاکید کرد: در استان سمنان معادن غنی داریم اما مطالعات مناسب برای توجیه اقتصادی داشتن این معادن انجام نشده است.
وی با تاکید بر اینکه سیاست گذاری منطقی پشت معادن نیست، افزود: حق دولت از معادن سال گذشته تا 300 برابر افزایش یافت که این روند منطقی نبود و با مطالعه انجام نشده است در حالیکه این افزایش باید 20 یا 30 درصدی اعمال می شد.
وی فعال شدن معادن را ظرفیت مناسبی برای افزایش اشتغالزایی در استان سمنان دانست و گفت: در حال حاضر حدود چهار هزار نفر به شکل مستقیم در معادن این استان اشتغال دارند که اگر همت جدی سازمان صنعت، معدن و تجارت باشد این اشتغال به شکل فزاینده ای افزایش می یابد.
جمعه ای افزایش اختیارات سازمان های صنعت، معدن و تجارت استانها را خواستار شد و تاکید کرد: این سازمان نظارت دقیق بر معادن دارد و اگر مالکی سوء استفاده داشت به آن رسیدگی می شود نه اینکه عده ای با حداقل بهره برداری و پرداخت اقساطی حق دولت، روند منطقی صنایع معدنی و ایجاد اشتغال در استان سمنان را به رکود بکشانند.
وی با اشاره به ارزش افزوده معادن و اینکه دولت باید زیرساختهای لازم برای معادن را ایجاد کند، تصریح کرد: معادن را نمی شود هرجا بنا کرد و مکان آن داخل شهر و یا شهرکهای صنعتی نیست، دولت با مطالعه به این نتیجه برسد که اگر معدنی ارزش افزوده دارد، برای آن زیرساخت لازم فراهم کند.
جمعه ای بر توجه به واگذار نکردن حریم محدوده های معادن، ایجاد روندی برای واگذاری پروانه های راکد اکتشاف و استخراج معادن، آزادسازی معادن برای سرمایه گذاریهای جدید، واگذاری معادن به افرادی که از نظر فنی صلاحیت این کار را دارند و ... تاکید کرد.
رییس اتاق بازرگان، صنایع، معدن و کشاورزی استان سمنان گفت: برای سرمایه گذاران حجم و تناژ نباید مبنا باشد، بلکه امروز به میزان ارزآوری و ارزش افزوده یک صنعت یا معدن توجه می شود و مبنای سرمایه گذار باید همین باشد.
در استان سمنان 455 معدن فعال و 670 معدن غیرفعال وجود دارد و سالانه قریب 16 میلیون تن مواد معدنی استخراج می شود.ک/2
611/599
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
07/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]