واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاندار آذربایجان غربی:نیازمند حمایت سازمان ملل برای احیای دریاچه ارومیه هستیم ارومیه - ایرنا - استاندار آذربایجان غربی گفت : نیازمند حمایت های علمی وتجربیات سازمان ملل دراحیای دریاچه ارومیه وحفاظت از محیط زیست استان هستیم.
قربانعلی سعادت چهارشنبه شب در دیدار با ˈهاولینگ شوˈ معاون برنامه عمران دبیرکل سازمان ملل متحد و ˈگری لوییسˈ نماینده مقیم سازمان ملل درایران وهیات همراه که برای بازدید از دریاچه ارومیه و روند توسعه کشاورزی پایدار درارومیه به سر می برند افزود: علاوه برحمایت های اعتباری نیازمند کمک های علمی ونیز تجربیات محققان وجوامع بین المللی دراحیای دریاچه ارومیه هستیم.
وی اظهارکرد: در بدو خشک شدن دریاچه ارومیه نمی دانستیم با چه بحرانی مواجه هستیم و چه اقدامی در این راستا لازم است انجام دهیم.
استاندار آذربایجان غربی ادامه داد: وقتی رییس جمهوری مساله احیای سریع دریاچه را جزو اولویت های خود قرار دادند فرصت برای ما آماده شد تا در این زمینه بیشتر کار کرده و کسب تجربه داشته باشیم.
وی ادامه داد: هم اکنون ما درعین حال که به حمایت های مالی برای نجات دریاچه ارومیه نیازمندیم ، استفاده از تجربیات بین المللی مهمترین نیاز ماست.
سعادت افزود : ما در این راستا نشست ها و جلسات مختلفی با محققان سایر کشورها از اروپا و آمریکا داشتیم ولی برخی از محققان دعوت شده در این باره از ارایه اطلاعات به ما خودداری کردند.
وی اظهارکرد: ازکلیه محققان ودوستداران محیط زیست می خواهیم تا در این زمینه کلیه طرح های خود را ارائه کنند ومسایل زیست محیطی را با سایر مشکلات گره نزنند.
سعادت با اشاره به احیای جنگل های سردشت گفت : نیازمند کمک های بین المللی در زمینه احیای این جنگل ها هستیم زیرا با کاهش بارندگی ها شاهد ازدست دادن این عرصه ها در استان هستیم.
وی اظهارکرد: جنگل های سردشت درحال نابودی است والان باید اقداماتی در این زمینه داشته باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی نیز در این دیدار گفت : امروز تیم میهمان از نزدیک با مسایل و مشکلات موجود آشنا شدند و پس از دیدار از پارک ملی دریاچه ارومیه از نزدیک با جوامع محلی علاقه مند به مشارکت برای احیای دریاچه با توسعه طرح کشاورزی پایدار در حوضه دریاچه ارومیه نیز دیدار داشتند.
حسن عباس نژاد افزود : هم اکنون بحران دریاچه ارومیه به عنوان یکی از مهمترین مسایل و مشکلات مطرح در حوزه زیست محیطی و اقتصادی است که نیازمند تلاش دسته جمعی و بین المللی برای احیای این زیست بوم ارزشمند هستیم.
رییس جهاد کشاورزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: طرح پایلوت توسعه کشاورزی پایدار با تاکید بر مشارکت جوامع محلی و کشاورزان در 40 سایت یا همان روستا که شامل 35 روستا واقع در شهرستان های ارومیه، میاندوآب، مهاباد، نقده و سلماس و پنج روستا در استان آذربایجان شرقی است به عنوان سایت های اصلی انجام می شود.
اسماعیل کریم زاده افزود: این طرح در این روستاها با همکاری شرکتهای خدمات فنی، مهندسی و مشاوره ای هر شهرستان با نظارت و هدایت کمیته اجرایی شهرستان و دهستان که متشکل از کارشناسانی از بخش های مختلف اجرایی سازمان و شهرستان هستند در حال اجراست.
وی گفت : در صورت تحقق اهداف و نتایج مورد انتظار و ارزیابی مثبت طرح بر اساس شاخ های تعیین شده، اجرای طرح استقرار کشاورزی پایدار به عنوان یک تجربه موفق در کل شهرستان های استان اجرا می شود.
این نشست به مناسبت سفر معاون دبیر کل سازمان ملل به آذربایجان غربی و در راستای بازدید از طرح کشاورزی پایدار با راهبری IPCM در سطح حوضه آبریز دریاچه ارومیه برگزار شد.
دریاچه ارومیه چند سالی است که با پدیده خشکسالی مواجه است و تاکنون بیش از 90 درصد آن از بین رفته وبه شوره زار تبدیل شده است که به اعتقاد کارشناسان در مدت کوتاهی سونامی نمک در منطقه رخ خواهد داد بنابراین اجرای طرح هایی که موجب بهبود پوشش گیاهی بستر دریاچه می شود از اهمیت زیادی برخوردار است.
به عقیده کارشناسان محیط زیست در صورت عدم احیای دریاچه ارومیه زندگی در این گستره وسیع برای چهار میلیون نفر مشکل و توام با انواع مشکلات خواهد بود.
آنان بر این باورند که اگر این روند تداوم یابد طوفان های نمکی حاصل از خشک شدن دریاچه ارومیه می تواند دامن 14 میلیون نفر از مردم کشور را حتی پایتخت نشینان را نیز بگیرد.
7125/581/1859
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
04/04/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]