واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نبود امنیت شغلی هنرمندان را با مشکلات فراوانی روبرو کرده است سنندج - ایرنا- قطب الدین صادقی گفت: نبود امنیت شغلی و درآمد پایدار موجب بروز مشکلات فراوان مادی برای هنرمندان شده و باید فکری به حال این قشر تاثیر گذار در جامعه کرد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، هنرمند کردستانی عرصه تئاتر و سینما و مدرس دانشگاه، شامگاه پنجشنبه در آیین گرامیداشت و رونمایی از آثار مرحوم عباس کمندی در سینما بهمن سنندج، افزود: مرحوم عباس کمندی از جمله هنرمندانی بود که امنیت شغلی نداشت و برای جبران مشکلات خود در طول زندگی در همه هنرها کار کرد و آثاری به جای گذاشت.
وی گفت: مرحوم کمندی از لحاظ مالی تامین نبود تا زندگی اش را بچرخاند و این مساله باعث شده بود که در بسیاری از عرصه های هنر وارد شد و قربانی بی توجهی و مشکلات مالی شد.
وی با اشاره به انجام تحقیقاتی که شخصا در زمینه اقتصاد هنر انجام داده است، گفت: هر خانوار ایرانی شهری برای سبد فرهنگی خود 3.2 درصد هزینه می کنند که همین خانوارها برای دخانیات 3.7 درصد خرج می کنند و این نشان می دهد سیگار و مواد دخانی در میان خانوارهای شهری کشورمان بیشتر از محصولات و آثار فرهنگی جایگاه دارد و سیگار به تنهایی از همه هنرها مهم تر است.
این استاد دانشگاه افزود: ماهواره مردم کشورمان را تنبل کرده و کسی دنبال اثار فرهنگی نمی رود و با دیده توهین آمیز به فرهنگ می نگریم نه با دید ارزش و مرحوم عباس کمندی نیز قربانی همین نگاه شده بود.
وی گفت: نقاشی کار عباس کمندی نبود بلکه آن مرحوم برای دل خود نقاشی می کشید و این به مشکلات مالی و عدم امنیت شغلی وی بر می گشت.
صادقی تاکید کرد هنرمندان باید کار آکادمیک و علمی انجام دهند و تنها در یک عرصه به صورت تخصصی و علمی تلاش نمایند و از پراکنده کاری بپرهیزند.
وی از عباس کمندی به عنوان هنرمندی اصیل نام برد و افزود: مرحوم کمندی در دوران بچگی به سختی زندگی کرد و این بدشانسی بزرگی در زندگی وی بود.
قطب الدین صادقی با اشاره به اینکه عباس کمندی کار تجربه ای نکرد، گفت: مرحوم کمندی خود آمیخته بومی بود و نزد خود درس خوانده بود و علیه خود طغیان کرد و از شرایط پایینی بالا آمد و به خوبی هم پیشرفت کرد.
وی گفت: مرحوم کمندی هیچگاه امنیت کاری نداشت و این باعث شده بود که در برخی از جاها خودش کوتاه بیایید اما در زمینه هنری اصلا کوتاه نمی آمد.
کارگردان تئاتر و سینما در ادامه سخنان خود گفت: مرحوم عباس کمندی بجز حوزه موسیقی در مابقی اثار کار علمی نکرد و از این رو موسیقی عباس کمندی از جایگاه بسیار بالایی برخوردار است و برای همگان قابل احترام است.
وی از آثار موسیقی مرحوم کمندی به عنوان معرکه یاد کرد و گفت: مرحوم کمندی می خواست آنچه در جامعه خوب کار نشده است را انجام دهد که این کار خوبی نیست اما آن مرحوم این کار را کرد در حالیکه هنرمندان ما باید در حوزه تخصصی خود به فعالیت بپردازند.
وی اظهار کرد: عباس کمندی زنده ترین و بهترین نوع موسیقی را اجرا کرد و نشان داد که فرهنگ کرد فقط حماسی نیست بلکه زیبایی های جغرافیایی و گل ها و دشت های زیبا هم در این سرزمین وجود دارد و مرحوم کمندی این زیبایی ها را به خوبی بیان کرد.
آیین گرامیداشت و رونمایی از شش کتاب مرحوم استاد عباس کمندی شامگاه پنجشنبه با حضور هنرمندان، مسوولان فرهنگی و اقشار مختلف مردم در سینما بهمن سنندج برگزار شد.
مرحوم عباس کمندی 29 اردیبهشت امسال در سن 62 سالگی بر اثر بیماری دار فانی را گفت.ک/3
7346/533
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
30/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]