تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کـس به رزق و روزى کم از خدا راضى باشد، خداوند از عمل کم او راض...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804322682




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ثبات در فضای اقتصاد کلان با رجوع به علم اقتصاد محقق می شود


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

اقتصاددان؛ ثبات در فضای اقتصاد کلان با رجوع به علم اقتصاد محقق می شود تهران - ایرنا - یک استاد اقتصاد تصریح کرد: در شرایطی که عزم ملی برای حمایت از تولید داخلی شکل گرفته است، سیاست گذاران اقتصادی به جای شتابزدگی به روش های آزمون شده علم اقتصاد رجوع کرده و برای ایجاد ثبات در فضای اقتصاد کلان، بهبود شاخص های فضای کسب و کار و افزایش تولید داخلی تلاش کنند.


بهزاد مالکی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، حمایت از تولید را رکن اصلی ایجاد ثبات در فضای اقتصادی دانست و افزود: سیاستگذاران اقتصادی واردات ارزان مواد اولیه را راهی برای حمایت از تولید داخلی دانسته و هدف از اجرای این سیاست را کاهش هزینه های تولید و در نهایت قیمت تمام شده کالا عنوان می کنند.
وی گفت: البته این سیاست در بلندمدت به حمایت از تولید داخلی منجر نخواهد شد و بررسی آثار این سیاست در کوتاه مدت نیز ما را به جایی نمی رساند.
این اقتصاددان گفت: گرچه میزان تولید به علت کاهش هزینه های اولیه با کاهش همراه می شود و رونق بخش تولید افزایش نرخ اشتغال و کاهش بیکاری را در پی خواهد داشت اما آثار بلندمدت این سیاست بر تولید نیز قابل توجه است.
وی افزود: برای بررسی آثار بلندمدت این سیاست باید در نظر داشت که مواد اولیه و کالاهای واسطه ای می توانند در قالب تولید داخلی قرار گیرند اما نمی توان با منطق واسطه ای بودن آن ها، مبادرت به واردات ارزان قیمت این نوع از کالاها کرد.
مالکی تاکید کرد: ضمن اینکه بسیاری از کالاهایی که در رده بندی واسطه ای و اولیه قرار می گیرند، در داخل نیز تولیدات مشابه دارند و دارای توجیه اقتصادی هستند بنابراین واردات این نوع کالاها، تولید آن ها را از توجیه اقتصادی خارج می سازد.
وی با بیان اینکه واردات ارزان از دو میسر ارز ارزان و کاهش تعرفه واردات انجام می شود، افزود: هر دو سیاست بسته به روش اجرای آن، می تواند آثار منفی بر تولید در بلندمدت داشته باشد.
این کارشناس اقتصادی از کاهش نرخ حقوق ورودی کالاها به عنوان روش دیگر اعمال سیاست واردات ارزان مواد اولیه نام برد و افزود: گرچه کاهش نرخ حقوق ورودی این کالاها منجر به تنزل قیمت کالای وارداتی می شود اما اعمال این سیاست در بلندمدت می تواند منجر به کاهش تولیدات داخلی شود.
وی افزود: از آنجا که مرز مشخصی بین کالاهای واسطه ای و مصرفی وجود ندارد، بسیاری از کالاها که دارای مصارف نهایی هستند، می توانند در قالب کالاهای واسطه ای وارد شوند در نتیجه از حقوق ورودی معاف بوده و به تولید این کالاها در داخل آسیب جدی وارد سازند.
مالکی تاکید کرد: اجرای برخی سیاست ها با هدف گذاری کوتاه مدت می تواند در بلندمدت نتیجه ای کاملا عکس به همراه داشته باشد به طوری که نه تنها هدف اولیه اجرای سیاست را محقق نمی کند بلکه نتایجی به مراتب مخرب تر را به همراه خواهد داشت.
وی افزود: در نتیجه، تولید در بخش واسطه ای از بین می رود و در بخش کالاهای نهایی و مصرفی نیز به تولیدی وابسته تبدیل می شود که با قطع واردات، ما را با مشکلات جدی روبرو خواهد کرد.
این استاد اقتصاد با اشاره به رابطه تولید ملی با میزان صادرات و واردات کشور نیز گفت: تولید ملی و مبحث واردات در تقسیم بندی اقتصادی کشور، رابطه ای نسبتا معکوس دارد به این معنا که هرقدر تولید ملی در شرایط صعود بسر ببرد، باید در بخش واردات نیازهای اساسی و غیراساسی، با نگاهی مرددگونه نگریست.
مالکی با اشاره به عدم وجود موانع در روند ورود کالاهای مختلف از برخی کشورها از جمله چین از مبادی رسمی و غیر رسمی کشور، گفت: باید توجه داشت که برای حمایت از تولید ملی از روند واردات بی رویه کالاهای غیرضرور جلوگیری کرد.
وی افزود: به نظر می رسد اینک که کشور در نقطه عطفی از پیشرفت و دستیابی به علوم جدید ایستاده است، وظیفه دستگاههای اجرایی کشور از بخش های اقتصادی تا دستگاه دیپلماسی؛ آن است که راهبردهایی را تبیین و تعریف کنند که مسیر پیشرفت کشور با توانمندی و به دور از هرگونه چالش و وابستگی ادامه یابد.
اقتصام (4)1070**1558

انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




30/03/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن