واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سفیر اندونزی در ایران: تکیه برمشترکات دینی و فرهنگی پایه استحکام روابط ایران و اندونزی است اراک - ایرنا - سفیر کشور اندونزی در ایران گفت: تکیه بر مشابهت های دینی و داشته های فرهنگی غنی ایران و اندونزی، پایه استحکام و تقویت روابط اقتصادی دوجانبه است.
به گزارش ایرنا، ˈدیان ویرنجوریتˈ روز پنج شنبه در نشست کارگروه توسعه صادرات استان مرکزی افزود: اکثریت جمعیت اندونزی مسلمان هستند و به عنوان بزرگترین قطب جمعیت مسلمانان سنی آماده توسعه مشترکات دینی و فرهنگی با ایران به عنوان قطب جمعیت شیعیان است.
وی توضیح داد: ملاک تقویت مناسبات ایران و اندونزی بر تجمیع نقاط اشتراک و پرهیز از اختلافها است هرچند رسانه های جهت دار دنیا با تکیه بر اختلاف های مذهبی و فرهنگی همواره به دنبال فاصله سازی هستند.
سفیر اندونزی در ایران بیان کرد: کشور اندونزی بسیاری از نیازهای اقتصادی خود را در مراوده با کشورهای غربی تامین می کند و متاسفانه شرایط تحمیلی و پیش شرط ها در بسیاری از موارد حس تلخی را ایجاد می کند و علت بحران اقتصادی 98سال در این کشور نیز راهبری مسایلی بود که غربی ها عامل آن بودند.
وی عنوان کرد: سیاست دولتمردان اندونزی بر جایگزینی شرکای اقتصادی مطمئن و بدون پیش شرط است و ایران با ظرفیت های موثر اقتصادی و کیفیت و پیشرفت در بخش های مختلف می تواند فعالیت خوبی در این حوزه داشته باشد.
سفیر کشور اندونزی در ایران بیان کرد: انتظار اندونزی از شرکای اقتصادی جایگزین عمل به موقع به تعهد ها، جدی گرفتن کار و کیفیت در خدمات است و استان مرکزی با توجه به اینکه یکی از کانون های مهم صنعت و کشاورزی ایران محسوب می شود می تواند با رعایت این خواسته ها جایگاه مناسبی را در توسعه روابط با اندونزی داشته باشد.
وی اضافه کرد: یکی از نیازهای پایه کشور اندونزی در زمینه محصولات پتروشیمی، طیف محصولات پلاستیک و توسعه ظرفیت های نیروگاهی و انرژی است که در سفر دو روزه ام به استان مرکزی مشخص شد که این استان در این حوزه ها قوی است.
سفیر اندونزی در ایران یادآور شد: کشور اندونزی در زمینه محصول چای و قهوه ، انواع محصولات کاغذی ، قطعات خودرو ، محصولات کشاورزی و منابع طبیعی و گردشگری بسیار غنی و فعال است و در صورت اعلام نیاز، تجار استان مرکزی می توانند از این قابلیت ها بهره ببرند.
وی خواستار همکاری بیشتر سازمان حمل و نقل هوایی ایران برای برقراری پروازهای مستمر بین ایران، جده و جاکارتا در توسعه صنعت گردشگری و تقویت روابط دوجانبه اقتصادی دو کشور شد.
استاندار استان مرکزی نیز در این نشست گفت: استان مرکزی با قدمت هفت هزار ساله گنجینه غنی تاریخی و فرهنگی ایران را در خود دارد و علاوه بر آن ظرفیت های متعدد صنعتی، گردشگری، کشاورزی و خدمات فنی و مهندسی نیز دارد.
ˈمحمدحسین مقیمیˈ افزود: اگرچه ایران در سالهای اخیر با مساله تحریم های ناجوانمردانه دست و پنجه نرم کرده اما در سایه اراده و توانمندی بالای نیروی انسانی و برنامه های مناسب توانسته این فشارها را با موفقیت پشت سربگذارد و در همین شرایط سخت صادرات و واردات را انجام دهد.
وی توضیح داد: روابط تجاری ایران و اندونزی در سالهای اخیر بیانگر علاقه دو کشور به ارتبا دوجانبه اقتصادی است و استان مرکزی به عنوان یکی از کانونهای مهم صنعت و کشاورزی ایران آمادگی دارد با اعزام هیات های تجاری، به صورت جدی تقویت روابط دوجانبه اقتصادی را پی بگیرد.
استاندار استان مرکزی خاطرنشان کرد: عواطف و قرابت فرهنگی و مذهبی مردم ایران با اندونزی بالا است و در مساله سونامی اندونزی اخبار این کشور با حساسیت دنبال می شد و کمک های انسانی در بالاترین سطح در تمامی لایه های اجتماعی برای کمک به حادثه دیدگان انجام شد.
وی بیان کرد: استان مرکزی با دو هزار و 900 واحد تولیدی و صنعتی یکی از پنج قطب مهم صنعت ایران، دومین قطب صنایع مادر تخصصی و نخستین استان در تنوع محصولات تولیدی است و در تولیدات خودروهای ریلی، ماشین آلات صنعتی و راه سازی، آلومینیم، نفت و گاز ، سنگهای معدنی، خودروسازی، لوله های گالوانیزه، سازه های عظیم فلزی، تجهیزات نیروگاهی، ایزوگام، صنایع غذایی، صنایع تبدیلی کشاورزی و بسیاری از رشته های دیگر حرف نخست را در کشور می زند.
استاندار استان مرکزی خاطرنشان کرد: این استان در حوزه زیرساختهای ارتباطی نظیر بهره مندی از فرودگاه بین المللی، راه آهن و برخورداری از تونل ارتباطی شرق به غرب کشور، بسیار غنی است و به عنوان یکی از قطب های قوی انرژی و تغذیه کننده چند استان همجوار مطرح است.
مقیمی گفت: آشنایی با داشته ها و توانمندیهای دو کشور می تواند فرصتی طلایی در همپوشانی نیازهای دوجانبه باشد و این علاقه مندی وجود دارد که تجارب فنی ، محصولات تولیدی، تقویت صنعت گردشگری و تبادل دانشجو با راهبری هوشمندانه در بین استان مرکزی و اندونزی ارزیابی و توسعه یابد.
کشور اندونزی شامل مجموعه جزایری در جنوب شرق آسیا و اقیانوس کبیر است که با جزیره گینه نو، مالزی و باپوپا مرز مشترک داد.
این کشور با وسعت یک میلیون و 919 کیلومتر مربع بیش از 242 میلیون نفر جمعیت دارد و چهارمین قطب پرجمعیت جهان محسوب می شود.
کاغذ و مقوا، تجهیزات سینمای خانواده، زغال سنگ، یخچال و فریزر، لوله حفاری، الیاف مصنوعی، اسیدهای صنعتی و الکل چرب عمده کالاهایی است که اندونزی به ایران صادر می کند و عمده کالای صادراتی ایران به اندونزی نیز شامل پروپان و بوتان مایع، آمونیاک بدون آب، قیر و نفت، اجزای توربین گازی، گوگرد و سرب، چای سیاه و پارافین است.
هیات کشور اندونزی متشکل از سفیر، دبیر انجمن دولتی ایران و اندونزی ، کنسول ، دبیر بخش اقتصادی و عضو اتاق بازرگانی اندونزی در سفردو روزه به استان مرکزی علاوه بر دیدار با استاندار مرکزی از شرکت پتروشیمی و نیروگاه شازند و بیت تاریخی امام ( ره ) در خمین دیدن کردند.
نشست با تجار و بازرگانان، دیدار از شرکت ماشین سازی و موزه حسن پور در اراک از دیگر برنامه های پیش بینی شده سفر هیات اندونزیایی به استان مرکزی است.ک/2
560/559
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
29/03/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]