تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسن مجتبی (ع):خردمند به کسى که از او نصیحت مى خواهد، خیانت نمى کند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830347274




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برداشت بی رویه گیاهان موجب تخریب محیط زیست آذربایجان غربی شده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

برداشت بی رویه گیاهان موجب تخریب محیط زیست آذربایجان غربی شده است بوکان، مهاباد - ایرنا - برداشت بی رویه گیاهان خوراکی و دارویی در عرصه های منابع طبیعی آذربایجان غربی موجب تخریب محیط زیست شده و لطمات جبران ناپذیری را به آن وارد کرده است.


به گزارش ایرنا، هر ساله با فرا رسیدن فصل بهار و زنده شدن دوباره طبیعت و رشد گیاهان مختلف خوراکی و دارویی تعداد کثیری از مردم شهرها و روستاهای استان برای چیدن این نوع گیاهان به طبیعت هجوم می آورند.
خشکسالی های اخیر از یک سو و از سویی دیگر برداشت بی رویه گیاهان دارویی و خوراکی تهدیدی جدی برای طبیعت به شمار می رود که برداشت بی رویه این گیاهان به عنوان یک عامل تهدید کننده عرصه های طبیعی استان از نظر کارشناسان و مسوولان امر به دور مانده و مورد اغفال واقع شده است.
آذربایجان غربی با داشتن کوههای بلند و سربه فلک کشیده، دره های سرسبز و آب فراوان در مناطق مختلف آن یکی از مستعدترین استان های کشور در زمینه رشد و نمو گونه های خاص و بسیار کمیاب گیاهان کوهی است.
در روزهای بهاری با رویش این گیاهان، بازار خرید و فروش و مصرف آنها رونق چشمگیری پیدا کرده و مردم با مصرف این گیاهان غذاهای خود را نیز بهاری می کنند.
این امر باعث شده همه روزه تعداد زیادی از مردم برای چیدن این گیاهان به مناطق کوهستانی رفته و به صورت بی رویه اقدام به برداشت این گیاهان کنند.
برداشت گیاهان خوراکی بخصوص در روزهای تعطیل بیشتر از روزهای دیگر دیده می شود به طوری که همه اعضای خانواده ها به صورت دسته جمعی به دامنه کوه ها، مراتع و دشت های سرسبز هجوم آورده و ساعات فراغت خود را به برداشت این نوع گیاهان اختصاص می دهند.
در کنار لطمات زیادی که برداشت بی رویه گیاهان به پوشش گیاهی منطقه وارد می سازد برخی از افراد ناآگاه نیز از این فرصت استفاده کرده و در هنگام برخورد با وحوش این مناطق از جمله لاک پشت ها، مارمولک ها و انواعی از سمندرهای نایاب اقدام به صید آنها می کنند.
یکی از دوستداران محیط زیست می گوید: افرادی که برای برداشت گیاهان خوراکی به مناطق بکر طبیعت می روند علاوه بر اینکه با برداشت غیر اصولی گیاهان لطمات زیادی به بار می آورند بلکه با روشن کردن آتش در این مناطق چهره طبیعت را نیز تخریب می کنند.
ﻭﻱ افزود: ﺍﻳﻦ ﺑﺮﺩﺍﺷﺖ ﻫﺎ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺳﻄﺢ ﻭﺳﻴﻊ همراه با ریشه کنی گیاهان صورت می گیرد هم اکنون در بسیاری از مناطق استان موجب فقر شدید در مراتع شده است.
این دوست دار طبیعت گفت: اﻣﺮﻭﺯﻩ ﺑﻪ ﺩﻟﻴﻞ ﺍﻓﺰﺍﻳﺶ جمعیت و استقبال مردم از مصرف گیاهان خوراکی و نگاه اقتصادی تعدادی از مردم به این امر طبیعت استان را در معرض تهدیدی جدی قرار داده است که متاسفانه هر ساله به طور بی سابقه ای نیز در حال افزایش است.
وی گفت: ﻓﻘﺮ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ و محرومیت ﻣﺮﺩﻡ ﻣﻨﻄﻘﻪ از یک سو و از سویی دیگر عدم ﺍﻃﻼﻉ ﺭﺳﺎﻧﻲ و آگاهی دهی به مردم از سوی ﻣﺴﻮﻭﻻﻥ ﻭ ﻛﺎﺭﺷﻨﺎﺳﺎﻥ منابع طبیعی ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺯﻣﻴﻨﻪ موجب شده تا طبیعت زیبای استان بتدریج چهره زیبای خود را از دست دهد.
هم اکنون در آذربایجان غربی گیاهانی مانند پنگه، کوزله، ترشوکا و قازیاخی بیشتر در کنار رودخانه ها و جاهایی که آب باشد رویش دارد و گیاهان دیگر از جمله کنگر، گیلاخه، شاهتره، جاتره، بیزا، مندوک، کورادا، ریواس، قارچ وحشی و نعناع بیشتر در مناطق کوهستانی می روید.
بعضی از این گیاهان خوراکی به صورت خام مصرف می شود و بعضی دیگر نیز هم به صورت پخته در غذاهای مختلف به مصرف می رسد.
گروهی از مردم منطقه مصرف گیاهان خوراکی را شفابخش دانسته و طبق سفارش پزشکان سنتی برای درمان بیماری های خود نیز از آنها استفاده می کنند.
بیش از 40 نوع گیاه خوراکی، دارویی و صنعتی در مناطق آذربایجان غربی برداشت می شود که مصرف آن از روزگاران گذشته مرسوم بوده است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست پیرانشهر معتقد است: خواص غذایی و دارویی این گیاهان که با اسامی مختلف در بازارهای مختلف میوه و تره بار این شهرستان و دیگر شهرهای استان یافت می شود برای مصرف کنندگان آن سالهاست که اثبات شده است.
فاروق سلیمانی افزود: طرفداران این گیاهان در این فصل عازم کوه و دشت می شوند و گیاهان خوراکی متنوع را تهیه و در بازارها در اختیار مردم قرار می دهند.
وی گفت: اما سالهاست که به دلیل رشد جمعیت، بوته کنی و برداشت بی رویه گیاهان خوراکی و دارویی در فصل بهار، زنگ خطر انقراض گونه های گیاهی نادر در سطح استان را به صدا درآورده است به گونه ای که در برخی از مناطق که در سال های قبل گیاهان خوراکی برداشت می شد اکنون یا این گیاهان وجود ندارد و یا بسیار کم دیده می شود.
مناطق کوهستانی و ارتفاعات شهرهای بوکان، مهاباد، سردشت، اشنویه و پیرانشهر از جمله مهمترین مناطقی است که از تنوع گیاهان خوراکی فراوانی برخوردار هستند از این رو نسبت به دیگر مناطق استان بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
خواص غذایی و دارویی این گیاهان که با اسامی مختلف در بازارهای مختلف میوه و تره بار یافت می شود بسیار مورد توجه مصرف کنندگان در این ایام از سال است به طوری که برخی از سودجویان را به طمع انداخته و قسمت اعظمی از آنها را به صورت قاچاق به عراق ارسال کرده و در آنجا به بهای گزافی به فروش می رسانند.
استان آذربایجان غربی دارای دو میلیون و 700 هزار هکتار عرصه های منابع طبیعی است.
7510/584/581
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




30/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن