واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۹:۴۹ق.ظ)
صادرات 200 ميليون دلار زعفران در سال گذشته سرپرست دفتر امور سبزي، گياهان زينتي و دارويي وزارت جهاد کشاورزي از رشد 20 درصدي ميزان توليد زعفران کشور در سال 92 نسبت به سال قبل از آن خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، حسن خدنگي در حاشيه آيين راه اندازي معاملات قراردادهاي آتي زيره سبز و تالار معاملات کارگزاران بورس کالا در مشهد به خبرنگاران اظهار کرد: سطح زير کشت محصول زعفران بر اساس آمارها حدود 85 هزار هکتار است.
وي افزود: برآورد ميزان توليد اين محصول در سال 92 حدود 311 تن است که نسبت به سال قبل از آن رشد 20 درصدي دارد.
وي گفت: ضمن آنکه عملکرد توليد در واحد سطح هم با اندکي رشد از 3،2 کيلوگرم در هکتار به 3،7 کيلوگرم در هکتار افزايش يافته است.
وي ادامه داد: در اين ميان 80 درصد سطح زير کشت و نيز ميزان توليد زعفران کشور متعلق به خراسان رضوي است و بعد از آن خراسان جنوبي با 18 درصد توليد کشور به ميزان 55 تن در جايگاه دوم قرار مي گيرد.
به گفته وي، سهم ايران با 311 تن توليد از کل توليد زعفران دنيا که 331 تن است، 94 درصد است و ساير کشورها در مجموع 20 تن زعفران توليد مي کنند.
اين مسوول افزود: اگر قيمت ها مشخص و شفاف باشد رقبا نمي توانند راحت وارد بازار شده و آن را از دست ما خارج کنند.
وي در ادامه با اشاره به حجم صادرات اين محصول در سال گفت: پارسال 137تن زعفران به ارزش بيش از 200 ميليون دلار از کشور صادر شد که بيانگر ميزان ارزآوري خوب اين محصول است.
خدنگي افزود: در اين ميان اين ارزش افزوده زماني نمود خواهد داشت که فرآوري و بسته بندي اين محصول با جديت بيشتر در قالب برند ملي انجام گيرد.
وي عمده واحدهاي بسته بندي و فرآوري اين محصول را در استان هاي خراسان رضوي و جنوبي اعلام کرد و گفت: 390 واحد در خراسان رضوي و 18 واحد ديگر در خراسان جنوبي وجود دارد که در مجموع ظرفيت اسمي فرآوري و بسته بندي آنها بيش از 400 تن محصول در سال است.
وي با اشاره به پذيرش اين محصول در بورس کالا و انجام معاملات نقدي آن، گفت: ورود آن به بحث معاملات آتي هم مي تواند در ساماندهي بازار آن و حذف و کاهش دخالت دلال ها و واسطه ها موثر باشد.
وي همچنين در زمينه برنامه جامع ساماندهي زعفران گفت: در پي آن هستيم تا در بودجه سنواتي، هزينه طرح ساماندهي ديده شود.
وي گفت: سال قبل با توجه به عدم تخصيص اعتبار ويژه براي طرح جامع به منظور حمايت از اين محصول 610 ميليارد ريال سرمايه در گردش به خراسان رضوي اختصاص يافت که 140 ميليارد ريال آن به خراسان جنوبي داده شد.
خدنگي افزود: از محل اعتبارات يارانه هاي دولتي هم در اين سال دو ميليارد ريال به خراسان رضوي و يک ميليارد ريال به خراسان جنوبي داده شد تا در بحث بهبود وضعيت توليد اين محصول هزينه شود.
وي در پايان از پيگيري کدکس بين المللي زعفران با محوريت جمهوري اسلامي ايران در اجلاسيه کميته ادويه کدکس بين المللي خبر داد و افزود: بررسي ها انجام شده و اميدواريم با آن موافقت شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]