تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837966084
يادگاريهاي احمدينژاد بر ديوار اقتصاد
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: يادگاريهاي احمدينژاد بر ديوار اقتصاد
يکي از اشکالات بزرگ نظام سياستگذاري اقتصادي در ايران اين است که به تصميمگيريها در زمينه متغييرهاي کليدي به صورت کاملا جزيرهاي و انفعالي ميپردازد. با توجه به اين نکته که اقتصاد ايران در شرايط کنوني از طيف وسيعي از تعارضها رنج ميبرد ميتوان دريافت که تصميمگيريهاي موضعي از کارآمدي لازم برخوردار نيست
کد خبر: ۴۰۱۱۵۷
تاریخ انتشار: ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۴ - 18 May 2014
همه دولتهاي پس از انقلاب در تصميمگيريهاي کلان اقتصادي خود در موضوع حذف سوبسيدهايي که به صورت ناعادلانه در جامعه توزيع ميشد، اتفاق نظر داشتند اما کسي که دست به حذف اين سوبسيدها زد کسي نبود جز محمود احمدينژاد. رئيسجمهوري که در طول دوران مسئوليت خود، رکوردار ثبت رخدادهاي خارقالعادهاي بود!
به نوشته ابتکار، اما از زمان تصويب تا اجراي قانون حذف سوبسيدها که به نام قانون هدفمندييارانهها در کشور شهره شد، تقريبا همه چيز تغيير کرد و اهداف مورد نظر دولت وقت، چنان که بايد محقق نشد. بار تعهدات مالي بسياري که دولت قبل با اجراي نادرست اين قانون براي دولت يازدهم به يادگار گذاشت، از وضع يارانه نقدي براي خانوادهها تا تعطيلي بسياري از واحدهاي توليدي و نابساماني بازار ارز و طلا، گسترده است. اين در حالي است که در زمينه سياستگذاريهاي اقتصادي نيز، رويه دولت قبل که مبتني بر درمان مقطعي و استامينوفني بود، به عنوان ميراث ناخوشايندي به دولت يازدهم رسيد زيرا به ناچار براي تعديل وضعيت نابسامان اقتصادي کشور در کوتاهمدت - به منظور افزايش اميد جامعه – بايد از سياستهاي مقطعي استفاده ميشد تا زمان براي وضع سياستهاي سيستمي و برنامههاي جامع و يکپارچه ذخيره شود.
اما کار به اين سادگيها نبود. بحرانهاي زيرساختي که از دولت قبل براي تيم اقتصادي روحاني به يادگار مانده، به گفته برخي از کارشناسان؛ نه تنها دولت روحاني که دولتهاي بعدي و بعدتر را نيز گرفتار خواهد کرد و حتي از برخي كارشناسان ارشد اقتصادي شنيده شده كه پروسه اصلاح يادگاريهاي احمدينژاد ممكن است تا 50سال آينده نيز ادامه داشته باشد.
آنچه در ادامه ميآيد گفتوگويی با دکتر فرشاد مومني، اقتصاددان شناخته شدهاي است که سياستهاي اقتصادي دولت کنوني را در مواجهه با ميراث باقي مانده از دولت قبل، نقد و بررسي ميکند و معتقد است که باقي ماندن بر روال دولت قبل در اتخاذ سياستها و برنامههاي جزيرهاي، پاسخگوي نيازهاي اقتصادي کشور نيست بلکه بايد از يک مديريت يکپارچه و سيستمي جامع براي برطرف کردن مشکلات موجود استفاده کرد و دراين مسير بايد اعتماد از دست رفته توليدکنندگان به دولت را بازگرداند.
در اين گفتوگو مباحث مختلفي مطرح شده است؛ از قضاوت گلايههاي اقتصادي نمايندگان مجلس از دولت درباره سياستها و حساسيتهاي ارزي تا توصيههايي براي دولت در خصوص مهار تورم، سبدکالا و... خواندن اين گفتوگو به ايجاد موقعيت ذهني بهتري در درک و تحليل سياستهاي دولت در متعادلسازي فضاي اقتصادي کشور کمک ميکند.
ارزيابي شما از وضعيت کلي اقتصاد کشور با توجه به سياستهاي پولي و نرخهاي جديد سود سپردههاي بانکي چيست؟
يکي از اشکالات بزرگ نظام سياستگذاري اقتصادي در ايران اين است که به تصميمگيريها در زمينه متغييرهاي کليدي به صورت کاملا جزيرهاي و انفعالي ميپردازد. با توجه به اين نکته که اقتصاد ايران در شرايط کنوني از طيف وسيعي از تعارضها رنج ميبرد ميتوان دريافت که تصميمگيريهاي موضعي از کارآمدي لازم برخوردار نيست و هر تصميمي ميتواند آثار و تبعات ناخواسته بسياري براي سياستگذاران اقتصادي پديد آورد.
به گمان من در چنين شرايطي، متناسبترين روش براي دولت اين است که يک برنامه به صورت سيستمي و کلنگرانه طراحي کند و بر اين اساس، هدفگذاريهاي مطلوب خود را به صورت معقول و واقعبينانه در اين برنامه لحاظ کند سپس هر يک از متغييرهاي اقتصادي را متناسب با آن برنامه و مختصاتي که براي آن در نظر گرفته شده است، کنترل کند. در غير اين صورت، ما همچنان شاهد بينظمي و بيثباتي در اقتصاد خواهيم بود. نرخهاي سود سپردههاي بانكي تعيين شده - مهمترين مسالهاش، به گواه مقامات رسمي کشور- در بخش پولي، عملياتي نيست و در بخش عظيمي از بازار پول ايران، بنا بر تفسير مسئولان کشور، واقعيت اين است که بانک مرکزي قدرت نظارت کافي براي اعمال تصميمات خود را ندارد بنابراين به صورت دقيق و متقن نميتوان گفت که تصميمات آنها به طور مشخص چگونه و چه مقدار بر روي بازار و اقتصاد کلان، اثر خواهد گذاشت. اين مساله برميگردد به قدرت چانه زني کاملا نامتقارن فعالان اقتصادي.
بسياري از کارشناسان براين باورند که سرمايههايي که از بانک و بورس خارج شده وارد بازار سکه و ارز شده است! آيا افزايش نرخ ارز را متاثر از اين امر ميدانيد؟ چه بايد کرد تا جلو سفتهبازي در بازار ارز، گرفته شود؟
همان طور که اشاره کردم ما با طيف وسيعي از عدم تعادلها در اقتصاد روبهرو هستيم و در غياب يک برنامه مشخص نميتوانيم اميدوار باشيم که رويههاي جزئينگر و موضعي بتوانند اهداف کلان اقتصادي را محقق کنند. اين نوع تحليلها از قبيل آنچه شما به آن اشاره کرديد در واقع مربوط به شرايطي است که ما در همه اضلاع ديگر بازار به سطوحي از تعادل دست پيدا کرده باشيم تا بتوانيم با دقت بگوييم که در اثر چه اقداماتي، چه پيامدهايي ممکن است در بازارهاي ارز، سکه، خودرو و يا مسکن اتفاق بيفتد. همانگونه که گفتم در شرايط کنوني، ما به يک برنامه سيستمي براي خروج از دور باطل "رکود تورمي" نياز داريم.
برخي از نمايندگان مجلس، انتقادات شديدي را به دولت وارد ميکنند مبني بر اينکه چرا دولت به صورت مستقيم وارد بازار ارز نميشود و افزايش نرخ ارز را کنترل نميکند. اين نمايندگان عنوان ميكنند، دولت بر اين باور است که هرگونه دخالت در اين مساله در واقع نقض اصول اقتصاد آزاد است. تا چه اندازه انتقادات نماينگان مجلس را درست ارزيابي ميکنيد و به نظر شما آيا دولت بايد در بازار ارز دخالت کند يا نه؟
ببينيند واقعيت اين است که ما در حال حاضر اگر در جستجوي مقصر شرايط کنوني اقتصادمان بگرديم درمييابيم كه همه کساني که سهمي در فرايند تصميمگيري و تخصيص منابع داشتهاند، در وضعيت موجود سهيم هستند. به نظر من اين رويههاي تقابلي، چه از ناحيه قوه مجريه باشد و چه از جانب قوه مقننه، راه به جايي نميبرد. البته اين سخن در اصول درست است و اين انتظار به جاست که دولت بايد به عنوان قوه مجريه هم رفتارها و جهتگيريهاي خود را بر يک منطق واحد مبتني کند و هم بايد به ادعاهايي که مطرح ميکند پايبند باشد. همه ما شاهد بوديم در زماني که دولت يازدهم، تازه بر سر کار آمده بود؛ وقتي که به اعتبار انتظارات عقلايي بازيگران عرصه اقتصاد، نرخ ارز در بازار آزاد رو به افول گذاشته بود، مقامات پولي کشور آمدند خط قرمز مشخص کردند و اظهار داشتند که براي آنها جهت حرکت نرخ ارز، کمتر از اصل ثباتبخشي به بازار، اهميت دارد. بنابراين وقتي هم مردم و هم نمايندگانشان در مجلس مشاهده ميکنند در دوران روند کاهشي نرخ ارز، بانک مرکزي از خود حساسيت نشان ميدهد اما بالعکس در زمان افزايش اين نرخ، خبري از آن حساسيت نيست، طبيعي به نظر ميرسد که به اين دوگانگي اعتراض کنند. به نظر من از اين زاويه، حق با نماينگان مجلس است.
به نظر شما دولت موفق ميشود تا پايان سال به هدف تورمي 25درصد دست يابد؟
متاسفانه دولت محترم مبناي چنين ادعا و استنباطي را از نظر کارشناسي مشخص نکرده و ما نميدانيم که اين روند براساس چه مکانيزم و محاسباتي، تعريف شده است. اما به هر حال، سه نکته بسيار مهم در اين زمينه وجود دارد که بايد صميمانه و مشفقانه به دولت تذکر داد.
نکته نخست اين است که ميشود با رويکردهاي کوتهنگرانه، از طريق دامنزدن به تب واردات و تندادن به افزايش سطح بيکاري، به صورت موضعي و موقتي، سطح عمومي قيمتها را کنترل کرد و کاهش داد. همچنان که دولت پيشين، چنين تصميمي را اتخاذ کرد اما دولت جديد بايد توجه داشته باشد آسيبي که کشور و آينده توسعه ملي از اين ناحيه به خود ديده و متحمل شده است بسيار سنگين و صعبالعلاج است. نکته دومي كه مجموعه دولت بايد به آن توجه داشته باشد اين است که عليالاصول تورم 25درصدي که گفته ميشود براساس ناديده گرفتن سهم انتظارات بازيگران اقتصادي، در چارچوب اتخاذ رويههاي تورمزا تعيين شده است، واقعيتي است که در دولت پيشين هم اتفاق افتاده بود، در حالي که هم دولت، هم ملت، به ويژه توليدکنندگان کشور، از اين غفلت نظري و خطاهاي فاحشي که به تبع آن پديد آمد، به شدت صدمه ديدند. دولت محترم بايد توجه داشته باشد که آثار زنجيرهاي افزايش قيمتهاي کليدي از يک طرف و اثري که اين تحولات بر روي انتظارات بازيگران ميگذارد، از سوي ديگر، ميتواند مساله را بسيار پيچيدهتر کند و فراتر از پيشبينيهايي که مبناي آنها به روشني ارائه نشده است و در دسترس ارزيابي کارشناسان نيست، اقتصاد کشور را تحت تاثير قرار دهد.
نکته سوم که دولت محترم بايد به آن توجه کند اين است که بر اساس گزارشهاي رسمي که اخيرا منتشر شده، کشور ما در مقياس جهاني به لحاظ ميزان نرخ شاخص فلاكت در رديف دوم قرار دارد اين درحالي است که ما به نسبت دولت قبل، با روند کاهشي در رشد تورم روبهرو بودهايم بنابراين مسئولان اقتصادي كشور نبايد تصور کنند که شرايط کنوني با ثبات و غيرملتهب است و بر اين اساس تصور کنند که همچنان ميتوان رويههاي کوتهنگرانه و غيرحساس، نسبت به انتظارات بازيگران اقتصادي را در دستور کار قرار دهند. ما در شرايط کنوني براي برونرفت از چالش بزرگي چون دور باطل رکود تورمي، بيش از هر چيز نيازمند بازگرداندن اعتماد از دست رفته توليدکنندگان هستيم.
بنابراين، تكيه بر برنامهريزي سيستمي، به شرطي ميتواند در وضعيت نابهسامان کنوني، نجاتبخش باشد که ما سيستم سياستهاي اقتصادي خود را بر محور بازگرداندن اعتماد از دسترفته توليدکنندگان، بازآرايي کنيم. درغيراين صورت، حتي با روندهاي کاهشي تورم، بايد همچنان شاهد افزايش شاخص فلاکت و فقر در جامعه باشيم. به اين معني که نرخ تورم، کاهش را نشان ميدهد اما تاثير اين کاهش، فقر و فلاکت بيشتر براي مردم است.
ارزيابي شما از تصميم دولت براي ارائه سبد کالا به مردم همزمان با درخواست از مردم براي انصاف از يارانه نقدي چيست؟
ارزيابي هر سياستي بر اساس اهداف بهطور مشخص، اعلام شده آن سياست، امکانپذير ميشود. افزون بر اين، براي ارزيابي اين سياستها بايد هزينه اجراي آنها براي نظام ملي نيز لحاظ شود. از نظر من اين سوگيري، از اساس، حاوي يک تناقض بزرگ است و دولت هم بايد اين تناقض را به شيوهاي مطلوب توضيح دهد. علاوه بر اين، اگر توزيع سبد كالا، مبتني بر يک مطالعه مشخص است بيايند اهداف خود را از اين طرح به صورت مشخص و شفاف اعلام کنند تا بتوان با اين مقدمات، يک ارزيابي حقيقي درباره آن سياست انجام داد. آن هدف بزرگ اين است که دولت از يک طرف، به درستي اظهار ميکند که براي تعهدات مربوط به پرداخت نقدي که از دولت قبلي به ارث مانده با کسري مالي مواجه است و براي اينکه فشار مالي موجود را کاهش دهد به صورت مرتب از مردم تقاضا ميکند که از دريافت يارانه نقدي انصراف دهند. اگر اين مساله صحت داشته باشد که به نظر ميرسد دارد، در اين صورت، ايجاد تعهدات مالي جديد براي دولت در قالب تامين سبد کالا به چه معناست؟ و اگر دولت واقعا به منابع تازهاي دست پيدا کرده است، که از آن طريق ميتواند سبد کالا به مردم بدهد، خب بيايد به صورت شفاف اعلام کند تا بتوان با يک منطق کارشناسي، انتخاب اين رويه را در برابر گزينههاي ديگري که ميشود تصور کرد سنجيد و مورد مطالعه قرار داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
روایت اکبر ترکان از رکود اقتصادی دولت احمدینژاد تا توقف در دولت روحانی روحانی دولت را با 510 هزار میلیارد توم
روایت اکبر ترکان از رکود اقتصادی دولت احمدینژاد تا توقف در دولت روحانیروحانی دولت را با 510 هزار میلیارد تومان نقدیندگی تحویل گرفت ایران 3 میلیون بیکار داردمشاور عالی رئیس جمهور گفت در ابتدای دولت نهم حجم نقدینگی از 67 هزار میلیارد تومان به 510 هزار میلیارد تومان در دولت روحانینایب رییس اتاق بازرگانی: بخش خصوصی نیازمند ثبات اقتصادی است
نایب رییس اتاق بازرگانی بخش خصوصی نیازمند ثبات اقتصادی است کرمان - ایرنا - نایب رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران گفت ثبات و آرامش در اقتصاد کشور و برنامه ریزی برای آینده نیاز بخش خصوصی است و باید به آن توجه شود محسن جلالپور روز پنجشنبه در همایش هم اندیشی اقتصکریدور ˈاینچه برونˈ، گلستان را به مبادی اقتصادی کشور وصل می کند
مدیرکل راه و شهرسازی گلستان کریدور اینچه برون گلستان را به مبادی اقتصادی کشور وصل می کند گرگان - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی استان گلستان گفت با توجه به سیاست های وزارت راه و شهرسازی در راستای بهره برداری از شبکه ریلی کشور کریدور اینچه برون استان گلستان را به مبادی اقتصاقتصاد مقاومتی با رفع وابستگی به پول نفت محقق می شود
معاون استاندار اردبیل اقتصاد مقاومتی با رفع وابستگی به پول نفت محقق می شود اردبیل- ایرنا- معاون برنامه ریزی استانداراردبیل گفت برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید کشور را از وابستگی به پول نفت نجات دهیم به گزارش خبرنگار ایرنا محمدباقر بهشتی روز پنجشنبه درجلسه کارگروه تخصصی درآمد واقتصاد جهانی در رسانه های امروز جهان/ پنج شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۳
اقتصاد جهانی در رسانه های امروز جهان پنج شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ رشد تولیدات صنعتی دانمارک کاهش شاخص بورس نیکی نرخ تورم سالانه برزیل هشت مدل جدید از آلفارومئو افزایش فروش خودرو در انگلیس ضرر 229 میلیون دلاری نینتندو به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نمسئول دبیرخانه مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اعلام کرد ارائه 1200 مقاله و پایاننامه در کنگره پیشگامان پیشرف
مسئول دبیرخانه مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت اعلام کردارائه 1200 مقاله و پایاننامه در کنگره پیشگامان پیشرفت تعیین 4 محور اقتصادی اجتماعی علمی و فرهنگیمسئول دبیرخانه مرکز الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت گفت 1200 اثر به کنگره ارائه شده و محورهای آن اقتصادی اجتماعی علم و فناوریرشد اقتصادی ایران تا پایان 2014
رشد اقتصادی ایران تا پایان 2014تاریخ انتشار پنجشنبه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۲ ۳۶ صندوق بینالمللی پول در جدیدترین ارزیابی خود از وضعیت اقتصادی ایران نوشت «با توجه به بهبود چشمانداز پیشِرو بهویژه از ناحیه محیط خارجی و نیروی محرکه حاصل از کاهش ارزش ریعرضه کتاب "اقتصاد مقاومتی در جمهوری اسلامی ایران" در نمایشگاه کتاب تهران
عرضه کتاب "اقتصاد مقاومتی در جمهوری اسلامی ایران" در نمایشگاه کتاب تهرانکتاب "اقتصاد مقاومتی در جمهوری اسلامی ایران" نوشته حسین دری نوگورانی عضو هیأت علمی دانشگاه جامع امام حسین ع و اصغر صالح اصفهانی عضو هیأت علمی دانشگاه عالی دفاع ملی منتشر و در نمایشگاهمشاور اقتصادی وزیر بهداشت: هزینه سلامت هر نفر در ایران 315دلار است
مشاور اقتصادی وزیر بهداشت هزینه سلامت هر نفر در ایران 315دلار استمشاور اقتصادی وزیر بهداشت گفت هزینه سلامت هر نفر در ایران 315 دلار است به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس داوود دانشجعفری در پنجمین کنگره پیشگامان پیشرفت با اشاره به رابطه پیشرفت در بخش اقتصاد سلامت اظهار دااقتصاددان محبوب چپ، منفور راست
اقتصاددان محبوب چپ منفور راست اگر بخواهید آخرهفتهتان را با نخبگان تحصیلکرده بگذرانید باید کمی درباره توماس پیکتی اقتصاد دان فرانسوی بدانید کتاب پیکتی بنام سرمایه در قرن یست و یکم در کمال تعجب از پرفروشترین کتابها شده است به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جاقتصاد و فرهنگ مکمل یکدیگرند
استاندار لرستان اقتصاد و فرهنگ مکمل یکدیگرند خرم آباد - ایرنا - استاندار لرستان گفت اقتصاد و فرهنگ به نوعی مکمل هم هستند و که می توانند چالش ها و مشکلات را از بین ببرند هوشنگ بازوند روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود با ابزاری بنام فرهنگ می توان اقتصاد را حل کردراستیآزمایی اطلاعات اقتصادی حق دولت است
راستیآزمایی اطلاعات اقتصادی حق دولت است یارانهها طبق تصویب دولت باید به افراد نیازمند تعلق بگیرد پس راستیآزمایی حق مسلم دولت است به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گرچه برخی اخبار غیررسمی از ثبتنام بیش از 94 درصدی متقاضیان خبر میدهد اما در هر صورت این آمار بالا وگزارش صندوق بین المللی پول از اقتصاد ایران
گزارش صندوق بین المللی پول از اقتصاد ایران صندوق بین المللی پول در جدیدترین ارزیابی خود از وضعیت اقتصادی ایران نوشت با توجه به بهبود چشم انداز پیش رو به ویژه از ناحیه محیط خارجی و نیروی محرکه حاصل از کاهش ارزش ریال در گذشته انتظار می رود اقتصاد ایران در سال ۲۰۱۴ به رشد برسد بهتکیه بر متخصصان داخلی یکی از محورهای مهم اقتصاد مقاومتی
رییس جمهور تاکید کرد تکیه بر متخصصان داخلی یکی از محورهای مهم اقتصاد مقاومتی رییس جمهوری تاکید کرد یکی از محورهای مهم در اقتصاد مقاومتی تکیه بر نیروهای انسانی کارآمد و متخصص داخلی و ایجاد اشتغال مولد برای جوانان تحصیلکرده کشور است به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری جلسگلوگاه فساد اقتصادی در ایران چیست؟
گلوگاه فساد اقتصادی در ایران چیست بانکها به پشتوانه سپردههای مردم وام میدهند و با دریافت قسط وام ها از توان مالی لازم برای پرداخت وامهای بعدی استفاده میکنند اما بدهیهای بانکی قدرت وام دهی و واسطه گری بانکها را کاهش میدهد کد خبر ۳۹۸۹۰۴ تاریخ انتشار ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۳لایحه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی جاسک تصویب شد
در جلسه امروز هیات دولت لایحه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی جاسک تصویب شد پرداخت یارانه نهاده ها وعوامل کشاورزی لایحه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی جاسک و اتخاذ راهکارهای لازم به منظور اجرای طرحهای مدیریت و احیای جنگل های زاگرس از جمله مصوبات عصر امروز یکشنبه هیات دولت به ریاست رییس جمهورییس سازمان بسیج سازندگی آذربایجان شرقی: محور برنامه های امسال این سازمان اقتصاد مقاومتی است
رییس سازمان بسیج سازندگی آذربایجان شرقی محور برنامه های امسال این سازمان اقتصاد مقاومتی است تبریز - ایرنا - رییس سازمان بسیج سازندگی آذربایجان شرقی گفت محور اصلی برنامه های امسال این مجموعه اقتصاد مقاومتی و تلاش برای تحقق این توصیه رهبری در نقاط محروم است سرهنگ صفر قایمی روز پ-
اقتصادی
پربازدیدترینها