واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اقتصادی > انرژی
ایجاد 7 مزرعه برق بادی/ ساخت نیروگاههای خورشیدی در کویرهای ایران
یک مقام مسئول در وزارت نیرو با تشریح فرصتهای سرمایه گذاری در صنایع برق ایران جزئیات ایجاد 7 مزرعه بزرگ برق بادی ایران را اعلام کرد و گفت: در مناطق مرکزی و کویری ایران پتانسیل تولید سالانه بيش از 200 ميليارد كيلووات ساعت برق خورشیدی وجود دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، علياصغر اسماعيلنيا با اشاره به راهاندازي تارنماي سرمايهگذاري در صنعت آب و برق گفت: يكي از اهداف وزارت نيرو از طراحي این درگاه الكترونيكي، ايجاد مديريت يكپارچه و هماهنگي بين سازماني جهت تسهيل در سرمايهگذاري صنایع آب و برق است.
مديركل دفتر تنظيم مقررات بازار آب و برق با بيان اينكه اين سامانه شامل بخشهايي نظير نحوه دریافت مجوز سرمايهگذاري در طرحها و پروژههاي صنعت آب و برق به تفكيك در هر بخش، فهرست فرصتها و پتانسيلهاي سرمايهگذاري در هر بخش، نحوه تامين مالي طرح، مشوقها و مزيتهاي موجود است، تصریح کرد: امكانسنجي اقتصادي يك طرح سرمايهگذاري، شرايط احراز توانمندي براي فعال شدن در طرحها، معرفي متقاضيان به ساير ارگانها و سازمانها برای دریافت مجوز و ارائه كد رهگيري به سرمايهگذاران جهت پيگيري امور مرتبط از ديگر امكانات اين سامانه است.
این مقام مسئول درباره توسعه نيروگاههاي تجديدپذير در كشور، اظهار داشت: به منظور توسعه اين نوع نيروگاهها از سال گذشته با تعديل در نرخ خريد برق، توسعه سرمايهگذاري در اين حوزه شدت گرفته است.
وي مجموع ظرفيت نيروگاههاي تجديدپذير در حال بهرهبرداري توسط بخش خصوصي تا ارديبهشتماه امسال را حدود 31.5 مگاوات بيان كرد و افزود: تاکنون ظرفيتي معادل 4458 مگاوات موافقتنامه اوليه احداث نيروگاههاي تجديدپذير صادر شده و براي 214 مگاوات ظرفيت نيروگاهي پروانه احداث صادر شده است كه عمده آن مربوط به نيروگاههاي بادي است.
مديركل دفتر تنظيم مقررات بازار آب و برق و خصوصيسازي وزارت نیرو افزود: همچنین به ميزان 1039 مگاوات با سرمايهگذاران بخش خصوصي قرارداد خريد تضميني برق مبادله شده است.
اسماعيلنيا با یادآوری اینکه پتانسيل بادي در برخي از سايتهای داخلی با بهترين سايتهاي بادي جهان برابري ميكند، بیان کرد: در مجموع، پتانسيل بادي كشور ايران بهلحاظ صرفه اقتصادي براساس مطالعههای انجام گرفته در سازمان انرژيهاي نو ايران حدود 15،000 مگاوات تخمين زده ميشود.
وي بهترين مناطق كشور از نظر پتانسيل بادي را منطقه خواف در جنوب خراسان رضوي، منطقه بينالود در شمال خراسان رضوي، منطقه منجيل در رودبار گيلان، منطقه تاكستان در قزوين، مناطق سراب و اهر در آذربايجانشرقي، منطقه ميل نادر در اطراف زابل در سيستان و بلوچستان و مناطقي از استان سمنان عنوان كرد.
این مقام مسئول درباره ظرفيتهاي كشور در حوزه انرژي خورشيدي هم توضیح داد: ايران بر روي كمربند آفتابي جهان واقع شده است؛ از این رو داراي بهترين فرصتهاي سرمايهگذاري در حوزه احداث نيروگاه خورشيدي است.
وي ادامه داد: بهعنوان نمونه، مناطق وسيعي در كشور وجود دارند كه در حدود 5.5 كيلووات ساعت در مترمربع در روز از تابش انرژي خورشيدي برخوردارند كه اين ميزان با بهترين مناطق جهان برابري ميكند.
این مقام مسئول یادآور شد: در بیشتر مناطق مركزي و كويري ايران در حدود 300 روز آفتابي در سال ثبت شده است بهنحوي كه اگر در اين مناطق مساحتي در حدود 100 كيلومتر در 100 كيلومتر پنلهاي فتوولتائيك نصب شود، بيش از 200 ميليارد كيلووات ساعت در سال برق توليد کند كه اين ميزان با كل مصرف سالانه برق كشور برابري ميكند.
به گفته مديركل دفتر تنظيم مقررات بازار آب و برق و خصوصيسازی وزارت نیرو مستعدترين مناطق كشور براي توليد برق خورشيدي را مناطق مركزي كشور مانند استانهاي كرمان، يزد، اصفهان و فارس هستند.
وي كمبود منابع مالي را يكي از دغدغههاي وزارت نيرو براي توسعه انرژيهاي زمينگرمايي بيان كرد و افزود: با توجه به اينكه ايران در منطقه زلزلهخيز و آتشفشاني قرار گرفته ميتواند داراي پتانسيلهاي مناسبي براي توليد انرژي زمينگرمايي باشد كه وجود شمار زيادي چشمههاي آب گرم بيانگر وجود چنين فرصتهايي در كشور است اما بهدليل كمبود منابع مالي، تاكنون بهجز منطقه مشگينشهر (منطقه سبلان)، ساير مناطق كشور مورد ارزيابي فني و مهندسي براي شناسايي اين پتانسيل قرار نگرفته است.
اسماعيل نيا در پایان خاطرنشان کرد: در منطقه مشگينشهر با حفر 11 حلقه چاه، نزدیک 200 مگاوات پتانسيل زمينگرمايي شناسايي شده است.
۱۳۹۳/۲/۲۷ - ۱۱:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]