تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1837534930
اگر همه مردم هم این شغل را داشته باشند اختلالی پیش نمیآید/چرا برخی، مردم را دست کم میگیرند؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
اگر همه مردم هم این شغل را داشته باشند اختلالی پیش نمیآید/چرا برخی، مردم را دست کم میگیرند؟ فرهنگ > کتاب - یک ناشر پیشکسوت میگوید: چرا برخی فکر میکنند مخاطب قدرت شناخت ندارد؟ هر کسی با آزمون و خطا میتواند به این نتیجه برسد که طبق تجربه، فلان نویسنده یا فلان ناشر کمکی به او نمیکند. این را به عهده مخاطب بگذاریم، ضرر نخواهیم کرد.
فاطمه مرتضوی- «نگاه معماری به جهان و هرچه در آن است»؛ این تفسیر موجزی از گفتوگو با مهندس حسین مفید است که تجربه سی ساله چاپ و نشر کتاب را در قالب مدیریت انتشارات مولا دارد، به طرز جالبی وضعیت نشر کتاب را موازی وضعیت تطور آثار معماری در ایران پیش برد. مفید، شاگرد استاد حسین لرزاده، بررسی وضعیت نشر کتب هنری در کشور را جدای از تبیین وضعیت کلی نشر نمیداند. او که ناشر کتب مرجع هنری، فلسفی، تاریخ و ادبیات است در این گفتوگو به مواردی کلیتر از نشر کتب هنری پرداخته است. در دورانی که ابزارهای اطلاع رسانی غیرکتابی به لحاظ دسترسی و هزینه به صرفهتر از تهیه کتاب هستند، اهمیت چاپ کتاب در چیست؟
کتاب اهمیت خودش را حفظ کرده است. زمانی که ویدئو آمد همه فکر کردند کار سینما تمام است. اما این طور نشد. به نظرم هر ابزاری کارکرد خودش را دارد. اما با وجود اینها ممکن است کتاب تعریفش تغییر کند. که قطعا کرده است. اما اینکه بگوییم کتاب اهمیتش را از دست میدهد، خیر این طور نیست. به نظرم کتاب کاری میکند و فضاهای مجازی کار دیگری.
منظور من نشر آثار نبود. سوالم این است که وقتی میشود نسخه اینترنتی یا پی دی اف از کتابی را ایجاد کرد، اهیمت نشر کتاب کاغذی _ کاری که شما و ناشران کتاب میکنید_ در چیست؟
پاسخ این سوال را متخصصین ارتباطات باید بدهند. اما واقعیتی که من میبینم این است که تیراژ کتاب به دلایلی که شما گفتید، کم نشده است. عادت مطالعه هست، همان طور که عادت استفاده از فاضاهای مجازی هم هست. این ابزار در کل دنیا هم به کتاب ضربهای نزده که به ما بزند. اتفاقا از جهاتی برای ناشرین سودمند نیز بوده است. یکی از بزرگترین منافعی که این ابزار برای نشر کتاب داشته، این بوده که با طرح بسیاری مفاهیم و انتشار موضوعاتی که حساسیتهای افراطی روی آنها وجودد داشته، فضا را برای چاپ آنها توسط ناشر تسهیل کردهاند.
اما طبق آمار سرانه مطالعه در ایران پائین است و با وجود این سرانه پایین، چرا انقدر ناشر کتاب زیاد است؟
به این دلیل ساده که شاید مجوز نشر سازوکاری را به وجود آورده که برخی با آن امتیازات ویژهای را کسب میکنند. و اگر غیر از این است چه لزومی دارد که چاپ یک کتاب نیازمند اخذ چندین مجوز باشد؟
چند مجوز؟
هر کتاب برای خرید و فروش در بازار رسمی و قانونی کتاب باید سه مجوز دریافت کند. اولین مجوز، مجوزی است که ناشر برای داشتن صلاحیت چاپ و توزیع کتاب دریافت میکند. البته استثناهایی هم وجود دارند که چون موارد خیلی اندکی است از آنها میگذرم. مجوز دوم مربوط به کتابی است که ناشر به قصد چاپ و انتشار، آن را انتخاب میکند. یعنی صرف نظر از مجوزی که ناشر برای نشر گرفته، برای نشر تک تک کتابهایی که قصد انتشار آنها را دارد نیز نیاز است که کتاب را به ارشاد بفرستد و ارشاد هم اصلا تضمینی نمیدهد که چه موقع بررسی کتاب را به پایان میرساند و اصلا بررس کتاب کیست که ناشر بتواند توضیحات احتمالا قانع کننده خود را به او ارائه کند. در وهله سوم هم لازم است که دو نسخه از کتاب تقدیم ارشاد شود. بعد از مدت زمانی که این کتاب از طرف ارشاد اعلام وصول شد اجازه توزیع آن در بازار نشر برای من ناشر فراهم میشود. بعد از این سه مجوز نیز هرجا شکل یا محتوای کتاب با مسئله مواجه شد، ناشر و نویسنده باید پاسخگو باشند و ارجاع مسئله به هیچ کدام از نهادهای مجوز دهنده مربوط نمیشود!
با این شرایط شما به عنوان ناشر ترجیح میدهید گشایش در کدام یک از مراحل باشد؟ چون طبیعتا نمیتوان انتظار داشت که در آزادی نشر ناگهان هر سه این مجوزها برچیده شوند.
به نظر من از همه مهمتر اجازه قبل از چاپ است. اصلا اگر قصد برداشتن آن را هم ندارند حداقل هیئتهای بررس قابل دسترس داشته باشند. یا اینکه یک آئین نامه ممیزی دست ناشران بدهند. معتقدم وجود چنین آئین نامهای ضروری است. این حق من است که بدانم خط قرمزهای نظامی که در آن فعالیت میکنم دقیقا شامل چه چیزهایی میشود؟ ملزم به رعایت چه قواعدی هستم؟ و تخطی از کدام مرزهای فکری و فرهنگی سبب ایجاد اختلال در روند انتشار کتابهایم میشود؟ به هر حال مخاطبه هم چیز خوبی است! یکی از تفاوتهای انتشار کتاب و مطبوعات این است که از جرم ناکرده ما پیشگیری میکنند.
با این تفاوت که مطبوعات در روز زندگی میکنند اما ناشر کتاب گاهی سالهای زیادی درگیر آماده سازی یک کتاب است و هنگامی که زمان انتشار آن اثر میرسد دیگر معلوم نیست که با چه کسی طرف است! معلوم نیست آن زمان چه کسی سر کار است و چه سیاستی در قبال کتاب دارد. به اصطلاح نمیدانم با چه طبعی رو به رو هستم. اما مطبوعات میدانند که در زمان انتشار با چه نوع تفکری رو به رو هستند. مثلا زمانی روی کتاب عرفانی یا فلسفی کار میکردم که زیرمجموعه دین به شمار میآمد، وقتی نوبت چاپش رسید از حوزه دین خارجش کرده بودند. و کسانی که دستی بر آتش دارند میدانند که این مسئله میتواند منجر به چگونه مشکلاتی برای ناشر شود. و اثر این نشر زیاد بر کیفیت فرهنگ جامعه چیست؟
نشر زیاد نه، ناشر زیاد! من نشر زیاد را قبول ندارم. شما در مورد نسبت سرانه مطالعه و تعداد ناشرین پرسیدید.
خب این همه ناشر، کتاب منتشر میکنند دیگر...
نه لزوما. تعداد ناشرینی که مجوز نشر دارند _مجوز نشر کتاب نه، مجوز نشر ناشر_ هیچ تناسبی با تعداد کتابهای منتشره ندارد. البته من کتابهای درسی را از موضوع کتابهای عمومی جدا میکنم. کتابهای درسی اصلا جزء فرهنگ نیست، جزء آموزش است. البته میتوان با این نظر موافق یا مخالف بود. اگر مجوز نشر ناشر نباشد و هر کس بتواند برای انتشار کتاب درخواست مجوز کند کما این که سابق بر این چنین بود، خود به خود موضوع ازدیاد ناشرین منتفی خواهد بود.
شما الان وضعیت خودتان را تحلیل میکنید یا کل صنعت نشر کشور را؟
وضعیت کلی نشر کتب غیر درسی مدنظرم است.
خب نشر زیاد است دیگر. سالانه این همه کتاب منتشر میشود. مثلا خود من برای مطالعه حوزههای متعدد که ندارم، اما باز هم فرصت مرور کتابهای منتشره شده در همین حوزههای محدود را هم پیدا نمیکنم. فعلا کاری به کیفیت کتابها هم ندارم، تعداد کتابهایی که منتشر میشود زیاد است دیگر.
شما این تعداد زیاد را با چه زمانی مقایسه میکنید؟ با قبل از انقلاب؟ خب طبیعی است که الان کتابهای زیادی منتشر شود. اگر به کیفیت آموزشی کاری نداشته باشیم الان در هر شهرستانکی یک دانشگاه داریم. این که کیفیت آن دانشگاه استاندارد هست یا نیست، موضوعی است که به بنده ربطی ندارد. یعنی موضوع من نیست که به آن بپردازم. اما این که به هر صورت این واحدهای آموزشی نیاز به کالایی به نام کتاب دارند، بر کسی پوشیده نیست. توجه به علوم انسانی هم که بیش از پیش شده است. پس آمار انتشار کتاب در چنین اوضاعی بالاتر میرود. از آن جایی که من جزء افرادی هستم که عقیده دارند هر کتابی چاپ شدنش بهتر از چاپ نشدنش است، پس این وضعیت را میپسندم. یعنی موافقم که هر کتابی چاپ شود. خواننده دارای صلاحیت است که خوب را از بد تشخیص دهد و یا حداقل با مراجع مورد اعتمادش در قبال کتابهای مشابه به مشورت بپردازد.
این شلوغی فضای نشر چه تاثیری بر کیفیت فرهنگ دارد؟
من کاملا معتقدم که نشر کتاب تاثیر مثبت بر جامعه دارد. حال هر چه کمیت و کیفیت بالاتر باشد، اثر آن هم بیشتر است. اعتقاد من بر این است که اگر تمام مردم دنیا قصابی یا نجاری یا هر شغل دیگری را پیشه کنند، امکان اختلال در نظم زندگی اجتماعی هست. اما در صورت ناشر شدن همه مردم، هیچ اختلالی به وجود نخواهد آمد. چون هر کدام به کتاب دیگری نیاز خواهد داشت.
فکر نمیکنید این نشر زیاد، کتاب سازی یا ترویج شبه دانش را به دنبال داشته باشد؟
ببینید این تفکر از دست کم گرفتن مخاطب برمیخیزد. چرا برخی فکر میکنند مخاطب قدرت شناخت ندارد؟ هر کسی با آزمون و خطا میتواند به این نتیجه برسد که طبق تجربه، فلان نویسنده یا فلان ناشر کمکی به او نمیکند. این را به عهده مخاطب بگذاریم. ضرر نخواهیم کرد.
بسیاری اعتقاد دارند که وضعیت نشر امروز ما بحران زده است. نظر شما در این باره چیست؟
بله بحران زده است. من بحران را در گردش کار میبینم. این قصه تکراری اما حل نشده معطل ماندن کتاب در ارشاد، باعث میشود تمام هزینههای این دیرکردها و گاهی بی مصرف شدن کتاب را ناشر بپردازد. ما تمام این مخارج را میدهیم که ممیزی که اگر سوادش کمتر از ما نباشد، احتمالا بیشتر از ما هم نیست، به صورت سلیقهای یا بر اساس قاعدهای که همیشه مبهم است کتاب من را بررسی کند. این ابهام اجازه برنامهریزی منسجم را تا حدی مخدوش میکند. اگر ناشر بتواند برنامهریزی داشته باشد، کتاب جایگاه خودش را پیدا میکند.
مثلا من کتابی داشتهام که خواستار حذف هشت آیه قرآن از آن شدهاند. این قواعد باید مشخص شود. و دوم این که دادگاه حرفهای داشته باشیم و به جای معرفی هیئت نظارت، به معرفی هیئت منصفه بپردازند. هیئت منصفه هم آدمهای سختی مدنظرم نیستند که قابل پذیرش نباشند. شاید بسیاری از همین افرادی که اکنون به عنوان هیئت نظارت بر چاپ کتاب معرفی شدهاند. و سومین نکته من مربوط میشود به متولیان فرهنگی. فرهنگ مقولهای نیست که یک نهاد بتواند متولی آن باشد، اما در مورد نشر کتاب باید و باید ارجاع کار به یک سازمان یا نهاد مشخص باشد. در این باره نهادهای موازی بسیاری در کشور وجود دارند که نبود توافق کلی میان آنها مسائل عدیدهای را برای یک ناشر به وجود میآورد. من کتابی داشتهام که با وجود داشتن مجوز نشر از وزارت ارشاد باز هم اسباب ناراحتی برخی نهادهای فرهنگی شده است. این مسئله در روند نشر ایجاد ناامنی میکند. الان مسئله اساسی نشر کتابهای هنری مرسوم (هفتگانه) چیست؟
غیر از شعر که توصیف است، بزرگترین مسئله در انتشار این کتابها این است که تصویر در آنها نقش عمدهای دارد. و از این تصاویر اغلب تفسیرهایی صورت میگیرد که انتشار آنها را با مانع رو به رو میکند. مجمسه، نقاشی، سینما، تئاتر، رقص و موزیک. مسئله دیگر در انتشار این کتابها این است که مسیر تجربه هموار نیست. برای مثال حوزه معماری را مثال میزنم که حرفه من است و شما باقی حوزهها را تصور کنید. در این حوزه بسیاری از مساجدی که ارزش معماری دارند، درهای بسته دارند. استاد من، استاد لرزاده، میگفتند من بنایی که تمام هنرمندان زمان خودش را شامل میشود، غیر از کاخ مرمر نمیشناسم. درست یا غلط، نظر ایشان بود و توصیهای بود که به شاگردان میکردند. حالا من شاگرد از کاخی که درِ آن همیشه بسته است چه طور دیدن کنم؟
کاخ سفید هم ماهی یک مرتبه امکان بازدید تا پشت در اتاق اوباما را به بازدید کنندگان میدهد. من که نمیتوانم معماری را از لابهلای صفحات کتاب دنبال کنم. من باید امکان مراجعه و مشاهده داشته باشم تا بعد از مراجعات مکرر و بسیار بتوانم چکیده آن را در قالب کتاب به دیگران منتقل کنم. اما آیا چنین امکانی هست؟ من باید ببینم، مکرر در مکرر هم ببینم. این طور نیست که تمام مسائل عالم یک باره به ذهن من خطور کند و من بعد از یک بازدید، پاسخ تمامی آنها را دریابم و علامه دهر شوم و برگردم. محقق هر بار برای پاسخ به سوالی به اثر مراجعه میکند و چه بسا دیدن و درک اثر منجر به سوال تازهای شود. 6060
جمعه 26 اردیبهشت 1393 - 12:36:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]
صفحات پیشنهادی
حداد عادل: قیمت کتاب با استطاعت مردم تناسب ندارد/ باید مردم برای کتاب خواندن به کتاب خریدن نیازی نداشته باشند
حداد عادل قیمت کتاب با استطاعت مردم تناسب ندارد باید مردم برای کتاب خواندن به کتاب خریدن نیازی نداشته باشند حداد عادل معتقد است قیمت کتاب با استطاعت مردم تناسبی ندارد و باید برای این موضوع تدابیری اندیشید به گزارش نامه نیوز غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارقرآن می گوید به فحشاء و گناه مردم کار نداشته باشید حتی اگر از کثیفترین افراد باشند
قرآن می گوید به فحشاء و گناه مردم کار نداشته باشید حتی اگر از کثیفترین افراد باشند فرهنگ > دین و اندیشه - حجت الاسلام عابدی گفت متاسفانه ما اخلاق قرآنی را رعایت نمیکنیم هر وقت با کسی دعوا داریم اول میرویم سراغ ناموس طرف یا سراغ لغزشهای اخلاقیاش به گزارش خبآیتالله محقق داماد در پیشهمایش «حکیم طهران»/2 فلسفه اسلامی در حوزه طهران بر سر سفره مردم آمده است/ارتباط گوب
آیتالله محقق داماد در پیشهمایش حکیم طهران 2فلسفه اسلامی در حوزه طهران بر سر سفره مردم آمده است ارتباط گوبینو و حکیم زنوزی قابل توجه استاستاد دانشگاه شهید بهشتی گفت مهمترین ویژگی مکتب طهران این است که فلسفه اسلامی را بر سر سفره مردم آورده و از آن برای حل مسائل روز استفاده کنماینده مجلس: همه مردم باید از معلم تجلیل کنند
نماینده مجلس همه مردم باید از معلم تجلیل کنند تبریز - ایرنا- نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی گفت آموزش و پرورش و معلمان در تعالیم جامعه نقش تعیین کننده ای دارند و باید مورد احترام مردم باشند الله وردی دهقانی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود آموزش و پرورش زیر بنایکمک مردم ابرکوه به کمیته امداد 35درصد رشد داشته است
کمک مردم ابرکوه به کمیته امداد 35درصد رشد داشته است یزد - ایرنا- رئیس کمیته امداد خمینی ره ابرکوه گفت مردم شهرستان ابرکوه سال گذشته افزون بر 20 میلیارد و 109 میلیون ریال به کمیته امداد این شهرستان کمک کردند که درمجموع این رقم 35درصد نسبت به سال قبل رشد داشته است حسن غلامپوردرخشان: من پیشکسوت نیستم، حتما استیلی پیشکسوت است!/آقای رحیمی! مردم همه چیز را می دانند
اولین چالش مدیریتی رحیمی در پرسپولیس درخشان من پیشکسوت نیستم حتما استیلی پیشکسوت است آقای رحیمی مردم همه چیز را می دانند خبرگزاری پانا اولین چالش مدیریتی رحیمی در پرسپولیس با حمید درخشان بود ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۵ ارديبهشت ساعت 09 40 به گزارش خبرگزاری پانا حمید درخشان و علیرضا رحیمدیرعامل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد: مدیران خدماترسان به مردم نگاه فراجناحی و منطقهای در خدمتر
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد مدیران خدماترسان به مردم نگاه فراجناحی و منطقهای در خدمترسانی داشته باشندمدیرعامل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد گفت مدیران خدماترسان استان نگاه فراجناحی و منطقهای در خدمترسانی به مردم داشته باشند به گزارش خبرگزاریمعاون استاندار آذربایجانشرقی: دفاتر پیشخوان باید محلی برای ارائه خدمات به عموم مردم باشند
معاون استاندار آذربایجانشرقی دفاتر پیشخوان باید محلی برای ارائه خدمات به عموم مردم باشندمعاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استاندار آذربایجانشرقی گفت دفاتر پیشخوان باید محلی برای ارائه خدمات به عموم مردم باشند نه محل ویژهخواری و سودجویی برخی افراد به گزارش خبرگزاری فارس از تبنماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس: شوراها به کارهای فرهنگی توجه ویژه داشته باشند
نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شوراها به کارهای فرهنگی توجه ویژه داشته باشندنماینده مردم نوشهر و چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی گفت شوراها باید در ساخت و سازها و معماری را در قالب فرهنگی ببینند تا فضای فرهنگی شهر خود را بهتر نشان دهد به گزارش خبرگزاری فارس از نوشهر بفدراسیون فوتبال نیجریه: مردم نباید انتظار زیادی از تیم نیجریه در برزیل داشته باشند
بنابر گزارش یک خبرگزاری آفریقایی فدراسیون فوتبال نیجریه مردم نباید انتظار زیادی از تیم نیجریه در برزیل داشته باشند یک خبرگزاری آفریقایی در گزارشی می نویسد فدراسیون فوتبال نیجریه از هواداران این تیم می خواهد امید زیادی به تیم ملی کشورشان نداشته باشند به گزارش خبرنگار ورزشی باشروزنامه رسالت:دولت موظف است حساب بانکی همه مردم راکنترل کندو اگر این کار را نکند،خلاف قانون عمل کرده
روزنامه رسالت دولت موظف است حساب بانکی همه مردم راکنترل کندو اگر این کار را نکند خلاف قانون عمل کرده اقتصاد > اقتصاد کلان - روزنامه رسالت در سرمقاله خود نوشت اقدام دولت برای اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها وفق تبصره 21 قانون بودجه 93 که ماموریت دارد یارانرسالت: دولت موظف است حساب بانکی همه مردم را کنترل کند، اگر این کار را نکند خلاف قانون عمل کرده است
رسالت دولت موظف است حساب بانکی همه مردم را کنترل کند اگر این کار را نکند خلاف قانون عمل کرده است اگر این رویکرد در دولت باب شود که حسابهای بانکی اشخاص حقیقی و حقوقی حریم خصوصی آنهاست پس اجرای ماده 5 و 6 قانون مبارزه با پولشویی بلاموضوع خواهد بود به گزارش نامه نیوز روزنامهانتظار داریم مسئولان توجه بیشتری به مردمان این خطه داشته باشند
شنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۵ امام جمعه پاوه در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار توجه بیشتر مسئولین به مردمان این دیار شد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کرمانشاه ماموستا ملا قادر قادری در دیدار با علی لاریجانی با اشاره به نامگذاری سال 93اعضاي شورا ارتباط دائمي و خوبي با مردم داشته باشند
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ ۱۲ ۲۹ب ظ رييس شوراي اسلامي شهر مشهد اعضاي شورا ارتباط دائمي و خوبي با مردم داشته باشند رييس شوراي اسلامي شهر مشهد مقدس گفت از آنجا که شوراها براي تسهيل در امور مردم ايجاد شده است اعضاي شورا بايد ارتباط دائمي و خوبي با مردم داشته باشند به گزارش خبرگزاري موج ااظهارات هسته ای شهردار تهران: اگر تحریمها برداشته شود و اتفاقی نیفتد مردم ناامید می شوند
اظهارات هسته ای شهردار تهران اگر تحریمها برداشته شود و اتفاقی نیفتد مردم ناامید می شوند سیاست > احزاب و شخصیتها - فارس نوشت شهردار تهران با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بر پرونده هستهای نظارت دقیق و عمیق دارند گفت ایشان تمامی خطوط قرمز را که باید رعایت شوداظهارات هستهای شهردار تهران: اگر تحریمها برداشته شود و اتفاقی نیفتد مردم ناامید میشوند
اظهارات هستهای شهردار تهران اگر تحریمها برداشته شود و اتفاقی نیفتد مردم ناامید میشوند شهردار تهران با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بر پرونده هستهای نظارت دقیق و عمیق دارند گفت ایشان تمامی خطوط قرمز را که باید رعایت شود از هر کس در هر جایگاهی مطالبه میکنند به گزارش نامه ننماینده مردم رشت در مجلس: قانون بازنشستگی پیش از موعد ایثاگران اجرایی شود
نماینده مردم رشت در مجلس قانون بازنشستگی پیش از موعد ایثاگران اجرایی شودنماینده مردم رشت در مجلس گفت قانون بازنشستگی پیش از موعد ایثارگران روی زمین مانده و نیاز است اجرایی شود به گزارش خبرگزاری فارس از بندر انزلی غلامعلی جعفرزاده عصر امروز در مراسم گرامیداشت معلم و پاسداشت مقا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها