محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830983609
کوچ عشایر خراسان شمالی، ییلاق و قشلاق مرارت ها
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کوچ عشایر خراسان شمالی، ییلاق و قشلاق مرارت ها بجنورد - ایرنا - کوچ عشایر شاید از چشمی دوربین عکاسان زیبا جلوه کند و چشم اندازهای آن در قاب تصاویر دل انگیز بنماید، اما اگر پای سفره پردرد و رنج دل عشایر بنشینی، این همه رنگ خواهد باخت.
به گزارش ایرنا، حرکت عشایر از ییلاق به قشلاق و از قشلاق به ییلاق، کوچ از زندگی پرمرارتی است به شرایط دشواری دیگر و پناه بردن از وضعیتی نابسامان به روزگار تلخی دیگر.
این روزها پنج هزار خانوار عشایری خراسان شمالی با جمعیتی حدود 30 هزار نفر، در حال کوچاندن بهاره 800 هزار راس دام خود از مناطق قشلاقی غرب این استان و شرق استان گلستان به سوی مراتع ییلاقی دامنه های شمالی و شرقی خراسان شمالی هستند.
عشایر خراسان شمالی سال های سال است که به این شیوه زندگی می کنند، پاییز که آغاز شود از ییلاق به قشلاق می روند و فصل گرما که برسد از قشلاق به ییلاق کوچ می کنند و در این مسیر سختی های زیادی را به جان می خرند.
علاوه بر مشکلاتی که عشایر در هنگام استقرار در نواحی ییلاقی و یا قشلاقی تحمل می کنند، سختی های مسیر کوچ، آزار دهنده تر از هر مساله ای آنان را زجر می دهد و در طول سالیان سال کوچ، به دغدغه همیشگی آنان تبدیل شده است.
یکی از عشایر کوچنده خراسان شمالی می گوید: کشاورزان، بخشی از راه های کوچ ایل را کشت کرده یا باغ ساخته اند و همه اینها کوچ را با مشکل مواجه می کند.
ˈمحمدعلی رحیمیˈ به سختی های راه اشاره می کند و می افزاید: ناامنی جاده و نبود علف در مسیرهای کوچ، رمق عشایر را برای جابجایی دامها می گیرد.
یکی دیگر از عشایر این استان خرابی ایلراه ها، تصرف و تعرض راه های مسیر کوچ، از بین رفتن مراتع میانبندها و تخریب چراگاه های دام توسط روستاییان را از مشکلات اصلی عشایر عنوان می کند.
ˈولی محمدیˈ می افزاید: ضروری است که ایلراه های عشایر همانند راه های روستایی تثبیت و شناسنامه دار شوند و روستاییان راه های عشایری را به رسمیت شناخته و هر سال اقدام به تعرض به این راه ها نکنند.
وی گفت: از بین رفتن برخی از ایلراه ها، مشکلات حمل و نقل، فقر مراتع، دست اندازی روستاییان به محدوده های مراتع عشایری، حوادث و سوانح جاده ای و طبیعی باعث شده تا قشر عشایر هرساله با مشکلاتی در این مسیر دست و پنجه نرم کنند.
وی اظهار کرد: تصرف ایلراه های عشایر موجب شده تا ما دامهای خود را بناگزیر از حاشیه جاده های شلوغ و پرترافیک و یا مسیرهای سخت گذر عبور دهیم که در این گذر علاوه بر این که جان خودمان به خطر می افتد دام هایمان هم تلف می شوند.
یکی دیگر از عشایر گفت: روستاییان کشتزارهای خود را تا مرز آسفالت جاده ها گسترش داده و حتی شانه خاکی جاده ها را نیز زیر کشت برده اند.
ˈپرویز قدرتیˈ با اشاره به اینکه عشایر برخی اوقات هنگام کوچ از کنار جاده ها تردد دارند گفت: این وضعیت آنان را با مشکلات زیادی مواجه و گاه حتی موجب درگیری آنان با روستاییان می شود.
وی مشکل اصلی عشایر خراسان شمالی بخصوص در فصل کوچ را خرابی و نابسامانی ایلراه ها ذکر کرد.
او افزود: آنان به همین دلیل گاه مجبور می شوند در زمان کوچ وسایل و ادوات زندگی خود را با تراکتور و کامیون تا مکانی حمل کرده و بعد با کامیون عازم مناطق قشلاقی شوند که این مستلزم هزینه زیادی است.
یکی از عشایر بخش مانه نیز گفت: راه های عشایری شهرستان مانه وسملقان سخت گذر است و بیشتر راه ها نیز به رودخانه منتهی می شود که گذشتن از رودخانه مشکلاتی را به دنبال دارد.
ˈشیرمحمد کاوانلوییˈ افزود: سالها است که عشایر از ایلراه ها استفاده می کنند اما روستاییان بدون توجه به این امر، ایلراه ها و مراتع مورد استفاده آنان را تصرف کرده و زیر کشت برده اند.
وی افزود: عشایر باید دام های خود را در ایلراه ها تغذیه کنند اما وقتی روستاییان مانع از استفاده آنان از مراتع و بعضا حتی آب می شوند، عرصه بر آنان تنگ می شود.
وی معتقد است قشر عشایر به تنهایی قادر به رفع این مشکلات نیستند و این مشکلات باید با حمایت و اقدام مسوولان برطرف شود.
وی اظهار کرد: رفع یکطرفه مشکلاتی که عشایر با روستاییان دارند تنها منجر به درگیری آنان با روستاییان، ایجاد تنش و بعضا افزایش مشکلات آنان می شود.
مدیرکل اداره عشایر خراسان شمالی، خرابی ایلراه ها و عدم شن ریزی بیشتر این مسیرها را از مشکلات عشایر این استان خواند و گفت: بارندگی های نوروز امسال در مناطق قشلاقی و از سویی سردی هوا در مناطق ییلاقی موجب تاخیر در آغاز کوچ بهاره عشایر به مراتع ییلاقی شد.
ˈجلیل رمضانیˈ در گفت و گو با خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: بیشتر عشایر این استان دام خود را با پای پیاده به مناطق ییلاقی کوچ می دهند تا مراتع برای چرای دام آماده شود و انتقال دام نیز هزینه کمتری برای آنان بردارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت: عشایر در کوچ بهاره باید از انتقال دام خود به وسیله کامیون به مراتع ییلاقی استان خودداری کنند.
ˈموسی صابریˈ در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: بر اساس تقویم کوچ؛ دام عشایر باید مدتی در حدود 1.5 تا 2 ماه را در میانبندهای مسیر کوچ چرا کند تا فرصت رویش از گیاهان مراتع ییلاقی گرفته نشود.
وی افزود: اگر دام عشایر زودتر از تقویم کوچ وارد مناطق ییلاقی شود به دلیل اینکه گیاهان مرتعی هنوز به گل ننشسته اند، به مراتع خسارت زیادی وارد خواهد شد.
وی گفت: از سویی خروج دیرهنگام دام از مناطق گرمسیری نیز به مراتع میزبان در مناطق قشلاقی آسیب خواهد رساند که تنها راه جلوگیری از این دو آسیب، چرای دامها در مراتع حدفاصل مناطق قشلاقی و ییلاقی است.
وی اظهار کرد: بر اساس برنامه، خروج دام عشایر این استان از مناطق قشلاقی باید 10 تا 20 فروردین آغاز شده و آنان اوایل خرداد وارد مناطق ییلاقی شوند تا در این فاصله پوشش گیاهی مراتع مناطق سردسیری قابلیت چرای دامها را پیدا کند.
رییس نمایندگی امور عشایر خراسان شمالی، مستقر در منطقه قشلاقی ˈمراوه تپهˈ در استان گلستان گفت: عمده ایلراه های عشایر خراسان شمالی از بین رفته است.
ˈتیمور شعبانیˈ در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: عشایر خراسان شمالی سه ایلراه دارند که متاسفانه هر سه مسیر توسط روستاییان و ساکنان حواشی به تصرف درآمده و تخریب شده است.
وی افزود: ایلراه های خراسان شمالی از سه مسیر اصلی تشکیل شده که ایلراه شمالی از شمال شهرستان های قوچان، فاروج، شیروان، گیفان، راز و جرگلان و مراوه تپه می گذرد.
وی گفت: ایلراه جنوبی در مسیر جنوبی نواحی قوچان، فاروج، شیروان، اسفراین، جنوب بجنورد، قوری میدان و مراوه تپه است و ایلراه میانی نیز از قوچان تا مانه و سملقان ادامه دارد که در حاشیه رودخانه اترک، کالی مانی و مراوه تپه امتداد دارد.
وی افزود: هر کدام از مسیرهای فوق بیش از 400کیلومتر طول دارند.
شعبانی اظهار کرد: عشایر در فصل کوچ با بزرگترین مشکل خود که تصرف ایلراه ها از سوی افراد محلی و نبود مرتع در مسیر کوچ است روبه رو می شوند.
وی گفت: عشایر برای رسیدن به مناطق قشلاقی حدود 35 روز باید مسیر ایلراه ها را طی کنند و دام نیز از مرتع استفاده کند اما متاسفانه به علت از بین رفتن مراتع و حتی نبود و تخریب ایلراه ها، مجبورند که دام خود را در مدت کوچ به صورت دستی تغذیه کنند.
وی خواستار توجه جدی مسوولان به ایلراه های عشایری این استان شد و افزود: طبق نقشه باید مسیر کوچ عشایر از متصرفان بازپس گرفته شود تا این قشر در زمان کوچ با مشکل مواجه نشوند.
وی گفت: برخی اوقات عشایر مجبور می شوند دام های خود را از کنار جاده عبور دهند که این امر مشکلاتی برای آنان ایجاد خواهد کرد.
وی افزود: خوشبختانه توسط نیروی انتظامی، پاسگاه ها و بسیج در مسیر کوچ امنیت لازم برقرار است و توسط اداره کل امور عشایر آبرسانی سیار به این قشر انجام می شود.
عشایر خراسان شمالی همه ساله بهار و تابستان را در چراگاه های ییلاقی دامنه کوه های شاه جهان، گلیل و سرانی شیروان، ارتفاعات فاروج، سالوک و آلاداغ سپری می کنند.
مناطق قشلاقی عشایر این استان نیز ˈمراوه تپه، گنبد و کلالهˈ در استان گلستان و نیز مناطق مانه و سملقان، راز و جرگلان، جاجرم، کالیمانی، میاندشت در غرب و جنوب غربی استان خراسان شمالی است.
هم اکنون پنج هزار خانوار عشایر در قالب سه ایل با جمعیتی در حدود 30 هزار نفر که به شیوه ها ی سنتی کوچرو و نیمه کوچرو با داشتن حدود 800 هزار راس دام در خراسان شمالی کوچروی می کنند. ک/4
7184/626
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
24/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]
صفحات پیشنهادی
کوچ بهاره عشایر گیلانی به مراتع ییلاقی آغاز شد
کوچ بهاره عشایر گیلانی به مراتع ییلاقی آغاز شد رشت - ایرنا - مدیر امور عشایری سازمان جهادکشاورزی گیلان گفت کوچ بهاره 55 هزار عشایر کوچنده این استان به سمت مناطق ییلاقی آغاز شده است سید علی نعیمی روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا افزود دامداران عشایر استان از روز بیستم اردیبهشتکوچ عشایر کهگیلویه وبویراحمد به مناطق ییلاقی 20 اردیبهشت آغاز می شود
کوچ عشایر کهگیلویه وبویراحمد به مناطق ییلاقی 20 اردیبهشت آغاز می شود گچساران - ایرنا - مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد گفت کوچ عشایر این استان به مناطق ییلاقی از بیستم اردیهشت امسال آغاز می شود مجید علی پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود به دلیل گرمای زودرکوچ ییلاقی عشایر همدان آغاز شد
کوچ ییلاقی عشایر همدان آغاز شد همدان-ایرنا- مدیرکل امور عشایر همدان از آغاز کوچ ییلاقی عشایر این استان خبر داد و گفت این عشایر در 72 سامانه مستقر می شوند حمزه علی یزدانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود قشلاق دهنو ملایر خوشکاخوره نهاوند گشانی تویسرکان همهمدیر امور عشایر ورامین: کوچ ییلاقی عشایر ورامین آغاز شد
مدیر امور عشایر ورامین کوچ ییلاقی عشایر ورامین آغاز شد ورامین – ایرنا - مدیر امور عشایر جهاد کشاورزی شهرستان ورامین از آغاز کوچ ییلاقی عشایر این شهرستان خبر داد رسول بختیاری روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت همه ساله خانواده عشایر شهرستان ورامین جهت استفاده ازترنم آسمان و برق شادی در چشم کشاورزان و عشایر خراسان شمالی
ترنم آسمان و برق شادی در چشم کشاورزان و عشایر خراسان شمالی بجنورد - ایرنا - در شرایطی که همه جا صحبت از خشکسالی و اثرات خسارت بار آن است بارش مجدد باران در جای جای استان خراسان شمالی برق امید را در چشم کشاورزان و عشایر این خطه نشاند به گزارش ایرنا بارش باران رحمت الهی که از ع12 توقفگاه در مسیر عشایر کوچنده گچساران و باشت ساماندهی شد
12 توقفگاه در مسیر عشایر کوچنده گچساران و باشت ساماندهی شد گچساران - ایرنا - رییس اداره امور عشایر گچساران و باشت گفت 12 توقفگاه در مسیر عشایر کوچنده این دو شهرستان ساماندهی شده است قربان کرمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود 12 مخزن 24 متر مکعبی برای تامین آب آش102هزار نفر روستایی و عشایر خراسان رضوی عضو صندوق بیمه روستایی هستند
102هزار نفر روستایی و عشایر خراسان رضوی عضو صندوق بیمه روستایی هستند تربت حیدریه - ایرنا - مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر خراسان رضوی گفت 102هزار نفر روستایی و عشایر این استان عضو صندوق بیمه روستایی هستند به گزارش ایرنا محمود کاظمی روز چهارشنبه در چهارمین هماکوچ بهاره عشایر گچساران و باشت به مناطق ییلاقی آغاز شد
کوچ بهاره عشایر گچساران و باشت به مناطق ییلاقی آغاز شد گچساران - ایرنا – همزمان با گرم شدن تدریجی هوا کوچ بهاره دو هزار و 400 خانوارعشایر شهرستان های گچساران و باشت به مناطق ییلاقی استان های فارس اصفهان و چهار محال و بختیاری ویاسوج آغاز شده است رییس اداره امور عشایر گچساران و بچرای دام در عرصه های منابع طبیعی خراسان شمالی، 50 درصد بیش از ظرفیت
چرای دام در عرصه های منابع طبیعی خراسان شمالی 50 درصد بیش از ظرفیت بجنورد - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی گفت اکنون وضعیت چرای دام در عرصه های منابع طبیعی این استان 50 درصد بیش از ظرفیت مراتع است مهندس موسی صابری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کر20درصد عشایر همدان نیمه کوچ رو هستند
20درصد عشایر همدان نیمه کوچ رو هستند همدان-ایرنا-مدیرکل امور عشایر همدان گفت 20 درصد عشایر این استان نیمه کوچ رو بوده و در روستاها ساکن هستند حمزه علی یزدانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود 80 درصد جمعیت عشایری این استان نیز کوچ رو هستند و در پنج استان قشلاقیورود زودهنگام عشایر به ییلاق های سبلان ممنوع
ورود زودهنگام عشایر به ییلاق های سبلان ممنوع اردبیل - ایرنا - اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مشگین شهر نسبت به ورود زود هنگام عشایر و احشام آنها به ییلاق های کوه سبلان هشدار داد علی اسماعیل اوغلی رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مشگین شهر گفت هنوز تقویم کوچ بهاره عشاکوچ بهاره عشایر سیستان و بلوچستان در حال انجام است
کوچ بهاره عشایر سیستان و بلوچستان در حال انجام است زاهدان- ایرنا- مدیر کل امور عشایری سیستان و بلوچستان گفت 18 هزار و 984 خانوار عشایر استان در حال انجام کوچ بهاره هستند حمید طوقی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود کوچ بهاره عشایر سیستان و بلوچست70 درصد عشایر کوچروی گچساران به مناطق ییلاقی کوچ کردند
70 درصد عشایر کوچروی گچساران به مناطق ییلاقی کوچ کردند گچساران - ایرنا - رییس اداره امور عشایر گچساران گفت 70 درصد از جمعیت 12 هزار نفری عشایر کوچروی این شهرستان با رعایت نکردن تقویم کوچ و زودهنگام به مناطق ییلاقی کوچ کرده اند قربان کرمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنااز کوچ عشایر تا چرخ زدن طلبه ها
از کوچ عشایر تا چرخ زدن طلبه ها نگاهی به برخی عکس های خبری روز از گوشه و کنار ایران و جهان در روز شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ از شبکه خبر «کومسا» یک آیین سنتی در منطقه هورامان تخت از توابع شهرستان سروآباد استان کردستان به یاد محمد رضا لطفی دیدتصاویری زیبا از کوچ عشایر قشقایی
تصاویری زیبا از کوچ عشایر قشقایی کوچ عشایر قشقایی در ارتفاعات سپیدان استان فارس خبرگزاری فارس کوچ عشایر قشقایی در ارتفاعات سپیدان استان فارس تاریخ انتشار ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۴معاون فرماندار بویراحمد تأکید کرد لزوم رعایت تاریخ کوچ عشایر در زمان اعلام شده/ممنوعیت کوچ زودهنگام
معاون فرماندار بویراحمد تأکید کردلزوم رعایت تاریخ کوچ عشایر در زمان اعلام شده ممنوعیت کوچ زودهنگاممعاون برنامهریزی و امور عمرانی فرماندار بویراحمد بر لزوم رعایت تاریخ کوچ عشایر در زمان اعلام شده تأکید کرد و گفت انتظار میرود عشایر در تاریخ اعلام شده به سمت ییلاق حرکت کنند به گکوچ عشایر بختیاری
کوچ عشایر بختیاری عشایر بختیاری در ماه اردیبهشت با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی چهارمحال بختیاری از خوزستان به دامنه های سرسبز این استان کوچ می کنند کد خبر ۳۹۷۶۹۲ تاریخ انتشار ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۱ - 03 May 2014 ارتباط با صفحه عکس photo tabnak ir-
اقتصادی
پربازدیدترینها