تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 12 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زِنا، شش پيامد دارد: سه در دنيا و سه در آخرت. سه پيامد دنيايى‏اش اين است كه: ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820142548




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نتیجه خاطرات بدی که مریلا زارعی از نمایشگاه کتاب دارد/ ما تنبل هستیم!


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
نتیجه خاطرات بدی که مریلا زارعی از نمایشگاه کتاب دارد/ ما تنبل هستیم!

نتیجه خاطرات بدی که مریلا زارعی از نمایشگاه کتاب دارد/ ما تنبل هستیم!
«متاسفانه چندسالی است که فضای نمایشگاه غیرفرهنگی شده و بسیاری از کسانی که به آن سر می‌زنند، توریست هستند و افراد اهل مطالعه در بینشان کمتر به چشم می‌خورد.» به گزارش نامه نیوز، روزنامه شرق گزارش داد: نمایشگاه کتاب امسال هم‌اکنون، آخرین ساعات خود را طی می‌کند؛ نمایشگاهی که در قیاس با سال‌های پیش، مقبول‌تر به‌نظر می‌رسید و به بهانه برگزاری‌اش به سراغ «مریلا زارعی» رفتیم تا از نمایشگاه و ماجرای کتابخوانی یا کتاب‌نخوانی ما ایرانی‌ها بگوید.

«زارعی» که این‌روزها با فیلم «چ» به کارگردانی «ابراهیم حاتمی‌کیا» میهمان سینماهاست، درباره فضای جاری در نمایشگاه کتاب می‌گوید:

«متاسفانه چندسالی است که فضای نمایشگاه غیرفرهنگی شده و بسیاری از کسانی که به آن سر می‌زنند، توریست هستند و افراد اهل مطالعه در بینشان کمتر به چشم می‌خورد.»

او با اشاره به اینکه فرصت 10روزه نمایشگاه کتاب برای عده‌ای تفریح محسوب می‌شود، می‌گوید: «در بین این رفت‌وآمدهای توریستی، باز هم اگر ذهن برخی از افراد درگیر مساله کتاب و مطالعه شود خوب است اما متاسفانه کمتر شاهد این اتفاق هستیم. اگر ما ایمان بیاوریم به اینکه کتاب‌خواندن در رسیدن ما به آرزوهایمان موثر است، بی‌شک بخشی از اوقاتمان را به مطالعه اختصاص خواهیم داد.»

او می‌گوید دو، سه‌سال است که با وجود میل باطنی‌اش به جهت خاطرات بدی که از نمایشگاه در ذهنش مانده، به آن سر نمی‌زند و معتقد است: «اغلب مردم ما اهل کتاب نیستند. دلیلش را نمی‌دانم. ریشه‌اش شاید یک‌جور تنبلی و راحت‌طلبی است. مثل حس‌وحالی است که بچه‌ها نسبت به مدرسه و درس‌خواندن دارند. نمی‌دانم کتاب و مطالعه و قلم و کاغذ چه سابقه‌ای دارد، که گرچه افراد در رده‌های بالای اجتماعی مجبورند مطالعه کنند اما سایرین می‌گویند که ما فرصتش را نداریم. بسیاری از آنها وقتی هم فرصت دارند دل‌ودماغ ندارند. مسلما اگر درگیر اجاره خانه و هزارجور دغدغه‌های اقتصادی باشی، ذهنت توانی برای مطالعه ندارد. در بین اقشار مرفه هم که ذهن آزادتری دارند باز هم کتاب‌خواندن رایج نیست و معمولا ترجیح بر تماشای فیلم است. یعنی اگر وقت فراغتی هم باشد، افراد سینما را انتخاب می‌کنند. برای همین چاره‌ای نیست جز اینکه از طریق سینما تاثیر روانی بر مخاطبان گذاشت و کتابخوانی را تبلیغ کرد. شاید اگر افراد موفق و تحصیلکرده، مدام از تاثیری که مطالعه و کتابخوانی بر ارتقای جایگاهشان داشته بگویند، این باور به مرور در جامعه به وجود بیاید که کتاب‌خواندن واقعا به ترقی آنها کمک می‌کند.»

او راه‌حل دیگری هم پیشنهاد می‌کند: «اگر خودمان را وادار کنیم تا وقتی برای بچه‌ها کادوی تولد می‌خریم در کنارش دفترچه یادداشت و کتاب هم بگیریم یا به‌طور کلی هر کادویی که می‌دهیم، حتما کتابی هم کنارش بگذاریم به مرور فرهنگسازی می‌شود. فکر می‌کنم اگر از طریق تلویزیون یا سایر رسانه‌ها هم مسابقات کتابخوانی برگزار شود و مثلا بابتش جوایز درخورتوجهی به برندگان تعلق گیرد، به مرور زمان بر میزان مطالعه مردم موثر است و مردم را به کتاب‌خواندن عادت دهد.»




1393/2/20





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن