تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):کمترین کفر این است که انسان از برادرش سخنی بشنود و آن را نگه دارد تا او را با آ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835982656




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آمار نهاد کتابخانه‌های عمومی خواندن زیرنویس تلویزیونی را هم جزء سرانه مطالعه حساب می‌کند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


فرهنگ و ادب > ادیبات ایران رحماندوست:
آمار نهاد کتابخانه‌های عمومی خواندن زیرنویس تلویزیونی را هم جزء سرانه مطالعه حساب می‌کند
شاعر مجموعه «ترانه‌های نیایش» اظهار داشت: نهاد کتابخانه‌های عمومی متوسط مطالعه در ایران را 72 دقیقه اعلام کرده بود، زیرا خواندن زیرنویس برنامه‌های تلویزیونی را هم در شمار سرانه مطالعه به حساب آورده بود.



به گزارش خبرنگار مهر، در نشستی که با عنوان «بررسی کیفیت و تنوع کتاب کودک و نوجوان» در سرای اهل قلم کودک برگزار شد، مصطفی رحماندوست با اشاره به انواع کتاب‌هایی که وجود دارد، گفت: ما یک کتاب کاغذی داریم که شناخته‌ شده ‌ترین نوع کتاب است. یک کتاب- اسباب بازی داریم، کتاب‌های حمام و کتاب‌های دوختنی از جمله این کتاب‌ها هستند. به این کتاب‌ها، کتاب‌های دیجیتال و صوتی را هم می‌توان اضافه کرد. 
 
این شاعر و نویسنده کودک و نوجوان گفت: کتاب‌های صوتی به مخاطب کم حوصله امروز فرصت می‌دهد تا بجای خواندن کتاب، آن را بشنود. خود من تا همین چند وقت پیش «برادران کارامازوف» یا رمان بلند «کلیدر» را نخوانده بودم. جالب اینکه من و محمود دولت آبادی برای شرکت در مراسمی راهی سوئد بودیم و با خود فکر می‌کردم خیلی بد است همسفر دولت آبادی باشی و «کلیدر» را نخوانده باشی. به همین خاطر با هزار و یک ترفند عضو کتابخانه نابینایان شدم و کتاب صوتی «کلیدر» و همچنین «برادران کارامازوف» را گرفتم و چند بار شنیدم. 
 
رحماندوست با اشاره به اینکه کتاب‌های صوتی و گسترش آن به توسعه فرهنگ مطالعه کمک می‌کند، گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی متوسط مطالعه در ایران را ۷۲ دقیقه اعلام کرده بود، زیرا خواندن زیرنویس برنامه‌های تلویزیونی را هم در شمار سرانه مطالعه به حساب آورده بود، اما واقعیت چیز دیگری است. مردم ما بخاطر مشکلات اقتصادی، مسائل فرهنگی و دلایل دیگر علاقه چندانی به کتابخوانی ندارند، اگر هم علاقه‌مند به خواندن کتاب باشند، نداشتن فرصت و زمان کافی را بهانه می‌کنند. پس کتاب‌های صوتی به مخاطبان این امکان را می‌دهد که در خانه، اتومبیل و محل کار خود زیرا این شنیدن، عین خواندن است. 
 
وی با اشاره به اینکه تنوع مبتنی بر نیاز مخاطب است، بیان کرد: سال ۱۳۵۹ کتاب «زیبا‌تر از بهار من» با کاغذ کاهی و جلد جعبه شیرینی چاپ شد. خاطرم هست نقاشی‌ها را هم از مجله رشد گرفتیم تا هزینه‌ای بابت تصویرگری پرداخت نکنیم. این کتاب ۱۴ بار و حدود ۳۰۰ هزار نسخه با‌‌ همان کیفیت منتشر شد، تا آنجا که خودم از کتاب خسته شدم و اجازه انتشار آن را ندادم. امروز نیاز بچه‌ها تغییر کرده و ما نمی‌توانیم کتابی با ویژگی‌های «زیبا‌تر از بهار» منتشر کنیم. 
 
به گفته شاعر مجموعه «ترانه‌های نیایش»، امروز نوع و کیفیت کتاب اهمیت دارد و ناشران می‌توانند دو نوع کتاب منتشر کنند، کتابی که به دست بزرگتر‌ها می‌رسد و خود مراقب شیرازه آن هستند و کتابی که به دست بچه‌ها می‌رسد و ما باید مراقب شیرازه آن باشیم و به کیفیت و تنوع آن توجه کنیم. 
 
نویسنده «قصه دو تا لاک‌پشت تن‌ها» از انتشار هفت عنوان کتاب به اصطلاح بازاری از خود خبر داد و افزود: من شعاری را مطرح کردم که با کتاب بازی کنیم و اسباب بازی را بخوانیم. وقتی گرسنه‌ایم نمی‌توانیم به این فکر کنیم نان و پنیر بخوریم یا چلوکباب، تنها به فکر آن هستیم که چیزی برای خوردن داشته باشیم. پس وجود کتاب‌های ارزان و به اصطلاح بازاری لازم و ضروری است. 
 
رحماندوست به طرح «کتاب غولی» اشاره و خاطر نشان کرد: این طرح، طرح خلاقانه‌ای بود. خاطرم هست چند سال پیش وقتی یکی از ناشران چنین طرحی را اجرایی کرد، همه بچه‌ها و پدر و مادرهایی که به نمایشگاه می‌آمدند یک «کتاب غولی» دستشان بود. بچه‌ها با اشتیاق این کتاب را خریدند، اما چون متن، متن خوبی نبود و از خواندن آن لذت نبردند، دوباره به سراغش نیامدند و طرح ورشکست شد. بنابراین علاوه بر اینکه به کتاب‌سازی توجه می‌کنیم و کتاب‌هایی در طرح‌های متنوع پدید می‌آوریم، باید به محتوا هم توجه داشته باشیم. 
 
نشر ما غیرحرفه‌ای است
 
مریم جدلی، مدیر انتشارات «نغمه نواندیش» نیز یکی دیگر از کسانی بود که به بررسی تنوع و کیفیت کتاب‌های کودک و نوجوان می‌پرداخت. 
 
او نیز با اشاره به اینکه بچه‌ها تنوع را دوست دارند، گفت: مدت‌ها است وزارت ارشاد می‌کوشد جمعیت مولفان را افزایش دهد و از جمعیت مترجمان بکاهد، اما راهکار چندان موثری در این زمینه ارائه نکرده است. 
 
مدیر انتشارات «نغمه نواندیش» تنوع را لازم و ضروری دانست و افزود: خوب است که این تنوع تقلیدی نباشد. طبیعی است که کودکان کتاب‌ها در طرح‌ها و رنگ‌های گوناگون را می‌پسندند، اما باید برنامه ریزی درست و هدفمندی در این زمینه وجود داشته باشد و ناشران بجای آنکه هر کتابی را منتشر کنند، به ذهن و زبان بچه‌ها نیز اهمیت دهند. 
 
جدلی به ضرورت وجود یک اتاق فکر اشاره و بیان کرد: خوب است انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان، کانون پرورش فکری، آموزش و پرورش، وزارت ارشاد و انجمن نویسندگان کودک و نوجوان دور هم جمع شوند، اتاق فکری را تشکیل دهند و از تجربه افرادی که کار‌شناس کتاب کودک و نوجوان هستند، بهره‌مند شوند و همچنین تجربیات خود را به آن‌ها منتقل کنند. 
 
هادی خورشاهیان، نویسنده کودک و نوجوان نیز ناشران ما را غیرحرفه‌ای دانست و توضیح داد: نشر یک صنعت است و باید درآمدزا باشد من کتاب‌ها را پیش از انتشار و بعد از انتشار می‌بینم؛ چراکه در بخش کتاب‌های کودک و نوجوان وزارت ارشاد فعالیت می‌کنم. کتاب‌ها نه در محتوا و نه در ظاهر تنوع چندانی ندارند و از آنجا که ناشران ما اغلب غیرحرفه‌ای هستند، در انتخاب کاغذ و رنگ و قطع کتاب هم غیرحرفه‌ای رفتار می‌کنند.



۱۳۹۳/۲/۱۷ - ۱۲:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن