واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
آغاز هشتمین روز نمایشگاه کتاب/ افزایش فعالیت ناشران و غرفه داران در روزهای پایانی تهران - ایرنا - هشتمین روز بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی تهران دقایقی پیش کار خود را در مصلی تهران آغاز کرد و ناشران و غرفه داران در روزهای پایانی نمایشگاه به فعالیت خود افزودند تا از این رهگذر رضایت بیشتر بازدیدکنندگان را فراهم کنند.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار ایرنا، هر چند هنوز قضاوت در باره میزان استقبال و فروش نمایشگاه امسال زود است اما درباره شمار بازدیدکنندگان و فروش کتاب در این رویداد فرهنگی وجود دارد.
دیدگاه نخست می گوید که امسال شمار بازدیدکنندگان و فروش نمایشگاه کمتر از سال های گذشته بوده در حالی دیدگاه دوم همه این فرضیه ها را رد می کند و میزان فروش و استقبال بازدیدکنندگان را بیشتر از سال های گذشته می داند.
با اینحال یک دیدگاه سومی هم وجود که معتقد است که کیفیت نمایشگاه و محصولات ارایه شده در آن بیش از همه این موارد مهم است.
نمایشگاه بین المللی کتاب تهران به تعبیری به یک فروشگاه بزرگ تبدیل شده که فقط در اندیشه افزایش شمار بازدیدکنندگان و فروش کتاب است.
همین دیدگاه معتقد است که کیفیت، نظم، مدیریت، بازدهی علمی، تأثیر در روند کتابخوانی، کتاب آفرینی و تولید علم باید بیش از هر چیزی در این رویداد فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز گذشته (سه شنبه) گفت: اقبالی که نسبت به نمایشگاه کتاب است به دلیل حجم زیاد کتاب هایی است که در حوزه ناشران داخلی و خارجی عرضه می شود.
علی جنتی درباره آمار فروش نمایشگاه امسال گفت: آمار فروش کتاب های ناشران نسبت به سال گذشته به قدری زیاد است که قابل مقایسه نیست هر چند که بخش عظیمی از آن به قیمت بالای کتاب بر می گردد اما در هر صورت اقبال مردم به کتاب خوب است.
جنتی خاطر نشان کرد: من فکر می کنم مردم خودشان بهترین قاضی هستند و می توانند نسبت به تغییرات نمایشگاه امسال قضاوت کنند. امیدوارم به هر حال نمایشگاه کتاب بتواند در جهت اهداف مان که توسعه فرهنگ مطالعه وکتابخوانی است، موثر واقع شود.
مدیر انتشارات اسلام نظر دیگری دارد؛ او با اشاره به حضور گسترده مردم در نمایشگاه کتاب گفت: مردم امسال از خرید کتاب استقبال نکردند.
حمید سیاح در گفتگو با خبرنگار ایرنا گرانی کتاب و کاهش توان خرید مردم را عامل اصلی عدم استقبال از خرید کتاب دانست و افزود: افزایش تبلیغات رسانه ای برای جذب مخاطب و تشویق مردم به کتاب و کتابخوانی موثر خواهد بود.
مدیر انتشارات سفیر با اشاره به اینکه در نمایشگاه های خارج از کشور، بحث تبادل اطلاعات و جنبه نمایشگاهی کتاب مورد توجه قرار می گیرد، افزود: اما در نمایشگاه های ایران، بیشتر بحث فروش کتاب مطرح است.
حسین عابدینی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه در نمایشگاه کتاب تهران، تمهیدات خاصی برای جنبه فروشگاهی کتاب و حجم عظیم بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است، افزود: برگزاری نمایشگاه کتاب به صورت فروشگاهی مطلوب هیچیک از ناشران نیست.
مدیر انتشارات سفیر اردهال ناشر برگزیده سال گفت: تغییر مدیران فرهنگی موجب ارتقای کیفیت برگزاری نمایشگاه امسال شد و آن را به استانداردهای نمایشگاهی نزدیک تر کرده است.
وی در باره انتخابش به عنوان یکی از ناشران برتر کشور در سال گذشته نیز گفت: در چند سال گذشته، به دلیل مشکلات فراوانی که داشتیم، کتاب های چندان خوبی منتشر نمی شد و کتاب هایی که در جایزه کتاب سال و کتاب فصل انتخاب می شدند نیز مورد اقبال عموم نبودند اما در دوره جدید تلاش بر این است که به کتاب هایی که بیشتر مورد اقبال مردم است بها داده شود.
عابدینی، روند اجرایی نمایشگاه پس از تغییرات مدیریتی را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: ارایه تسهیلات از جمله خدمات اینترنتی، خدمات رفاهی، سهولت رفت و آمد، این دوره از نمایشگاه را در مقایسه با سال گذشته منسجم تر کرده است.
وی با بیان اینکه جامعه نشر نباید منتظر کمک وزارت ارشاد، تشکل ها یا نهادهای دولتی بمانند، افزود: ناشران باید تلاش کنند توانمندی های خود را با یک مخاطب سنجی دقیق و شگردهای جدید نشر که مناسب شرایط اقتصاد مقاومتی است، افزایش دهند.
مدیر انتشارات سفیر یادآور شد: امسال به دلیل اعتماد مخاطبان به کتاب و کاهش برخوردهای سلیقه ای، استقبال مردم از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بیشتر بوده است.
عابدینی گفت: اعتماد بازدیدکنندگان تا جایی بود که گران شدن قیمت کتاب هم نتوانست از خرید کتاب جلوگیری کند.
وی با اشاره به اینکه حضور تشکل ها در نمایشگاه کتاب، انگیزه و خلاقیت ناشران و اهالی فرهنگ را دو چندان خواهد کرد، افزود: خصوصی سازی حوزه فرهنگ باعث ایجاد خلاقیت و رقابت و انگیزه بیشتر در حوزه فرهنگ می شود و میدان برای حضور ناشران مختلف بیشتر فراهم می کند.
عابدینی گفت: یکی از اتفاقات مثبت این دوره از نمایشگاه جدا کردن مراسم افتتاحیه از نخستین روز برگزاری نمایشگاه بود که از ازدحام و بی نظمی جلوگیری کرد.
بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که از دهم اردیبهشت در محل مصلی بزرگ امام خمینی (ره) آغاز به کار کرد؛ تا 20 اردیبهشت پذیرای علاقه مندان به حوزه فرهنگ خواهد بود.
فراهنگ (5) ** 1569**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
17/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]