تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  حضرت فاطمه زهرا (ع):خدای تعالی ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819430613




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی بزرگترها با کتاب بیگانه می شوند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

وقتی بزرگترها با کتاب بیگانه می شوند تهران - ایرنا - سرانه مطالعه در ایران اندک است؛ برخی آمارها آن را بین 3 تا 30 دقیقه ذکر می کنند این آمار برای کشوری که خاستگاه بسیاری از دانشمندان و اندیشمندان بوده و هست یک فاجعه محسوب می شود.


به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا ، عادت به مطالعه معمولا از سنین کودکی شکل می گیرد و به عنوان یک رویه زندگی تا پایان عمر با انسان باقی می ماند.
شکل گیری این عادت در کودکان تا حدود زیادی به مطالعه و تشویق بزرگترها وابسته است. اما در جامعه ای که بزرگترها با کتاب و کتابخوانی بیگانه هستند تکلیف چیست؟
هیچ تردیدی دراین نیست که بزرگترها نقش زیادی در مطالعه و کتابخوانی فرزندان دارند از این رو مطالعه والدین در ترغیب کودکان و نوجوانان به کتابخوانی بسیار موثر است .
کتاب خوب منبع اطلاعات ارزشمند و در خور است که با مطالعه آن انسان به رشد و شکوفایی می رسد.

** فایده های مطالعه والدین
کتاب خواندن والدین حتی باعث رشد و تکامل ذهنی و رفتاری کودکان می شود. بنابر این خوب است فرهنگ کتاب خواندن را در خود و کودکمان گسترش دهیم و با آگاهی بیشتر درباره نوع کتاب و تناسب آن با سن فرزندمان تصمیم گیری کنیم.
یکی از مهم ترین جنبه های توسعه توانمندی های کودک، کتاب خواندن برای وی است زیرا این کار نه تنها برای امروز کودک مفید است بلکه روی شخصیت آینده وی نیز تاثیر مستقیم دارد.

** شخصیت کودک
خواندن داستان و قصه نقش بسیار مهمی در تکوین شخصیت کودک دارد. کودک به کمک قصه و شعرخوانی، یا گوش دادن به آن و یا بازگو کردن قصه هایی که شنیده است، چگونگی بیان احساسات، عواطف و افکار را آموخته و یاد می گیرد که چگونه در برخورد با مشکلات شخصی اعتماد به نفس داشته باشد.
داستان ها و اشعاری که کودکان می خوانند و می شنوند، اثر عمیقی در فکر و روحیه، تخیل و قوت تصور آنان می گذارد و نونهالان را برای شیوه معاشرت با دیگران آماده می سازد.
آموختن مشارکت در حل مسئله و احترام به نظرجمعی، از نتایج مستقیم کتابخوانی برای کودکان است.
یکی از راه های کنترل هیجانات کودکان، خواندن کتاب داستان هایی است که به کودکان یاد می دهد ابتدا هیجانات خود را بشناسند و سپس به درستی حالت خود را بیان و آن را کنترل کنند.

** انتخاب کتاب
مساله انتخاب کتاب مناسب، با توجه به فراوانی کتاب ها در بازار مشکلی اساسی است از این رو سعی کنید کتابی برای فرزند خود انتخاب کنید که محتوای آن پسندیده باشد و آن را از پیش مطالعه کرده باشید.
کتاب هایی انتخاب کنید که حاوی اطلاعات عمومی مناسبی برای کودکان باشد تا توانایی نهفته آنان شکوفایی شود.
کتابها باید کودکان شما را برای زندگی آینده آماده کند از این رو کتابهایی انتخاب کنید که کودکان نسبت به دنیای اطراف خود به شناخت بیشتری برسند و حس کنند که افراد زیادی مثل او در پیرامونش هستند و به نحوی در رفع مشکلات خود تلاش می کنند.
کتاب باید حس پرسش گری و کنجکاوی کودک را تحریک کند و به اصلاح رفتار کودک کمک کند.
در سنین زیردو سال، از کتاب های نرم، پارچه ای و مقاوم که در هر صفحه، یک تصویر کامل و مشخص دارند و داستان آنها بسیار کوتاه است، استفاده کنید. در این سنین توجه به بزرگی قطع کتاب و زیاد بودن تصاویر آن مهم تر از متن کتاب است.
در دوره دو تا چهار سالگی، داستان های کوتاه هدفمند و کتاب های حاوی اشعار ساده و داستان هایی که از زندگی روزمره کودک سرچشمه گرفته اند مناسب ترند.
برای کودکان پیش دبستانی کتاب هایی با داستان بلند، لطیفه، قصه های محلی و سنتی که ترسناک نباشند، با مضمون مسایل زندگی روزمره سودمندند.

** زمان مطالعه
کودک معمولا در زمان های خاصی خواندن کتاب را دوست دارد بنابراین والدین باید در این اوقات برای آنان کتاب بخوانند.
بیش از حد به مطالعه کتاب اصرار نکنید چون نتیجه معکوس دارد و کودک را از کتاب گریزان می سازد.
گاهی مطالعه درحضور کودک، تمایل وی را به آوردن کتاب هایش و خواندن آنها بیشتر می کند. پیش از خواب، زمان مناسبی برای گوش کردن به کتاب خوانی شما است.
نوع خواندن کتاب نیز در اشتیاق کودک به مطالعه تاثیر گذار است. می توانید داستان کتاب را با توجه به تصاویر آن بیان کنید. در هنگام خواندن کتاب به کودک فرصت تفکر، تخیل و پرسش دهید که شیوه در کودک نشاط ایجاد می کند.
اغلب کودکان علاقه مند هستند که یک داستان را چند بار بشنوند و بازگویی این قصه ها علاوه بر پرورش قدرت حافظه، تمرین مناسبی برای تقویت قدرت بیان بچه ها است.

** نمایشگاه کتاب
نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که امسال وارد بیست و هفتمین سال خود شد بهترین فرصت برای آشتی با کتاب و کتابخوانی است.
دست کودکان خود را بگیریم و با حضور در غرفه های مختلف کودکان و نوجوانان آنان را بیش از گذشته با کتاب و کتابخوانی آشنا کنیم.
اگر در سنین پایین کودک با کتاب و مطالعه آشنا شود علاقه وی به کتاب و کسب علم و دانش افزون تر می شود و این راه پیشرفت و ترقی او را همواره می کند.
بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا 20 اردیبهشت ماه جاری در مصلی تهران دایر است.
از: علی حبیبی
فراهنگ (5) ** 1569**1601**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




16/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن