واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون وزیر کار: 4.5 میلیون نفر آماده ورود به بازار کار هستند تهران - ایرنا - معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: سال گذشته معادل 4.5 میلیون نفر در دانشگاههای کشور به تحصیل اشتغال داشتند که بزودی این جمعیت عظیم وارد بازار کار کشور خواهند شد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، کوروش پرند یکشنبه شب در نشست کارآفرینان و تجاری سازی ایده ها که با حضور تعدادی از کارآفرینان کشور و دانشجویان رشته های ریاضی، آمار و کامپیوتر در دانشکده ریاضی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، افزود: هم اکنون 23 درصد دانشجویان در رشته های کاردانی و بیش از 66 درصد در رشته های کارشناسی تحصیل می کنند.
وی اظهار داشت: طی سالهای 59 تا 64 جمعیت ایران 3.9 درصد افزایش یافته و کودکانی که در آن دوران بدنیا آمده اند هم اکنون به سن اشتغال رسیده اند.
پرند در خصوص رشته های تحصیلی دانشگاههای کشور، گفت: هم اکنون بیشترین دانشجویان در رشته های علوم انسانی تحصیل می کنند، متاسفانه عدم تناسب وسیعی در خصوص پذیرش رشته های تحصیلی و نیازهای بازار کار مشاهده می شود.
وی با مقایسه تعداد دانشجویان با قبل از انقلاب، گفت: هم اکنون تعداد دانشجویان کشور نسبت به قبل از انقلاب 25 برابر شده است.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: نزدیک به یک میلیون نفر در مقاطع فوق لیسانس تحصیل می کنند که این میزان خود حاکی از آن است که دانشجویان مقطع کارشناسی نمی توانند جذب بازار کار شوند که این خود نشانی از بحران بازار کار کشور دارد.
پرند گفت: 14 درصد دانشجویان در دانشگاههای دولتی، 36درصد آزاد و 25 درصد در دانشگاه پیام نور تحصیل می کنند.
وی معتقد است: رشته های دانشگاهی و پذیرش آنها براساس نیاز بازار کار نیست، دانشجویان کشور باید خود را برای حضور در بازار کار نه به شکل پشت میز نشینی آماده کنند.
به گفته پرند، توسعه اشتغال در کشور نیاز به رشد هشت درصدی دارد و در چنین شرایطی ضروری است تهدیدهای بازار کار را تبدیل به فرصت کنیم.
در این نشست دو نفر از کارآفرینان برتر کشور تجارب خود را در زمینه های شغلی خود برای دانشجویان تشریح کردند و به آنها یادآور شدند خود را برای ورود به بازار کار نه به شکل پشت میزنشینی آماده کنند.
بابک بختیاری که برند آیس پک را در ایران ایجاد کرده است، گفت: زندگی امروز من آرزوی دیروز من است، کارآفرینان خود را برای عملی کردن آرزوهایشان آماده می کنند.
وی یادآور شد: در ایران فقط 17 درصد نیروی کار شاغل به کار خود علاقمند هستند در حالیکه این میزان در کشور ژاپن بیش از 67 درصد است.
بختیاری گفت: متاسفانه در ایران برای ارتقا بهره وری کاری انجام نمی دهیم و به همین دلیل بهره وری در ایران ضعیف است.
وی با اشاره به تجارب زندگی خود که وی را به سمت کارآفرینی سوق داده است، گفت: همواره در زندگی تلاش کردم کاری را که بر عهده می گیرم به نحو درستی حتی بیش از آنچه که وظیفه داشتم، انجام دهم.
این کارآفرین گفت: 30 درصد آموزه ها از سوی دانشگاهها است و 70 درصد دیگر را افراد می توانند در محیطهای کسب و کار فرا بگیرند.
سهیلا کلاهی دیگر کارآفرینی بود که در زمینه تولید پوشاک توانسته به موفقیت های چشمگیری دست یابد.
وی معتقد است: مهمترین سرمایه های یک کارآفرین سرمایه اجتماعی است و سرمایه مالی تنها به عنوان یکی از عوامل نه چندان پر اهمیت برای کارآفرین عمل می کند.
وی تاکید کرد: با توجه به نرخ بالای بیکاری زنان، کارآفرینی می تواند فرصتهای زیادی را برای زنان ایجاد کند.
این نشست با پرسش های دانشجویان از کارآفرینان به اتمام رسید.
اقتصام(3)9123**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
15/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]