واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
با حضور کارشناسان کارشناسان فرهنگ و ارتباطات بحث شد: نسبت شبکه های اجتماعی با فرهنگ تهرا ن – ایرنا –یک کارشناس کتاب و کتابداری درباره تاثیرات شبکه های فعالی مجازی اجتماعی، فرهنگی و علمی در اینترنت بر مخاطبان گفت: شبکه های اجتماعی فرهنگی در خارج کردن انسان از انزوا نقش دارند.
بگزارش خبرنگار کتاب و ادبیات ایرنا، محمدحسن زاده عصر روز چهارشنبه در نشست شبکه های اجتماعی و تاثیر آن در ادبیات کشور که در سرای کتاب و رسانه نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد، شبکه های اجتماعی فرهنگی را راه برون رفت انسان امروزی از انزوا دانست و گفت: در دنیای مجازی افرادی که در افکار و موضوعاتی چون ادبیات و شاخه های آن با یکدیگر علایق مشترک دارند گروه هایی را در قالب شبکه های اجتماعی تشکیل می دهند.
این کارشناس حوزه کتابداری با اشاره به اینکه عضویت در این شبکه های اجتماعی سودمندی هایی را نیز برای کاربران دارد اظهار کرد: یکی از شاخه های شبکه اجتماعی، گروه های علمی و فرهنگی است که می توان از آن به عنوان فضایی برای حضور فعالان عرصه فرهنگ و اندیشه نام برد.
علی اکبر اکبری تبار دیگر سخنران این نشست با اشاره به اینکه ارتباط در دنیای مجازی و شبکه های اجتماعی ادامه ارتباطات فرهنگی و اجتماعی در دنیای واقعی است گفت: طی چند سال اخیر تحقیقات بسیاری در این زمینه صورت گرفته است و مساله واقعی بودن ارتباطات علمی و فرهنگی در خارج از فضای مجازی در عر صه کتاب و نوشتار و ارتباط آن با مطالب بازتاب داده شده در سایت های اینترنتی و شبکه های مجازی در راس این تحقیقات قرار گرفته است.
این کارشناس رسانه و پژوهشگر عرصه علوم اجتماعی در پاسخ به این پرسش که شبکه های اجتماعی و مطالب ادبی منتشر شده در آنها تا چه میزان فردگرایی را در بین کاربران اشاعه می دهند و بر انفعال میان مخاطب و کتاب به عنوان یک کالای فرهنگی می افزاید؟ گفت: بحثی در این زمینه با عنوان فردی شدن شبکه ای طرح شده است که در آن به افرادی اشاره می شود که در دنیای مجازی بیش از دنیای واقعی با یکدیگر در ارتباط هستند.
وی افزود: کاربران شبکه های اجتماعی به دو گروه تقسیم می شوند؛ گروهی که ارتباط خود را از فضای واقعی به فضای مجازی انتقال داده و در آن فضا رابطه بیرونی خود را پیگیری می کنند و در مقابل دسته دیگری نیز هستند که تنها برای آشنایی با دیگر افراد عضو شبکه های اجتماعی می شوند.
در ادامه این نشست مرتضی نبی میبدی کارشناس حوزه فضاهای مجازی با اشاره به اینکه فضای وب و مجازی حرکتی ظریف و ژرف به سوی اجتماعی شدن است گفت:برخی از شبکه های اجتماعی در حیطه تخصصی کار کرده و انجمن های علمی را تشکیل می دهند و بیشتر اعضا آن را پژوهشگران تشکیل می دهند.
وی گفت:در شبکه اجتماعی فرهنگی،کاربران فضا را برای استفاده و مشارکت سایر دوستان نیز آماده می کنند و همین مساله می تواند در تربیت نسل کتابخوان و علاقه مند به فرهنگ موثر باشد.
نبی میبدی ادامه داد:کاربران برای جذب به این شبکه های اجتماعی و انجمن های ادبی باید به لحاظ بصری اقناع شوند،چرا که با توجه به تجربه ای که در این زمینه وجود دارد باید بگویم، طراحی و رنگ های استفاده شده در طراحی شبکه ها برای کاربران مهم است، دیگر عامل سرعت در ثبت نام کاربران و موضوع مهم امکان ویرایش موبایلی شبکه ها برای کاربران است.
بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا 20 اردیبهشت ماه در مصلی امام خمینی(ره) بر پا است.
فراهنگ(3)**9266**1856
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
10/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]