محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845933150
تبتند شبکههای اجتماعی برای یک روسری
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تبتند شبکههای اجتماعی برای یک روسری
سرپرست گروه کاوش لرستان به برخی ابعاد مردم شناسی «گُلوَنی» اشاره میکند و میافزاید: مردان گُلوَنی را دور «شو کلاو» یا همان کلاه لریانی مرسوم در منطقه لرستان میبستند و به گاه مهمانی یا جنگ ، به منظور تزیین و یا نگهدارنده کلاه از آن استفاده میکرده اند.
کد خبر: ۳۹۴۳۱۰
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۳ - 20 April 2014
تب شبکه های اجتماعی گاهی خیلی تند می شود. گاهی با سوژه کردن لیونل مسی و هاشم بیک زاده، گاهی با ساختن کمپین دعوت از بازیکن ذخیره تیم شهرداری یاسوج (که به شکلی عجیب به درون زمین پرید و مانع گل خوردن تیمش شد)به تیم ملی برای جام جهانی 2014. گاهی هم با آن خواننده مجالس عروسی در شهرستان سبزوار (که با تیپ خاص و حالات بامزه اش سوژه خوبی برای کاربران شبکه های اجتماعی جور کرده). اما لابلای این سوژه هایی که بیشتر دستمایه طنز و تمسخر می شوند، می شود سوژه هایی فرهنگی هم پیدا کرد. سوژه هایی که یک دغدغه فرهنگی را نشانه گرفته اند و توانسته اند یک موج از همراهی کاربران شبکه های اجتماعی را با خود همراه کنند.
به گزارش مجله مهر، این چند روزه لابلای پست های کاربران شبکههای اجتماعی ، حرکتی خودجوش و مردمی برای احیای پوشش و سنتهای افتخارآمیز محلی به راه افتاده است. انبوه عکسها، پوسترها و گرایش روزافزون به بازنمایی زیباییهای سرزمین مادری در قالب پوشش اقوام، اتفاقی است که شبکه های اجتماعی به خود دیده اند.
لُرها که در این حرکت پیشتاز بودهاند. آنها سعی کرده اند کارشان را رسمی تر هم کنند و با انتخاب روز ویژه ای در اردیبهشت ماه امسال به نام «روز گُلوَنی» سعی در ترویج پوشش لری و تقویت این فرهنگ پرپیشینه دارند.
روزی به نام گلونی
26 اردیبهشت ماه، به همت جمعی از دختران خرم آبادی، به عنوان روز سربند لُری یعنی « گُلوَنی» نامگذاری شده است تا زنان و مردان لر با استفاده از این پوشش که هم برای زنان و هم برای مردان کاربرد ویژه داشته و دارد، مراسمی نمادین و همایشی برگزار کنند . ضمن این که قرار است هر سال در بهار و تا ۲۶ اردیبهشت، دختران لر با بهسر کردن روسری لری، این پوشش اصیل و زیبا را را به دیگران معرفی کنند.
گُلوَنی، سربندی باستانی است که زنان لرستانی بهشکل خاصی بهسر میکنند و بخشی از پوشش زیبای زنان و مردان لر است. نسل جدید، از نوع کوچک آن بهعنوان روسری استفاده میکند. این روسری با طرح زیبای سنتی بین دیگر دختران ایرانی هم طرفدار زیادی دارد و یکی از سوغاتهای لرستان است.
در روز ۲۶ اردیبهشت هم برنامهی ویژهای در خرمآباد برگزار میشود که اطلاعرسانی خواهد شد. بسیاری از دختران لر اعم از معلمان، استادان، روزنامهنگاران، دانشجویان و فعالان فرهنگی جزو حامیان این حرکت هستند.
یک روسری به قدمت تاریخ
سرپرست گروه کاوش در لرستان که به تازگی کاوش پرسروصدا و حساس قلعه گوری در منطقه سیمره لرستان را به پایان رسانده است، درباره پیشینه گلونی میگوید: آنچه که مشخص است ریشه سربند آن هم سربند لُری بر اساس بیان مورخانی چون هرودت به دوره هخامنشیان و دوره ماد برمیگردد.«عطا حسن پور» با اشاره به این که بر اساس شواهد و نوشته های تاریخی، سربند از اجزای لباسهای ایرانی همه ایرانیان، وابسته به آن و جدایی ناپذیر است می گوید:«دیاکونوف روسی در کتاب تاریخ ماد، پوشش ایرانی را توصیف میکند و سربند را در مورد زن و مرد ایرانی، هر دو به کار میبرد. وجود دستاری به دور سر در نقش برجستههای تاریخی تایید میشود. در دوران میلادی و حتی پیش از مادها هم زنان و هم مردان دستار یا همان سربند بر سر دارند.»
سرپرست گروه کاوش در لرستان ادامه میدهد: در سالنامههای آشوریان نیز میبینیم که این دستار هم بر سر زنان و هم بر سر مردان وجود دارد و در توصیف اقوام زاگرس، آشوریان، عیلامیها و مادها از این سربند یاد میشود و در میان نقش برجسته های به جامانده این سربند به وضوح دیده میشود.
حسن پور با بیان اینکه در منطق باباجیلان در غرب شهرستان دلفان، استان لرستان کاوشهای ویژه ای را انجام داده است و به زودی مقالات علمی و تصاویر مرتبط با آن در مجامع بین المللی منتشر خواهد شد، میافزاید: در این خصوص شخصاً مستنداتی را در حفاری گورستان عصر آهن (سه هزار ساله) باباجیلان در غرب شهرستان دلفان، دامنه کوه سرکشتی، در گور شماره دو، به دست آوردم.
او اشاره میکند: در گور شماره دو در این گورستان، انگشتر مفرغیای به دست آمد که به جای نگین آن، نقشکنده ای وجود داشت. این نقشکنده، نقش یک انسان با دو بال است که از دل خورشید بیرون میآید. این نماد را در فرهنگ پیش از تاریخ، با عنوان فروَهر یا همان انسان خدایگونه میشناسیم.این نماد شکلی روحانی دارد و لباس بر تن دارد. با نمادشناسی انجام شده روی اندام این نقش ، کفش مادی، شلوار مادی و باشلوق مادی یعنی سربندی که مانند کلاه دور سر قرار میگیرد مشخص شدهاند. این سربند همچون مقنعههای امروزی گوش،گردن و سینه را میپوشاند.
آن طور که حسن پور توضیح میدهد، روی این باشلوق مادی، کلاهی قرار دارد و دور کلاه دستاری شبیه گلونی های امروزی قرار گرفته است. این نماد یکی از قدیمیترین نمادها در لرستان به شمار میآید و در مجموع مرد را با جنبه الوهیت او و دستاری به سر آن هم شبیه گلونی نشان میدهد.
او با اشاره به اینکه به غیر از این نمونه چندین نمونه مفرغهای دیگر در لرستان به دست آمده است که تصاویر مرد و همچنین زن را با سربند و دستار نشان میدهد، اضافه میکند: بیشتر مورخان درتوصیف هایشان از پوشش اقوام ایرانی به این دستار یا همان سربند اشاره واضح و مشخص داشتهاند.
وقتی مردان هم گلونی به سر می کردند
این کارشناس ارشد باستان شناسی که به زودی برای ارائه پژوهشش در خصوص قلعه گوری واقع در منطقه سیمره لرستان در مجامع بین المللی حضور خواهد یافت، اظهار میکند: در دورههای متاخر نیز کاربرد گُلوَنی شکل رایجتری پیدا میکند و به عنوان مثال در در دوره قاجار در عکسهای گرفته شده مردان با پوشش گُلوَنی دیده میشوند.
سرپرست گروه کاوش لرستان به برخی ابعاد مردم شناسی « گُلوَنی» نیز اشاره میکند و میافزاید: مردان گُلوَنی را دور «شو کلاو» یا همان کلاه لریانی مرسوم در منطقه لرستان میبستند و به گاه مهمانی یا جنگ ، به منظور تزیین و یا نگهدارنده کلاه از آن استفاده میکرده اند.
او عنوان میکند: در دوران ساسانی نمونه ای از سربند دیده میشود که بسیار شبیه گُلوَنی امروزی لرستان است.
حسن پور به نقش آناهیتا بر روی یک پلاک گچبری در محوطه برزقباله لرستان اشاره میکند و توضیح میدهد: در این نقش، آناهیتا درست مانند زنان لُر، سربندی به دور سر بسته است و گیسوان بافته و طناب پیچش از زیر آن هویداست.
گلونی، پدیده می شود؟
حالا اهالی لرستان و لرهای مقیم تهران حسابی دست به کار شده اند تا قبل از 26 اردیبهشت و روزی که به نام سربند تاریخی و سنتی شان نامگذاری کرده اند، گلونی را بیشتر به مردم بشناسانند. باید دید آیا برپایی نمایشگاه عرضه گلونی در شهرکتاب بریانک و موجی که در شبکه های اجتماعی برای معرفی و تبلیغ این سربند و روسری تاریخی به راه افتاده، می تواند گلونی را به عنوان یک پدیده فرهنگی در میان شبکه های اجتماعی معرفی کند؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]
صفحات پیشنهادی
تبتند شبکههای اجتماعی برای روسری ۳۰۰۰ ساله
تبتند شبکههای اجتماعی برای روسری ۳۰۰۰ ساله سرپرست گروه کاوش لرستان به برخی ابعاد مردم شناسی گُلوَنی اشاره میکند و میافزاید مردان گُلوَنی را دور شو کلاو یا همان کلاه لریانی مرسوم در منطقه لرستان میبستند و به گاه مهمانی یا جنگ به منظور تزیین و یا نگهدارنده کلاه از آن اسکارشناس علوم ارتباطات در گفتوگو با فارس تأکید کرد ضرورت بومیسازی شبکههای اجتماعی مجازی در کشور
کارشناس علوم ارتباطات در گفتوگو با فارس تأکید کردضرورت بومیسازی شبکههای اجتماعی مجازی در کشورکارشناس علوم ارتباطات گفت باید سواد رسانهای در کشور ارتقاء یابد و لازم است شبکههای اجتماعی در کشور بومیسازی شوند اسماعیل قدیمی در گفتوگو با خبرنگار جامعه فارس با بیان اینکه رسانهواعظی: با فیلتر شبکههای اجتماعی بهدلیل مسائل اقتصادی مخالفیم/ برای سرعت اینترنت ۱.۵ سال صبر کنید
واعظی با فیلتر شبکههای اجتماعی بهدلیل مسائل اقتصادی مخالفیم برای سرعت اینترنت ۱ ۵ سال صبر کنید فناوری اطلاعات > ارتباطات - ایسنا نوشت وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر صحبتهایی که درباره فیلتر شدن برخی شبکههای اجتماعی از جمله واتس اپ مطرح شبا چاپ تصاویر در شبکههای اجتماعی هواداران النصر سامی الجابر را به تمسخر گرفتند
با چاپ تصاویر در شبکههای اجتماعیهواداران النصر سامی الجابر را به تمسخر گرفتندهواداران تیم فوتبال النصر عربستان سرمربی الهلال را به تمسخر گرفتند به گزارش خبرگزاری فارس گروهی از هواداران النصر با استفاده از امکانات نرمافزاری رایانهای تصاویر مونتاژ شدهای از سامی الجابر در شباختلال روانی کسانی که از گذاشتن عکس خود در شبکههای اجتماعی سیر نمیشوند!
جمعه ۲۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۹ تحقیقات صورت گرفته توسط روانشناسان نشان میدهد افرادی که تمایل زیادی به تهیه عکس از خود و گذاشتن آنها در سایتهای اجتماعی دارند از اختلالات روانی رنج میبرند به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا عکس گرفتن از خود Selfie که با رواجتقلای فیسبوک برای رقابت با شبکههای اجتماعی موبایلی
تقلای فیسبوک برای رقابت با شبکههای اجتماعی موبایلیفیسبوک به یک ابزار اختصاصی شبکههای اجتماعی موبایلی برای یافتن دوستان در نزدیکی کاربر روی آورد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از بیزینسویک فیس بوک در تلاش برای رقابت با شبکههای اجتماعی موبایلی به دنبال افزودن قابلیتهای اینگتب تند شبکه های اجتماعی برای روسری 3000 ساله
تب تند شبکه های اجتماعی برای روسری 3000 ساله این چند روزه لابلای پست های کاربران شبکههای اجتماعی حرکتی خودجوش و مردمی برای احیای پوشش و سنتهای افتخارآمیز محلی به راه افتاده است انبوه عکسها پوسترها و گرایش روزافزون به بازنمایی زیباییهای سرزمین مادری در قالب پوشش اقوام اتفجنجال «فسنقری»، «کوثری» و «نجاتی» در شبکههای اجتماعی
جنجال فسنقری کوثری و نجاتی در شبکههای اجتماعیکلیپ باران کوثری فیلم خوانندگی حسین فسنقری در یک مجلس جشن و حرکت منحصر به فرد مجید نجاتی بازیکن ذخیره شهرداری یاسوج با عکسالعملهای زیادی در شبکههای اجتماعی روبرو شده است به گزارش سرویس فضای مجازی خبرگزاری فارس روزنامه هفت صبح نگاردین: شبکههای اجتماعی منابع اصلی اطلاعرسانی به پیکارجویان غربی در سوریه هستند
گاردین شبکههای اجتماعی منابع اصلی اطلاعرسانی به پیکارجویان غربی در سوریه هستندروزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی افشا کرده شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و توئیتر از جمله منابع اصلی اطلاعرسانی به معارضان غربی در سوریه هستند به گزارش خبرگزاری فارس روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشنظر وزارت ارتباطات درباره فیلتر شبکههای اجتماعی
نظر وزارت ارتباطات درباره فیلتر شبکههای اجتماعی ما بر این باوریم که هیچ یک از شبکههای اجتماعی نباید به دلیل مسائل اقتصادی و تسهیلاتی که برای کاربران فراهم میکند فیلتر شوند مگر این که این شبکهها مضرات دیگر و یا بحث مشکلات اخلاقی را به دنبال داشته باشند کد خبر ۳۹۲۹۷۹ تاریخ انمعاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان قم هشدار داد تلاش شبکههای ماهوارهای برای تاثیرگذاری بر رفتار اجتماعی ن
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان قم هشدار دادتلاش شبکههای ماهوارهای برای تاثیرگذاری بر رفتار اجتماعی نسل جوانمعاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان قم هدف شبکههای ماهوارهای را تاثیرگذاری بر رفتار مخاطبان خود عنوان نمود و تاکید کرد محور و اساس یک فیلم باید در راستای فرهنگتازههای وب و اینترنت پایان امپراتوری فیسبوک در شبکههای اجتماعی
تازههای وب و اینترنتپایان امپراتوری فیسبوک در شبکههای اجتماعیبر اساس نظرسنجی صورت گرفته بسیاری از نوجوانان در آمریکا حساب کاربری خود در فیس بوک را غیرفعال کرده و به اینستاگرام روی آوردهاند به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس به نقل از هافینگتون پست بر اساس آخرین آانگلیس چگونه از شبکههای اجتماعی جاسوسی میکند؟
انگلیس چگونه از شبکههای اجتماعی جاسوسی میکند مقامات امنیتی کشورهای انگلستان کانادا زلاندنو استرالیا و آمریکا در اجلاس سالانه موسوم به SIGDEV به بررسی راههای استفاده از توئیتر فیس بوک یوتیوب و دیگر شبکههای اجتماعی برای مقاصد اطلاعاتی محرمانه خود پرداختهاند به گزارش سرویکسانی که از گذاشتن عکس خود در شبکههای اجتماعی سیر نمیشوند اختلال روانی دارند!
کسانی که از گذاشتن عکس خود در شبکههای اجتماعی سیر نمیشوند اختلال روانی دارند تحقیقات صورت گرفته توسط روانشناسان نشان میدهد افرادی که تمایل زیادی به تهیه عکس از خود و گذاشتن آنها در سایتهای اجتماعی دارند از اختلالات روانی رنج میبرند به گزارش نامه نیوز عکس گرفتن از خود Sمخالفت وزارت ارتباطات با فیلتر شبکههای اجتماعی بهدلیل مسائل اقتصادی
دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۰ وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر صحبتهایی که درباره فیلتر شدن برخی شبکههای اجتماعی از جمله واتس اپ مطرح شده بود و این که آیا همچنان قرار بر آن است از میان شبکههای اجتماعی موبایل برخی فیلتر شوند توضیح داد وزارت ارتباطات بر این باور اسشبکههای اجتماعی منابع اصلی اطلاعرسانی تروریست ها
شبکههای اجتماعی منابع اصلی اطلاعرسانی تروریست ها روزنامه انگلیسی گاردین درگزارشی افشا کرده شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک وتوئیتر ازجمله منابع اصلی اطلاعرسانی به معارضان غربی در سوریه هستند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر روزنامه انگلیسی گاردین درگزارشی افشا کرده دوفرداما و اگرهای ورود شبکههای اجتماعی به مدارس
یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۹ مسئولان آموزش و پرورش در حالی به طبل راه اندازی شبکه های اجتماعی ویژه دانش آموزان به مدارس میکوبند و به دنبال اجرای طرحهای جدید در حوزه فضای مجازی هستند که در بخش تجهیزات همچنان مشکلات بر جای خود باقیست و هوشمندسازی مدارس گرفتار مشکلات اعتباری است-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها