واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
هشدار مدیر جهاد کشاورزی فیروزکوه؛ طغیان ملخ در فیروزکوه جدی است دماوند- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزکوه هشدار داد: با توجه به بارش های اندک جوی سال گذشته و بروز خشکسالی، هجوم و طغیان آفت ملخ در سال جاری سطح منطقه قطعی و جدی است.
ˈروح الله درویش خضریˈ روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا، در تشریح این مطلب افزود: از 15 فروردین ماه شش اکیپ در ˈحصاربنˈ، ˈامین آبادˈ، ˈامیریهˈ، ˈدردهˈ و ˈورسخوارانˈ به صورت ویژه مشغول مبارزه با آفت ملخ در سطح منطقه هستند.
وی گفت: در فاز نخست برای مقابله با این آفت مبلغ 300 میلیون ریال اعتبار از استان جذب شده و به دنبال آن هستیم تا این مبلغ را به 2 برابر افزایش دهیم.
درویش خضری ادامه داد: با توجه به کمبود پوشش گیاهی متاثر از کاهش باران و برف در سال گذشته، احتمال هجوم ملخ از ارتفاعات به سمت کوهپایه و مناطق شهری و روستایی دور از ذهن نیست.
وی با اشاره به انجام اطلاع رسانی لازم به جامعه هدف کشاورزان و بهره برداران بخش از طریق ارسال پیامک و نصب بنر و پارچه، بیان کرد: سم مورد نیاز به اندازه کافی در اختیار دهیارانی که سم پاش در اختیار داشته و یا نسبت به تهیه آن اقدام کنند، قرار می گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فیروزکوه ادامه داد: طغیان ملخ ها با توجه به شرایط خاص تفریق تخم آنها، یک سال در میان در منطقه به وقوع می پیوندد و معمولا از حوزه دماوند آغاز و حتی تا حوزه ˈسوادکوهˈ در استان مازندران مشاهده می شود.
وی تصریح کرد: قلع و قمع این آفت و رساندن آن حداقل به حد آستانه اقتصادی، همکاری و تشریک مساعی آحاد مردم را می طلبد.
درویش خضری خاطرنشان کرد: از آنجایی که ورود پرسنل جهاد به اراضی و باغات مردم نیازمند کسب اجازه می باشد و از طرفی امکانات و بضاعت جهاد نیز در حدی نیست که همه نقاط را پوشش بدهد، لذا بهره برداران منتظر اقدام جهاد نبوده و در حد توان خود مبارزه را آغاز کنند..
وی ادامه داد: عمر این آفت حداکثر تا انتهای دهه نخست تیر ماه است و عمده خسارت آنها به ˈتلخهˈ و علف های سبز است و لذا کشاورزان نگران خسارت به محصولات خود نباشند.
گزارش ایرنا حاکی است؛ ملخ های بومی موجود در منطقه فیروزکوه و دماوند به 2 دسته کلی تقسیم بندی می شوند که عمده خسارت وارده مربوط به ملخ بادنجانی بدون بال است.
نخستین بار در سال 1343 یک حشره شناس آلمانی سه نمونه از این ملخ بومی را شناسایی و برای نامگذاری به کشور آلمان برد و بیولوژی این آفت به گونه ای است که تخم های آن یک سال در خاک باقی مانده و در سال دوم شاهد گسترش وسیع آن می باشیم.
ملخ بادنجانی یک نسل در سال با پنج سن پورگی دارد و کل دوره زندگی آن 60 روز است. عمر حشره بالغ این آفت 23 روز است که بایستی قبل از رسیدن آن به سن بلوغ، عملیات مبارزه پایان یافته باشد.
گزارش ایرنا حاکی است؛ 2 سال پیش این آفت با جمعیت بسیار بالا به مزارع و باغات بیشتر نقاط شهرستان فیروزکوه حمله ور شد و به سردرختی ها، گل های زینتی، سبزی های خوراکی، صیفی کاری ها، شکوفه های درختان مثمر و حتی علف های مناطق کم آب و بیابانی آسیب زد.
نکته هشدار دهنده آنجاست که اگر این جمعیت ملخ ها تا اوایل تیر ماه کنترل نشده و موفق به تخمگذاری گردند، طی 2 سال آینده هجومی بس بزرگتر و گسترده تر که حتی ممکن است به نابودی بسیاری از درختان و جمعیت گیاهی منطقه بیانجامد،بسیار محتمل خواهد بود.
این گزارش حاکی است اطلاع رسانی در این زمینه از مدت ها قبل آغاز شده و هشدارهای لازم به بهره برداران بخش خصوصا دامداران و پرورش دهندگان زنبور عسل مبنی بر عدم ورود دام ها جهت تعلیف به مناطق سمپاشی شده به دلیل ماندگاری بالای سم انجام شده است.
گفتنی است به رغم این اقدامات و استفاده از حداکثر توانایی شهرستان در این زمینه، توجه و اهتمام مراجع فرادستی به منظور پیشگیری از بروز و ظهور فاجعه در شهرستان اجتناب ناپذیر است.
تهرام/8142/1457/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]