واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سرطانی به نام وهابیت تهران - ایرنا - استاد اسبق دانشگاه های وهابی عربستان سعودی از وهابیت به عنوان سرطانی یاد کرد که درمان ندارد.
به گزارش روز سه شنبه شبکه قرآن و معارف سیما، عصام العماد در برنامه شب آسمانی گفت: سرماخوردگی قابل علاج است اما سرطان معمولا درمان ندارد و معتقدم وهابیت مانند سرطان است که درست نمی شود.
این استاد اسبق دانشگاه های وهابی عربستان سعوی که به تشیع گرایش یافته، افزود: درون ذهن یک وهابی پر از کلمات رسول اکرم(ص) و خداوند است اما این کلمات آن چنان به هم ریخته است که بیشتر به یک انبار نامنظم و دارای هرج و مرج شباهت دارد.
وی اضافه کرد: علوم اسلامی بر مبنای علوم عقلانی است اما وهابیت علوم عقلی را قبول ندارد و به نظر من نمی توان وهابیت را اصلاح کرد.
العماد گفت: جامعه وهابیت در زمان شیخ محمد عبدالوهاب یعنی نزدیک به 300 سال پیش بسیار بسته بوده اما امروزه در جامعه جدید، مجبور است که بازتر باشد. زیرا فضای مجازی، کتاب های ممنوع را در اختیار دانشجویان می گذارد.
وی تصریح کرد شخصیت محمد عبدالوهاب برای اولین بار در تاریخ عربستان در دانشگاه های این کشور مورد انتقاد قرار گرفته و به صراحت می گویند تا عبدالوهاب یعنی بنیانگذار وهابیت را نقد نکنیم، نمی توانیم جامعه عربستان را اصلاح کنیم.
این پژوهشگر مذهبی افزود: اگر عبدالوهاب را مقدس بدانیم، باید آدم کشی در عربستان نهادینه شود. چون اولین کسی که در عربستان بسیاری از انسان ها را سر می برید، خود عبدالوهاب بود.
وی همچنین گفت: الان وهابیت خود به این نتیجه رسیده که برای اصلاحات در جامعه و برای این که آدم کشی متوقف شود، دیگر نمی توان عبدالوهاب را مقدس دانست.
این وهابی شیعه شده یکی از برجسته ترین استادان وهابیت در دانشگاه امام محمد بن سعود بوده و در زمانی که نقد کتب شیخ مفید از سوی دانشگاه به وی واگذار می شود، با مطالعه اعتقادات شیخ مفید و در نتیجه اعتقادات شیعی آشنا شده و به تشیع گرایش می یابد.
وی درباره زندگی خود گفت: من ازبچگی وارد مدرسه وهابیت شدم و با اعتقادات وهابیت بزرگ شدم و می توانم بگویم که بزرگترین اشتباه وهابیت که از کودکی هم در فرزندان آن ها نهادینه می شود، بحث جنگ در قرآن است.
وی تصریح کرد ما از کودکی طوری بزرگ می شویم که به این موضوع اعتقاد پیدا می کنیم که اگر کسی در جنگ شرکت نداشته باشد، کافر از دنیا رفته و این اعتقاد آن چنان در زمان نوجوانی در من قوی شده بود که با خود می اندیشیدم که من نماز و روزه ام را به جا آورده ام اما چون در جنگی شرکت نکرده ام کافر از دنیا می روم.
العماد افزود: این تفکرات باعث شده بود تا من در نوجوانی تصمیم بگیرم فردی را که شنیده بودم خلیفه دوم را قبول ندارد بکشم، الان آن فرد زنده است و 105 سال سن دارد در صورتی که من می خواستم زندگی او را از او بگیرم.
این وهابی شیعه شده تأکید کرد: ما موضوع جهاد در قرآن را به خوبی درک نکرده بودیم و ان قدر در فریضه جهاد غرق می شدیم که شرایط و ضوابط و قوانینش را اشتباه می فهمیدیم.
فراهنگ(1)**1003**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
09/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]