واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: توصیه رییس کل سابق بانک مرکزی به رییس جمهور:
افزایش سرمایهی ثبتی بانکها باید جدی گرفته شود
تا زمانی که افزایش سرمایه ثبتی بانکها انجام نشود علت پایین بودن منابع بانکها به هیچ عنوان شاهد افزایش سرمایه گذاری در کشور نخواهیم بود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، طهماسب مظاهری رییس کل سابق بانک مرکزی در برنامهی شب گذشته ی پایش درخصوص بحث نقش بانکها در سهم تولید کشور گفت: یکی از اشکالات بانکها مربوط به نداشتن سرمایه ثبتی کافی است.
وی تصریح کرد: نسبت سرمایه ثبتی بانکها حتی نسبت به منابع خود بانکها بسیار پایین است اگر بخواهیم یک تولید در پایهی سرمایهگذاری بزرگ در کشور انجام شود حتی با تشکیل کنفرسیوم هم حتی بانکها نمیتوانند سرمایه مورد نیاز این تولید را تامین کند این موضوع هم در بانکهای دولتی و هم در بانک های خصوصی صدق میکند به همین علت از رییس جمهور محترم جناب آقای روحانی میخواهیم که پشت موضوع افزایش سرمایه ثبتی بانکها بایستد تا سرمایه ثبتی بانکها افزایش داده شود.
این کار باعث کاهش نفوذ سرمایه سهامداران خاص و اضافه شدن سهامداران جدید میشود ونقش مهمی در افزایش سرمایه بانکها دارد.
رییس کل سابق بانک مرکزی در پاسخ به این موضوع که چرا ارز در این دو هفتهی اخیر گران شد گفت: این موضوع به خاطر کاهش عرضهی ارز به خصوص پایین آمدن عرضهی ارز توسط پتروشیمی ها انجام شد چنان چه که ارز جزء کالاهایی محسوب میشود که در صورت عرضه گرانتر میشود.
وی در مورد اینکه بهتر است ارز روی چه عددی باقی بماند افزود: دولت و بانک مرکزی نباید در مورد قیمت ارز هدف گذاری داشته باشند ؛آنها باید روی نرخی که به سود تولید است مزنه 3 هزار تومان توافق داشته باشند ضمن آنکه بانک مرکزی باید جلوی نوسانات غیر طبیعی را بگیرد ودر حال حاضر نوسان طبیعی ارز بین 2950 و 3000 تومان است .
وی با بیان آنکه دولت به هیچ عنوان نباید تسری منابع مالی خود را از محل افزایش نرخ ارز وکاهش ارزش پول ملی جبران کند عنوان کرد: این موضوع در برنامه پنجم توسعه هم قید شده و در مجموع جزو سیاستهای اصول کلی اقتصاد کشور بعد از جنگ تحمیلی هم بود که در زمان دولت هاشمی به تصویب رسید.
رییس کل سابق بانک مرکزی در مورد اینکه آیا پول نقد یا حواله بیشتر کاربرد دارد گفت: حواله به درد همه میخورد و صرافیها عمدتاً حواله را به نرخ آزاد معامله میکنند هم اکنون در این شرایط عمدتاً خریدها به صورت حواله انجام میشود چون مبادلات پولی ما محدود شده است ضمن آنکه من به هیچ عنوان نمیتوانم شرایط بازار ارز را پیش بینی کنم.
*** 15درصد تسهیلات بانکها بدهی های معوق است
طهماسب مظاهری در ادامهی برنامهی پایش در مورد اینکه گفته میشود اگر بانکی بیش از 5 درصد معوق داشته باشد باید اعلام برشکستگی کند افزود: اعلام برشکستگی برخیلی از پارامترها مربوط است واگر بانکی میزان معوقاتش بالای 5 درصد باشد طبق مقررات با بحران رو به رو است.
مظاهری ادامه داد: در مورد 15 درصد این شرایط بسیار بحرانی است البته خود بانکها هم به طرق مختلف از این روند استفاده میکنند یعنی حسابهای معوق شده خود را از ردیف های معوق خارج کرده و اقدام به پرداخت تسهیلات به متقاضی میکند واز کنار این پرداخت تسهیلات خود نیز سود میبرند.
مظاهری تصریح کرد: این موضوع در مورد موسسات هم با اجرای برخی از شگردها وجود دارد به طوری که در زمان ریاست خودم در بانک
مرکزی بحث ساماندهی موسسات مالی واعتباری آغاز شد.
رییس کل بانک مرکزی در ادامه افزود: با موسسات مالی و اعتباری یک دوره نرمش داشته که به ضرر نظام پولی کشور تمام شد دراین مورد معاونت نظارت بانک مرکزی باید نظارتش را در این موسسات بیشتر کند اگر بانک مرکزی بخواهد چنین کاری را انجام دهد به خوبی میتواند.
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]