واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارشناس تربیتی: جامعه نیازمند فراگیری الفبای شخصیتی فاطمه زهرا(س) است تهران - ایرنا - یک پژوهشگر تربیتی گفت: جامعه ما نیازمند یادگیری و عمل کردن به الفبای شخصیتی حضرت فاطمه زهرا(س) مربوط به دوران مختلف زندگی آن حضرت است.
قاسم رضایی روز شنبه به خبرنگار معارف ایرنا گفت: اگر به رفتارهای حضرت زهرا(س) در مدت شریف عمر آن حضرت توجه کنیم و این رفتارها را که بالغ بر صدها نکته و موضوع است، الگوی زندگی خود قرار دهیم، بسیاری از مشکلات جامعه به ویژه گرفتاری های خانوادگی و اجتماعی برطرف خواهد شد.
وی به عنوان نمونه به انجام کارهای منزل توسط حضرت زهرا(س) اشاره کرد و گفت: عواطف عمیق انسانی، سختکوشی در عبادت، نظم و برنامه ریزی در کارها، توجه به دانش و دانشمند بودن و بسیاری دیگر از ویژگی ها و رفتارهای آن حضرت الگویی برای تمام مردم و به ویژه زنان و دختران است.
عضو هیات امنای خانه مداحان کشور گفت: تنزل تعهدات خانوادگی به عنوان یکی از مهمترین دلایل افزایش طلاق و مشکلات در خانواده های ایرانی مطرح است و اگر به سخنان و رفتارهای حضرت فاطمه(س) به عنوان بهترین الگوی زنان توجه کنیم، بسیاری از این مشکلات حل خواهد شد.
وی با بیان وضعیت خانه حضرت علی(ع) که در روایات تاریخی صدر اسلام آمده، اظهار داشت: اگرچه امیرمومنان درآمد خوبی داشتند و از نخلستان های آن حضرت در مدینه به عنوان یکی از منابع مالی آن حضرت یاد می شود ولی سیره حضرت علی(ع) زندگی ساده بود و با همان زندگی مسائل مالی خانواده و فرزندان خود را اداره می کردند.
این کارشناس تربیتی افزود: با توجه به دشمنی یهود و منافقان با امیرمومنان و وجود مشکلات سیاسی و اقتصادی آن زمان، نقش حضرت زهرا(س) در اداره امور منزل مشخص می شود.
وی از سخت کوشی فاطمه زهرا(س) به عنوان اولین اصل از الفبای شخصیتی آن حضرت یاد کرده و افزود: بیشتر گرفتاری های خانوادگی مربوط به تنبلی و عدم تقسیم کارهای منزل است درحالی که در روایات آمده است که فاطمه زهرا کارهای منزل را با فضه تقسیم می کرد و پیامبر اکرم(ص) نیز کارهای بیرون از خانه را به حضرت علی(ع) سپرد و کارهای داخل منزل را به دختر خود واگذار کرد.
به گفته این مداح اهل بیت(ع) هر چند فاطمه زهرا(س) کنیز داشت ولی آن حضرت کارهای منزل را نیز با فضه تقسیم می کرد و بخش عمده ای از کارهای منزل را خود انجام می دادند.
رضایی گفت: ژان ژاک روسو (نویسنده فرانسوی) معتقد است جسمی که سختی نبیند و زحمت نکشد، ارزش خوبی ها و مهربانی را درک نخواهد کرد و متاسفانه شاهد هستیم که برخی از والدین با هزینه کردن مبالغ هنگفتی، وسایلی را برای فرزندان خود تهیه می کنند ولی این فرزندان حتی تشکر نمی کنند، چون آن را به راحتی به دست آورده اند.
وی افزود: یکی از مشکلات جامعه این است که فرزندان حاضر به قبول مسوولیت در انجام کارهای منزل نیستند و در کمک کردن به مادران خود از انجام دادن کوچکترین کارهای خانه عاجز هستند در حالی که به گفته ژان ژاک روسو هنگامی که جسم انسان در آسایش باشد، روح فاسد خواهد شد و حتی اینگونه افراد که ارزش مهربانی را درک نمی کنند، قابل معاشرت نیستند.
رضایی در ادامه به انجام معمولی ترین امور خانه مانند تهیه آرد و نان و کار در آشپزخانه اشاره کرد و گفت: تلاش در امر تحصیل رضایت شوهر در همه زمینه ها یکی از مهمترین الفبای شخصیتی حضرت زهرا(س) است و ما اگر پیرو آن حضرت هستیم باید به این مساله توجه داشته باشیم و در احکام اسلامی بیان شده که زن بدون اجازه شوهر خود حتی حق ندارد به مسجد برود.
عضو شورای عالی بسیج مداحان کشور همچنین به نقش مادر تربیت فرزندان اشاره کرد و گفت: یکی از مسائل مهم در تربیت فرزند این است که کودک باید در کنار مادر باشد تا احساس آرامش می کند و آیت الله محمد محمدی ری شهری در کتاب حکمت کودک، اثرات جامعه شناسی و روان شناسی درآغوش گرفتن کودک توسط مادر را بیان کرده است.
وی در ادامه به موضوع کمک به اقتصاد خانواده از سوی زنان اشاره کرد و گفت: اشتباهی که در جامعه ما وجود دارد این است که زنان تصور می کنند که برای کمک به اقتصاد خانواده هر کاری می توانند انجام دهند و برخی مادران در دوراهی تربیت فرزندان خود و کار در اداره مانده اند و نمی دانند مدیر باشند یا مادر.
فراهنگ(4)**1003**1588
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
30/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]