واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دفاع از ولایت بزرگترین درس حضرت زهرا (س) به امت اسلامی است شهرری - ایرنا - بزرگترین درس عملی از حضرت زهرا(ع) دفاع از ولایت و حضور فعال در صحنه های اجتماعی سیاسی به همراه با حفظ عفت و حجاب در جامعه اسلامی است.
به گزارش ایرنا، زهرا در ملکوت آسمان ها از چنان ارزش و جایگاهی برخوردار است که توبه آدم ابوالبشر آنگاه پذیرفته شد که خداوند را به اسما و کلماتی که به او القا شده بود قسم داد و گفت (الهی بحق محمد و علی و فاطمه و الحسن و الحسین)
آنگاه که پیامبر دخت خود را ام ابیها خواندند شاید برای بسیاری مقام و جایگاه حضرت زهرا (س) قابل تشخیص نبود و آنگاه که مردم از زبان پیامبر شنیدند که می فرمود: جانم به فدای زهرا ˈفداها ابوها ˈ او نور چشم من است شاید برخی این جملات را حاکی از احساسی صرفا پدرانه و از روی عشق و علاقه ای که بین فرزند و پدر حاکم است تفسیر می کردند.
ولی گوهر شناسان و ژرف اندیشان به خوبی می دانند و می دانستند که پبامبر رحمه للعالمین است و برخلق عظیم او از هر گونه گزافه گویی و توصیف بلادلیل مبری است.
و امروز که در جمهوری اسلامی ایران روز ولادت حضرت زهرا (س) را به عنوان روز مادر و روز زن گرامی میداریم؛ می خواهیم بر باورهای خویش تاکید کرده اند به جهانیان اعلام کنیم همانگونه که مادر سرچشمه همه خوبی ها و لطافت ها و پاکترین احساسات در هستی است و وظیفه همگان پاسداشت مقام و جایگاه رفیع او و تواضع و خشوع در برابر جایگاه مادر است.
باید در مقابل شان و جایگاه حضرت زهرا که کوثر هستی و مادر خوبی هاست متواضعانه اعلام نماییم ای مروارید درخشان هستی که قصه شجاعت، ایمان، وفاداری و دفاع از ولایت تو از تمامی خورشید های عالم فروزان تر است و رایحه ایثار و محبت تو سراسر ملک و ملکوت زیبایی ها را فراگرفته است.
ما تشنگان در کویر نفس در انتظار باران محبت تو چونان غنچه هایی در انتظار شگفتن هستیم.
و تو ای کوثر هستی و مادر خوبی ها که هستی ما به عشق تو پیوند خورده است دعای خیرت را بدرقه مسیرمان فرما و ناسپاسی های ما را به دیده اغماض بنگر.
در جهان امروز، جامعه مسلمانان به عنوان دومین جامعه بزرگ مذهبی است که بیش از یک و نیم میلیارد عضو دارد که روز به روز در حال گسترش است و زنان نیز بیش از نیمی از این جامعه را تشکیل می دهند.
در چنین جامعه ای، شناخت الگوی راستین برای زنان مسلمان می تواند تاثیر شگرفی بر جای بگذارد. در این میان، حضرت زهرا علیهاالسلام الگوی عملی و عینی برای زنان مسلمان است که می تواند در همه زمینه ها سرمشق نسل امروز و فردا قرار گیرد.
چنانکه امام خمینی (ره) با تاسی به الگوهای عملی در اسلام می فرماید: ˈاسلام در نگرش خود به زن، با آفرینش ریحانه نبی و انسیه حوراء، نشان داد که دین جامعی است که زن تحقیر شده در جاهلیت دیروز و غرب زده امروز را نه تنها باور ندارد، بلکه تقبیح می کند و الگوی ایده آل زن مسلمان را فاطمه زهرا علیهاالسلام می داند تا بهانه برای هیچ زن مسلمانی باقی نماند که ما اسوه و الگویی نداشتیم تا با تمسک به او بتوانیم انحراف و باطل را تشخیص دهیم و یا به خود اجازه دهیم که وارد عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شویم.
یکی از بزرگ ترین درس های عملی از حضرت زهرا (س) حضورفعال در صحنه های اجتماعی سیاسی با حفظ عفت و حجاب و ارزشهای وجودی زن است که در انقلاب اسلامی، جلوه یافت و الگویی برای زنان مسلمان در سطح جهان شده است.
تاسی به اسوه و الگوی برتر زنان جهان، دخت پیامبر اسلام گامی نوین و حرفی نو مطرح ساخت که زن مسلمان در اقصی نقاط جهان، از آسیا تا آفریقا، از اروپا تا آمریکا، می تواند با تکیه بر الگوی عملی فاطمی، به خودباوری و احیای هویت اسلامی دست یازد.
صدیقه طاهره علیهاالسلام با زندگی و مبارزه خود، در عرصه های گوناگون اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، عبادی، خانه داری، همسرداری، تربیت فرزند و بخصوص در صحنه های گوناگون سیاسی، نشان داد که یک زن می تواند با حفظ حریم عفّت و ارزش های انسانی، در تمامی عرصه های جامعه حضور داشته باشد.
همانطور که رهبر معظم انقلاب بارها به این مسئله اشاره کرده که زنان باید با تاسی به دخت نبی مکرم اسلام، در عرصه های گوناگون اجتماعی فعال باشند، ایشان می فرماید: زنان مسلمان در زندگی شخصی، اجتماعی و خانوادگی خود باید زندگی حضرت فاطمه (س) را از جهت خردمندی، فرزانگی و عقل و معرفت الگو و سرمشق قرار دهند.
وی فرمودند: از بعد عبادت، مجاهدت، حضور در صحنه تصمیم گیری های عظیم اجتماعی، خانه داری، همسرداری و تربیت فرزندان صالح از زهرا (س) پیروی کنند.
رسیدگی به وضع ظاهری به خاطر همسر از اصول زندگی یک زن و مرد مسلمان است. آمده است پیامبر برای شب عروسی حضرت زهرا (س) دستور داد عطرهایی خوشبو تهیه کنند و حضرت زهرا (س) نیز در داخل خانه دائما معطر بودند.
سیره رفتار فاطمه(س) با فرزندان خود نیز سرمشقی مناسب برای تربیت صحیح فرزندان است. ایشان به فرزندان احترام می گذاشتند و آنها را با احترام خطاب می کردند و همیشه سعی در آموزش و تربیت دینی و اخلاقی آنها داشتند.
گزارش از : اکبر شوخ چشم
1724/687
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
30/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]