تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نيّت مؤمن بهتر از عمل او و نيت منافق بدتر از عمل اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821187768




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حزب حاکم ترکیه در اندیشه کسب بیشتر کرسی های مجلس است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

حزب حاکم ترکیه در اندیشه کسب بیشتر کرسی های مجلس است آنکارا - ایرنا - حزب حاکم ˈعدالت و توسعهˈ ترکیه در پی پیروزی در انتخابات شهرداری ها، درصدد تقدیم لایحه ای به مجلس به منظور تغییر نظام انتخاباتی به روش انتخابات اکثریتی ˈتک اسمیˈ است تا شمار بیشتری از کرسی ها را در انتخابات عمومی سال 2015 میلادی بدست آورد.


به گزارش روز شنبه ایرنا، حزب حاکم ترکیه با در نظر گرفتن واکنش احزاب مخالف با این لایحه، درصدد است با تغییر نظام انتخاباتی، کرسی های بیشتری را در پارلمان این کشور به خود اختصاص دهد و بدین صورت زمینه تغییر نظام سیاسی این کشور از پارلمانی را به ˈریاستیˈ و یا ˈنیمه ریاستیˈ فراهم کند.
حزب عدالت و توسعه در انتخابات دوره گذشته با کسب حدود 49 درصد آرا توانست 327 کرسی در مجلس ملی ترکیه را کسب کند. این تعداد نماینده برای اصلاح قانون اساسی که برای تصویب در مجلس بدون نیاز به برگزاری همه پرسی به آرای مثبت حداقل 367 نماینده نیاز دارد، کافی نیست و دست حزب حاکم را برای اصلاحات در راستای دیدگاه های خود بسته است.
برای تصویب اصلاحات قانون اساسی در مجلس ترکیه با لحاظ احتمال ارجاع آن به آرای مردم نیز به حداقل آرای مثبت 330 نماینده مجلس احتیاج است. مجلس ترکیه در مجموع 550 نماینده دارد.
حزب حاکم ترکیه با لحاظ نتایج انتخابات شهرداری ها که روز دهم فروردین ماه برگزار شد و مشخص شدن محبوبیت این حزب برای کسب 50 درصد آرا ، امیدوار است با گذار به نظام انتخاباتی منطقه محدود که در واقع تقسیم ترکیه به 550 حوزه رای گیری و انتخاب یک نماینده از هر حوزه رای گیری است ، بتواند تعداد کرسیهای خود در انتخابات سال آینده میلادی را در پارلمان ترکیه حداقل به 342 کرسی برساند.
ˈرجب طیب اردوغانˈ نخست وزیر ترکیه تاکید کرده است که حزب متبوعش باید چنان تلاش خستگی ناپذیری را تا انتخابات آتی داشته باشد تا بتواند به حد نصاب 367 کرسی برای اصلاح مستقیم قانون اساسی توسط پارلمان دست یابد.
تدوین قانون اساسی جدید ترکیه یکی از جمله شعارهای انتخاباتی حزب حاکم در انتخابات عمومی دوره گذشته بود، ولی به حد نصاب نرسیدن نمایندگان این حزب و عدم دستیابی کمیسیون تدوین قانون اساسی متشکل از نمایندگان چهار حزب سیاسی حاضر در مجلس به وفاقی در خصوص تدوین متن مشترکی برای قانون اساسی جدید، این حزب را ناکام گذاشت.
حزب حاکم ترکیه برای اصلاح نظام انتخاباتی این کشور فرصت اندکی دارد. بر طبق قانون اساسی ترکیه، هرگونه تغییر و تحول در نظام انتخاباتی برای اصلاح نظام آن باید حداقل یک سال مانده پیش از موعد برگزاری انتخابات عمومی، صورت گیرد.
با لحاظ اینکه انتخابات عمومی آتی در ماه ژوئن سال 2015 برگزار خواهد شد، اصلاحات در نظام انتخاباتی باید حداکثر ظرف دو ماه آینده و پیش از شروع تعطیلات تابستانی مجلس به تصویب رسیده و اجرایی شود.
نظام انتخاباتی پیشنهادی حزب حاکم که در واقع یکی از طرح های مطرح در بسته اصلاحات سیاسی دولت آنکارا است، از مدتها پیش در دستور کار قرار مجلس این کشور قرار گرفته است .
نخست وزیر ترکیه در تشریح بسته اصلاحات سیاسی سال گذشته که در راستای حل مساله ˈکردهاˈ در این کشور اعلام کرد، موضوع اصلاح نظام انتخاباتی در ترکیه را نیز به بحث گذاشت.
در نظام پیشنهادی حزب حاکم ترکیه حد نصاب 10 درصدی موجود برای ورود احزاب سیاسی به مجلس برداشته می شود. حد نصاب بالای 10 درصدی همواره یکی از دغدغه های مهم احزاب سیاسی کوچک برای ورود به مجلس ترکیه و به عنوان سدی بر سر راه تجلی رای همه آحاد مردم در مجلس ترکیه و نقصی جدی در نظام پارلمانی این کشور ارزیابی می شد.
اردوغان عنوان کرده است که گزینه هایی برای تغییر نظام پارلمانی این کشور پیش رو است که از جمله آنها نظام انتخاباتی فعلی است که به مفهوم ابقای حد نصاب 10 درصدی برای ورود احزاب سیاسی به مجلس است. دیگر اینکه حد نصاب ورود احزاب به مجلس به پنج درصد کاهش یابد و روش دیگر حوزه های انتخاباتی به گروه های پنج گانه تقسیم شده و یا به کلی با حذف حد نصاب، ترکیه را به 550 حوزه انتخاباتی تقسیم کرده و از هر حوزه یک نماینده انتخاب شود.
نخست وزیر ترکیه گفت: به دست اندرکاران حزب حاکم دستور داده تا اقدامات لازم را برای تقدیم لایحه اصلاحات نظام پارلمانی موجود و گذار به نظام انتخاباتی منطقه محدود را در دستور کار اصلی خود قرار دهند.
بدین ترتیب به عنوان نمونه استانبول که با سه حوزه انتخاباتی دارای 81 نماینده در مجلس ترکیه می باشد، به 81 حوزه انتخاباتی تقسیم خواهد شد. در واقع در هر حوزه انتخاباتی، نامزد حزبی که بیشترین رای را بیاورد، انتخاب شده و به مجلس راه خواهد یافت و دیگر احزاب حذف خواهند شد.
حزب ˈحرکت ملی ˈ دومین حزب بزرگ مخالف در مجلس ملی ترکیه بلافاصله به این طرح حزب حاکم واکنش نشان داد و ˈدولت باغچه لیˈ رهبر این حزب گفت: ما هیچگاه دنباله روی طرحهای حزب حاکم نخواهیم بود و از آن حمایت نخواهیم کرد.
ˈحالوک کوچˈ سخنگوی حزب ˈجمهوریخواه خلقˈ به عنوان بزرگترین حزب مخالف در مجلس ترکیه نیز ضمن اذعان به اینکه نظام پیشنهادی حزب حاکم الگوی موفقی در کشورهای دمکراتیک پیشرفته برای مردم سالاری و نمایندگی همه آحاد مردم در پارلمان است، گفت: در شرایط فعلی این طرح در ترکیه قابل اجرا نیست، زیرا ساختار لازم در کشور فراهم نشده و اجرای آن می تواند مشکلاتی را به دنبال داشته باشد .
ˈآلتان تانˈ نماینده حزب ˈصلح و دمکراسیˈ طرفدار کردهای مخالف نیز در واکنش به طرح حزب حاکم گفت: حزب حاکم می خواهد کردها را محکوم به نمایندگی منطقه کوچکی در مناطق کردنشین کند.
آگاهان سیاسی در آنکارا می گویند که با گذار به این طرح ، حزب حاکم ترکیه حداقل خواهد توانست 25 نماینده بیشتر از انتخابات عمومی گذشته وارد مجلس کند.
به باور این آگاهان سیاسی، این روش در مناطق کردنشین می تواند امتیازی برای کردهای مخالف باشد، ولی در سایر مناطق موجب درخشش هرچه بیشتر حزب حاکم خواهد شد. در چنین نظامی حزب حرکت ملی با افت جدی در کرسیهای پارلمانی خود می تواند روبرو شود ولی حزب جمهوریخواه خلق نماینده کمتری را نسبت به حزب حرکت ملی از دست خواهد داد.
با توجه به کرسیهای فعلی حزب حاکم در مجلس ترکیه و مخالفتهای احزاب سیاسی با این طرح، کار حزب حاکم در به تصویب رساندن لایحه خود برای اصلاح نظام انتخاباتی تا دهم ژوئن سالجاری که آخرین فرصت می باشد، بسیار دشوار خواهد بود.
به باور تحلیل گران سیاسی، مهمترین چالش طرح جدید حزب حاکم ترکیه ، چگونگی تعیین و تقسیم حدود حوزه های انتخاباتی است .
این کارشناسان پیش بینی می کنند که حزب حاکم ترکیه در به تصویب رساندن طرح پیشنهادی خود برای اصلاح نظام انتخاباتی با مقاومت جدی احزاب سیاسی حاضر در مجلس روبرو شود.
خاورم/2011**230**1651
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




30/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن