واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
چرا انبار غله کشور نیازمند زکات دیگر استانها شده است؟
امام جمعه زهک بیآبی و از بین رفتن کشاورزی و دامداری در این منطقه را نتیجه «بحران مدیرت آب» دانست که در طول چند دهه، به تدریج سیستان را که انبار غله کشور بود، تبدیل به جایی کرد که مردمش چشم انتظار زکات دیگر استانها هستند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی فارس، گروه عکاسان و مستند سازان جهادی که به منطقه سیستان سفر کردهاند در دیدار با حجت الاسلام خدری از نزدیک در جریان مشکلات مردم شهرستان زهک قرار گرفتند. زهک یکی از پنج شهرستان منطقهی سیستان است که به خاطر همجواری با مرز و دریاچه خشکیدهی هامون، بیشترین آسیب را از بحران سالهای اخیر دیده است به طوری که کشاورزی آن در دوران خشکسالی به میزان صفر کاهش یافت و در دو سه سال اخیر تنها بخش بسیار کوچکی از اراضی حاصل خیز آن توانسته است مورد کشت قرار گیرد. نماینده ولی فقیه در زهک مشکلات این شهرستان را تابعی از مشکلات تمام منطقه سیستان دانسته و گفت: شنهای روان و ریز گردهای برخواسته از بستر خشکیدهی دریا فرصت تنفس را از مردم گرفته و سیستان را به کانون بیماریهای تنفسی کشور تبدیل کرده است. وی بیآبی و از بین رفتن کشاورزی و دامداری در این منطقه را نتیجه «بحران مدیرت آب» دانست که در طول چند دهه، به تدریج سیستان را که انبار غله کشور بود، تبدیل به جایی کرد که مردمش چشم انتظار زکات دیگر استانها هستند و زندگی خود را به سختی میگذرانند.
وی با انتقاد از مدیرانی که در سالهای گذشته، با لاپوشانی مشکلات، وجود تنش آبی در سیستان را انکار میکردند گفت: خوشبختانه مدیران اجرایی بالاخره وجود بحران را پذیرفتهاند و سخن به ضرورت مقابله با آن و مدیریت صحیح منابع آبی تاکید میکنند اما باید با پرهیز از کارهای شتاب زده و فاقد پشتوانه علمی از هدر رفت آب جلوگیری کنند. از نظر وی آب سیستان علی رغم این همه کاهش، میتواند پاسخگوی کامل کشاورزی و شرب منطقه باشد به شرطی که به سرعت شبکهی آب رسانی مدرن به اراضی کشاورزی و سیستمهای آبیاری علمی طراحی و اجرا شود چرا که آبیاری سنتی و شیوههای غیر معقول آب از جمله نیملولهها باعث هدر رفت 70 درصد آب منطقه میشود. حجةالاسلام خدری اولویت ضربالاجلی این منطقه را که میتواند کسب و کار مردم را به راه انداخته و جوانههای امید را در دل مردم زنده کند تبدیل سیستان به منطقهی آزاد تجاری و صنعتی است که هم تجارتهای خرد و شخصی را میتواند رونق دهد و هم فرصت سرمایهگذاری در پتانسیلهای بینظیر این منطقه، از جمله انرژیهای نو را فراهم کند. وی با تاکید بر اینکه منطقهی آزاد تجاری و صنعتی باید تمام سیستان را در بر گیرد و نه چند نقطهی محدود را گفت: سیستان از نظر نظر باد بهترین اطلس دنیا را دارد و در طول سال به طور مداوم باد دارد و 250 روز در سال سرعت باد آن قابلیت تبدیل به انرژی برق را دارد. امام جمعه زهک سخنان خود را با قدردانی از گروه عکاسان و مستندسازان جهادی پایان برد و به نمایندگی از مردم منطقه از تولید و پخش مستند «ماهیها در سکوت میمیرند» سپاسگزاری کرد که توانست مشکلات مردم مظلوم سیستان را به اطلاع همهی ایران برساند. لازم به ذکر است که گروهی از عکاسان و مستندسازان، در یک سفر جهادی به منطقه ی سیستان رفته اند تا مشکلات ناشی از بحران مدیریت آب در این منطقه را به تصویر بکشند. این گروه متشکل از هنرمندان تبریز و تهران ، خط اریب دریاچه ی ارومیه تا دریاچه هامون را طی کرده اند و با انگیزه ی ایجاد همگرایی ملی برای مقابله با این بحران و کمک به حل مشکلات مردم سیستان قرار است دیدارهایی با بزرگان و مردم محلی داشته و به مشاهده ی میدانی عوارض ناشی از بحران مدیریت آب در این منطقه بپردازند. انتهای پیام/
93/01/27 - 10:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]