محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845350790
چرا اتحاد با ایران برای کشورهای منطقه ضروری است؟
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا اتحاد با ایران برای کشورهای منطقه ضروری است؟
طی ماه های اخیر و در پی تغییر رویکرد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به سمت تعامل سازنده و تنش زدایی با جامعه بین المللی، بسیاری از کشورها در سطح منطقه و خارج از منطقه درصدد بازتعریف رویکردهای کلان خود با توجه به تغییر نقش و جایگاه ایران برآمده اند. در همین زمینه، سایت تحلیلی المانیتور در مطلبی از ضرورت ایجاد یک ساختار منطقه ای با حضور ایران سخن گفته است.
کد خبر: ۳۹۲۳۹۸
تاریخ انتشار: ۲۳ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۲ - 12 April 2014
طی ماه های اخیر و در پی تغییر رویکرد سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به سمت تعامل سازنده و تنش زدایی با جامعه بین المللی، بسیاری از کشورها در سطح منطقه و خارج از منطقه درصدد بازتعریف رویکردهای کلان خود با توجه به تغییر نقش و جایگاه ایران برآمده اند. در همین زمینه، سایت تحلیلی المانیتور در مطلبی از ضرورت ایجاد یک ساختار منطقه ای با حضور ایران سخن گفته است.
به گزارش «تابناک»، سایت تحلیلی المانیتور در مطلبی به قلم «احمد علی المُخَینی»، معاون دبیرکل سابق مجلس شورای عمان، در مطلبی از ضرورت تشکیل یک اتحاد منطقه ای با حضور کشورهای حوزه خلیج فارس فارس و ایران سخن گفته و اشاره می کند که هرچند از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، کشورهای منطقه تحت هدایت عربستان سعودی تلاش کردند تا ایران را از هرگونه ترتیبات امنیتی و راهبردی در منطقه کنار بگذارند، اما اینک صحنه تغییر کرده و به جز عرصه بین الملل، افکار عمومی کشورهای منطقه نیز خواستار اتحاد با همسایگان خود هستند.
در این مطلب به طور خلاصه آمده است:
شورای همکاری خلیج فارس فارس، یک همکاری جمعی برای رسیدن به یک اتحاد بوده است. اما این شورا از بدو شکل گیری خود، دربردارنده خطایی ذاتی بوده است. این اتحاد در پی هراس از انقلاب ایران و بیثباتی احتمالی رژیمهای پادشاهی در منطقه به وجود آمد. با توجه به این نکته که ایران دلیل وجودی شورای همکاری خلیج فارس بوده، بین اعضای این شورا به وضوح در مورد مسئله ایران دوگانگی وجود داشتهاست.
در حالی که سلطان قابوس، پادشاه عمان، تلاشهایی برای رسیدن به یک دیدگاه امنیت استراتژیک مستقل داشته٬ سایر اعضای شورای همکاری خلیج فارس فارس در این زمینه منفعلانه عمل کردهاند. این خلأ امنیتی با مواضع - و پس از آن با توافقات امینیتی دوگانه- کشورهایی پر شده که منافع و امنیت ملیشان با منافع کشورهای عضو شورای همکاری لزوماً هم راستا نبودهاست.
در قیاس با اتحادیه اروپا٬ شورای همکاری خلیج فارس فارس از فقدان زیربنای اقتصادی واحد رنج میبرد. علاوه بر این، حجم تبادل تجاری داخلی ناکافی و پایین بودن میزان روابط تکمیل کننده بین صنایع مختلف، برای همکاری اقتصادی مخرب است. نبود واحد پول مشترک نیز مسئله ای دیگر است. به نظر میرسد کشورهای عضو شورا به جای همکاری برای ایجاد یک بلوک اقتصادی واحد٬ در رقابتی روزافزون بر سر پروژههای اقتصادی درگیر شده اند.
اظهارات مقامات کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس نشان میدهد که مبادلات تجاری بین این کشورها هنوز پایین تر از سطح تعیین شده است و از 10 درصد تبادلات تجاری این کشورها تجاوز نمیکند. برنامههای اقتصادی این کشورها برای منافع فردی افراد بانفوذ استفاده شده است. بر اساس شواهد موجود، شورای همکاری خلیج فارس به هیچ هدفی نخواهد رسید.
مطالعات موردی درباره فرایندهای همگرایی بین کشورها نشان میدهد که روندها یا اتحادهای اقتصادی که تنها بر اساس یک محور استوار است و سایر مسائل در پیرامون این محور اصلی وجود دارند٬ نمیتوانند پایدار باشند. حتی اگر بنا باشد مدت زمان چنین اتحادی کوتاه باشد٬ به وجود آوردن یک محور متعادل کننده برای تکامل موفق چنین بلوک اقتصادی لازم است. میتوان دید که در اتحادیه اروپا، فرانسه و آلمان ثبات لازم برای پیشرفت در تکامل اتحادیه اروپا را فراهم میکنند؛ درحالی که در شورای همکاری خلیج فارس، همواره یا هیچ محوری وجود نداشته یا بیش از حد نیاز وجود داشته است.
به نظر میرسد که عربستان سعودی تاکنون از قدرت اقتصادیاش به عنوان نیروی مرکزی استفاده کرده است. این امر باعث شده کشورهای دیگر عضو شورای همکاری خلیج فارس رفته رفته از این وضعیت ناخرسند شوند. به عنوان مثال٬ عمان به دلایل اقتصادی٬ عملی و برای حفظ استقلالش از پذیرفتن طرح پول واحد که توسط عربستان سعودی حمایت میشد خودداری کردهاست.
ما باید وزنهای متقابل در برابر عربستان سعودی در موارد مربوط به تجارت٬ انرژی و امنیت داشته باشیم. آیا این نقشی است که بتوان آن را به ایران محول کرد؟ پاسخ مثبت است. ایران قدرت عربستان سعودی را تعدیل میکند٬ ذخایر هیدروکربنی غنیاش را به منابع غنی مجموعه شورای همکاری خلیج فارس اضافه میکند و بازارها را گسترش میدهد. امری که در تنوع بخشیدن به پایه اقتصادی خلیج فارس نقشی کلیدی بازی میکند. به بیان سادهتر٬ ایران محوری دوم به تکامل خلیج فارس وارد میکند و چشمانداز آن را از مسائل امنیتی به رشد اقتصادی و توسعه تغییر میدهد.
عمان به وضوح اعلام کرده که شورای همکاری خلیج فارس فارس باید روی گسترش روابط اقتصادی تمرکز کند و تاکید سیستماتیک بیشتری روی همگرایی اقتصادی و مسائل مرتبط داشته باشد. فراخوان جدید شورای همکاری برای اتحاد، به شدت بر برنامههای نظامی و امنیتی استوار بود و تضمین نشده به نظر میرسد. از سوی دیگر٬ این برنامه میتوانست پیامهای غلطی به ابرقدرت مجاور مخابره کند.
این فراخوان بر بنیان پژوهشی استوار است که نشان میدهد مبادلات تجاری بین اعضای شورا در دهه اول فعالیت شورا به اوج خود رسیده و معتقد است این مبادلات تا زمانی که مدل همگرایی اقتصادی تغییر نکند، نمیتواند افزایش یابد. ایران میتواند تنوع در فعالیتهای اقتصادی و تبادل دانش را به حوزه خلیج فارس بیاورد.
به نظر میرسد عمان در مورد ایران مصمم و ثابت قدم است. عمان در حال تبدیل موقعیت ژئواستراتژیک و روابطش با ایران به سرمایهای برای خود است و از دیدگاه دیگر، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس درباره نزدیکی تهران و مسقط به هیچ وجه نگران نیست. ایران و عمان به تازگی برنامهای برای تمرینات نیروی دریایی مشترک چیدهاند که نشانهای از همکاری بیشتر در مسائل نظامی بین دو کشور است.
ایران نیازی ندارد که به عنوان عضو شورای همکاری خلیج فارس پذیرفته شود؛ درحالی که این ما هستیم که به پیوند سازمانی با ایران نیازمندیم. اتحادیه اروپا٬ ناتو و سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) مدلهای کارآمدی برای ما فراهم میکنند. این سه نهاد از لحاظ ترکیب اعضا و کارکرد با هم متفاوت هستند، ولی هر سه به مرکزیت کشورهای اروپایی تشکیل شدهاند. به عنوان مثال، همه اعضای ناتو عضو اتحادیه اروپا نیستند و همچنین تمام اعضای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی عضو ناتو یا اتحادیه اروپا نیستند.
در فضایی مشابه٬ یک سازمان امنیتی مشابه - به شکل یک شورا یا پیمان- با حضور اعضای شورای همکاری خلیج فارس و ایران میتواند جمهوری اسلامی را به امنیت و ثبات منطقه متصل کند. چنین سازمانی میتواند به عنوان نتیجه شورای همکاری خلیج فارس یا یک بدنه بینالمللی مستقل به وجود آید. این سازمان میتواند ایران را به رسمیت بشناسد و مشارکتی را که ایران میخواهد فراهم کند. علاوه بر این، چنین اتحادی میتواند راه را برای دستاوردهای اقتصادی بیشتر هموار کند؛ چیزی که به دلیل تحریمها از ایران دریغ شده است.
همچنین این اتحاد میتواند رهبران نظامی شورای همکاری خلیج فارس را در فائق آمدن بر ممانعت روانی و رفتارهای شخصی ضد ایرانیشان کمک کند و اعتمادی متقابل ایجاد کند که تاکنون وجود نداشته است و منافع مشترک طرفین را نیز در تأمین امنیت و ثبات در منطقه همراستا کند. این چیزی است که ایران خواستار آن بودهاست. این اتحاد میتواند مکانیسم قانونی و اخلاقی پیوستن ایران را فراهم کند و ابزاری برای تعدیل قدرت ایران نیز مهیا سازد. ایران هیچ مانع ایدئولوژیکی برای پیوستن به چنین اتحادی نخواهد داشت. این چیزی است که تاریخ همواره به ما نشان دادهاست.
مهمترین جنبه تحولی که شورای همکاری خلیج فارس باید در دستور کار خود قرار دهد٬ چگونگی مشارکت دادن موثر و عملی ایران است. ما نمیتوانیم بیش از این حضور چنین ابرقدرتی در کنارمان را نادیده بگیریم.
توسعه دیدگاه ایران٬ همراه با چالشهای روند صلح خاورمیانه و تغییر جهتگیری اقتصادی ایالات متحده و اتحادیه اروپا٬ بهترین فرصت برای اوج گیری شورای همکاری خلیج فارس است. اما رسیدن به این هدف تنها با همراه داشتن چاشنی ایرانی ممکن است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]
صفحات پیشنهادی
روحانی: ایران آماده توسعه همکاری های تجاری، اقتصادی و فرهنگی با کشورهای منطقه نوروز است
در نشست سه جانبه با حضور کرزی و امامعلی رحمان در کابل روحانی ایران آماده توسعه همکاری های تجاری اقتصادی و فرهنگی با کشورهای منطقه نوروز است تهران - ایرنا - رییس جمهوری اسلامی ایران در نشست سه جانبه با حضور رییسان جمهوری افغانستان و تاجیکستان گفت ایران آماده توسعه همکاری های تایران آماده توسعه همکاری های تجاری، اقتصادی و فرهنگی با کشورهای منطقه نوروز است
پنجشنبه ۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۲۱ ۱۷ رییس جمهوری صبح امروز پنجشنبه در نشست سه جانبه با حضور رؤسای جمهوری ایران افغانستان و تاجیکستان بر ضرورت حفظ میراث کشورهای فارسی زبان تاکید کرد به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی که برای شرکت در پنجمین جشن جهانایران به دنبال برقراری بهترین روابط با تمامی کشورهای منطقه است/عربستان سعودی در صدر کشورها
رکن آبادی ایران به دنبال برقراری بهترین روابط با تمامی کشورهای منطقه است عربستان سعودی در صدر کشورها سفیر ایران در لبنان در سخنانی از تلاش ایران برای برقراری بهترین روابط با کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی خبر داد به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقلسفیر سابق ایران در لبنان: روحانی سیاست خارجیاش را بر میراثی از قطعنامهها، تحریمها و خزانه خالی باقیمانده از
سفیر سابق ایران در لبنان روحانی سیاست خارجیاش را بر میراثی از قطعنامهها تحریمها و خزانه خالی باقیمانده از دولت احمدینژاد بنا کرد آرامش به رابطه ایران و کشورهای منطقه بازگشته است سفیر سابق ایران در لبنان میگوید با توجه به آنکه روحانی دولتاش را بر میراث برجای مانده از هشتچگونه اختلاف بر سر ایران، کشورهای عرب منطقه را به چالش میکشد؟
چگونه اختلاف بر سر ایران کشورهای عرب منطقه را به چالش میکشد نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در حالی در شرف برگزاری است که اختلافات شدید و بی سابقه میان اعضای این شورا چشم انداز تثبیت روابط میان آن ها را در آینده نزدیک به کلی از میان برده است در این میان اخبار و تحلیل ها حاایران در پی اتحاد با کشورهای عربی است
اندیشکده آمریکایی امریکن اینترپرایز ایران در پی اتحاد با کشورهای عربی است تهران - ایرنا - اندیشکده آمریکایی امریکن اینترپرایز در مقاله ای با نگرانی نوشته است که ایران در صدد اتحاد مجدد با گروه ها و کشورهای عرب سنی است این اندیشکده افراطی آمریکایی نوشت با ورود بحران سوریه بنقوی:آمریکا حق ندارد که در انتخاب نمایندگان کشورهای مختلف مداخله کند/در صورت ملغی نشدن قطعنامه اتحادیه اروپا ج
نقوی آمریکا حق ندارد که در انتخاب نمایندگان کشورهای مختلف مداخله کند در صورت ملغی نشدن قطعنامه اتحادیه اروپا جمهوری اسلامی ایران تصمیمات دیگری اتخاذ می کن سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت تا زمانی که جمهوری اسلامی ایران مرزبانان ایرانی را رویت نکند ونویسنده و تحلیلگر سوری در گفت وگو با فارس: اتحادیه عرب به تریبون توطئه شیوخ عرب علیه کشورهای منطقه تبدیل شده ا
نویسنده و تحلیلگر سوری در گفت وگو با فارس اتحادیه عرب به تریبون توطئه شیوخ عرب علیه کشورهای منطقه تبدیل شده استنویسنده و تحلیلگر سوری با اشاره به اینکه باید تجدید نظر جدی در ساختار اتحادیه عرب صورت گیرد تاکید کرد که این اتحادیه به تریبون توطئه شیوخ عرب علیه کشورهای منطقه تبدیل شنگرانی غرب از اتحاد ایران با کشورهای عربی
نگرانی غرب از اتحاد ایران با کشورهای عربی کد خبر ۳۸۹۳۸۱ تاریخ انتشار ۰۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۹ ۰۴ - 29 March 2014 اندیشکده آمریکایی امریکن اینترپرایز در مقالهای با نگرانی نوشته است که ایران در صدد اتحاد مجدد با گروهها و کشورهای عرب سنی است به گزارش ایرنا این اندیشکده افراطی آمرایران خیرخواه کشورهای منطقه است
اردبیل ایران خیرخواه کشورهای منطقه است نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت ایران خیرخواه کشورهای منطقه و همسایه خود بهخصوص کشور آذربایجان است و در این راستا خدمات بسیاری به ملت این کشور ارائه کرده است به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل حجتالاسلام و المسلمیهمه کشورهای منطقه باور دارند که راه پیشرفت و توسعه در اعتدال است
سیاسی دولت روحانی در بازگشت از افغانستان همه کشورهای منطقه باور دارند که راه پیشرفت و توسعه در اعتدال است رییس جمهوری در گفت و گو با خبرنگاران در تشریح برنامه ها و دستاوردهای سفر به افغانستان گفت اصل سفر حضور در جشن جهانی نوروز بود که با حضور سران و مقامات هشت کشور در افغانستروحانی: امروز کشورهای منطقه به فرهنگ نوروز نیاز دارند
روحانی امروز کشورهای منطقه به فرهنگ نوروز نیاز دارند رییس جمهوری اسلامی ایران صبح روزپنجشنبه پیش ازعزیمت به افغانستان برای شرکت در جشن جهانی نوروز گفت امروز کشورهای منطقه بسیار به فرهنگ نوروز یعنی آشتی صلح تعامل و دوستی نیاز دارند آفتاب حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی پیشجمهوری اسلامی ایران زمینه ساز تحولات عظیم در منطقه و جهان شده است
استانها غرب کردستان بیانیه تبلیغات اسلامی کردستان جمهوری اسلامی ایران زمینه ساز تحولات عظیم در منطقه و جهان شده است سنندج – خبرگزاری مهر شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کردستان با انتشار بیانیهای آورده است جمهوری اسلامی ایران با پیروزی خود زمینه ساز تحولات عظیم در منطقه و جهدولت روحانی نگرش بسیاری از کشورهای جهان به ایران را تغییر داد
دولت روحانی نگرش بسیاری از کشورهای جهان به ایران را تغییر داد اردستان کاشان - عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی کارنامه وزارت امور خارجه کشور در سال گذشته را موفق ارزیابی کرد و گفت دولت روحانی توانست دیدگاه و نگرش بسیاری از کشورهای جهان به ایران را عوض کنداقتصاد بدون فرهنگ معنایی ندارد/ نیاز استان به همدلی و اتحاد و عزم منطقه ای در سال93
استانها شمال مازندران بیع فلاح عنوان کرد اقتصاد بدون فرهنگ معنایی ندارد نیاز استان به همدلی و اتحاد و عزم منطقه ای در سال93 نوشهر-خبرگزاری مهر استاندار مازندران با اشاره به نامگذاری سال 93 از سوی رهبری گفت اقتصاد بدون فرهنگ معنایی ندارد و این دو به عنوان دو بال حرکتی برایایران به بیانیه سران اتحادیه عرب واکنش نشان داد
ایران به بیانیه سران اتحادیه عرب واکنش نشان دادافخم مشكلات و مسایل مختلف منطقه ای و بین المللی ضرورت تقویت گفتگوها و همكاری میان مجموعه كشورهای مسلمان و عربی برای مشاركت درحل معضلات جاری را اجتناب ناپذیر نموده وسخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به بیانیه اخیر اجلاس بیست وحقیقت پور:ملت ایران فریب لبخندهای کذایی اشتون را در مذاکرات نمیخورد/تشکیل دفتر اتحادیه اروپا در تهران امکانپ
حقیقت پور ملت ایران فریب لبخندهای کذایی اشتون را در مذاکرات نمیخورد تشکیل دفتر اتحادیه اروپا در تهران امکانپذیر نیست نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت با توجه به عملکرد اتحادیه اروپا لزومی ندارد که این اتحادیه در تهران دفتری تشکیل داده و بخواهد فعالیت کند به گزارش نامه نیو-
گوناگون
پربازدیدترینها