واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارشناس اقتصادی؛ بورس آینه واقعی وضعیت اقتصادی است تهران - ایرنا - یک کارشناس اقتصادی، بورس را آینه واقعی وضعیت اقتصادی کشور دانست و افزود: هم اکنون بورس از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار است لذا برنامه های دولت برای تقویت تولید، موجب تداوم رونق بازار سرمایه خواهد شد.
علی اکبر نیکو اقبال در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، افزود: دولت می تواند با اعمال سیاست های صحیح و مدیریت اقتصادی کشور، سرمایه های خرد را تجمیع و منابع سرگردان پولی را از بازارهای موازی همچون ارز، طلا و مسکن به سمت بازار سرمایه هدایت کند.
وی افزود: در حال حاضر حدود 600 میلیارد تومان نقدینگی در جامعه موجود است که در صورت ثبات بازارهای موازی و اتخاذ سیاست های حمایتی دولت، بخش اعظم این نقدینگی به سمت بازار بورس هدایت خواهد شد.
این اقتصاددان، بهبود روابط بین المللی و رکود بازارهای موازی را عامل رونق بازار بورس عنوان کرد و افزود: از آنجا که سیاست دولت ایجاد تعامل بیشتر با دنیاست، موفقیت در مذاکرات ژنو، تاثیر مطلوبی بر بازار سرمایه، بهبود روابط بانکی و ثبات اقتصادی خواهد شد.
وی با بیان آنکه فشار ناشی از کاهش درآمدهای ارزی بر اقتصاد تاثیرگذار بوده است، افزود: در صورت برقراری روابط منطقی بین المللی و رفع تحریم ها، سالم سازی اقتصاد پایه گذاری خواهد شد.
نیکواقبال ادامه داد: آزادسازی منابع بلوکه شده صندوق توسعه ملی و ورود آن به صنایع دارای مزیت به ویژه شرکت های بورسی فعال می تواند سال های طلایی بازار سهام را به ارمغان آورد.
وی با بیان آنکه با حذف تحریم ها می توان به اقتصاد آزاد، جذب سرمایه گذاری های خارجی و کاهش ریسک بازار سهام امیدوار بود، افزود: تجار خارجی علاقه مند به سرمایه گذاری در ایران هستند بنابراین باید تیم اقتصادی دولت این موضوع را با جدیت دنبال کند تا شاهد رشد سرمایه گذاری ها و توسعه صنایع مختلف باشیم.
این کارشناس اقتصادی، افزایش تولید و کاهش بیکاری را در گرو راه اندازی صنایع کشور دانست و افزود: سرمایه گذاری های کشور حدود 12 درصد تولید ناخالص ملی است که این میزان نمی تواند مشکلات اقتصادی و صنایع کشور را حل کند.
وی توجه ویژه دولت به صنایع کشور را عامل مهم افزایش تولیدات و میزان اشتغال در کشور عنوان کرد و افزود: برخی صنایع که مواد اولیه خود را از خارج وارد می کردند، تحت تاثیر تحریم ها و افزایش نرخ ارز با کاهش تولید، عدم سرمایه در گردش و نقدینگی مواجه شدند که با مثبت بودن مذاکرات ژنو منتفع خواهند شد.
این استاد اقتصاد با تاکید بر اینکه برای تقویت تولید داخلی، باید جلوی قاچاق کالا از جمله واردات چمدانی گرفته شود، افزود: ایران روزی بزرگترین صادرکننده پنبه، پارچه و لباس بود که با عضویت در سازمان تجارت جهانی می تواند از منافع آن منتفع گردد، ضمن آنکه به جای استفاده از تولیدات خارجی باید بازارهای داخلی را تقویت کرد و گسترش داد.
وی با اشاره به پایین بودن نرخ گمرکی در ایران نیز گفت: هم اکنون نرخ گمرگی 25 درصد است در حالیکه باید این نرخ به 30 تا 35 درصد برسد تا منابع حاصل از آن جان تازه ای به کارخانه های مختلف کشور ببخشد.
اقتصام (4)1070**1558
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
25/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]