واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
قند پهلو؛ شیرین همچون ادبیات فارسی تهران - ایرنا - شبکه های مختلف تلویزیونی در دهه های اخیر مسابقات مختلفی را در قالب های گوناگون روی آنتن برده اند که علاوه بر سرگرمی وجوه آموزشی آن نیز مورد نظرشان بوده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، از جمله این مسابقات می توان به مسابقه هفته با اجرای دیدنی زنده یاد منوچهر نوذری یاد کرد که در ماه های پایانی دهه 1360 و ابتدایی دهه هفتاد با استقبالی میلیونی مواجه شده بود.
پس از آن نیز مسابقات دیگری که اغلب جایزه های نقدی خوبی هم با خود داشتند روی آنتن رفتند که البته هیچ یک به موفقیت بی سابقه مسابقه هفته نرسیدند.
در دو سه سال اخیر تولید برنامه هایی از این دست به شدت کاهش یافته و مخاطبان نیز به سمت برنامه های دیگر گرایش پیدا کردند که این امر با توجه به پتانسیل بالقوه مسابقات یاد شده در جذب مخاطب کمی تعجب برانگیز جلوه می کند.
شبکه آموزش که مدت زمانی زیادی هم از تاسیسش نگذشته، اخیرا مسابقه ای جذاب به نام قند پهلو را روانه آنتن کرده که با وجود مخاطبان محدود شبکه یاد شده با موفقیت بسیار روبرو شده است.
مقوله طنز با توجه به پیشینه ادبی ایران زمین بسیار غنی بوده و آثار درخشان بسیاری در این باب توسط نویسندگان و شعرای مختلف به یادگار گذاشته شده است.
نشریات فکاهی هم در ایران سابقه ای طولانی داشته و پس از انقلاب با گل آقای زنده یاد کیومرث صابری فومنی به اوج خود رسید.
این طنزپرداز خوش قریحه که دو کلمه حرف حسابش در روزنامه اطلاعات به شدت مورد توجه خاص و عام بود، در گل آقا گروه مستعدی را گردهم آورد که هم اینک پایه های موفقیت قند پهلو را رقم زدند.
شبکه آموزش که پیش از این با برنامه مشاعره که اجرای آن را دکتر اسماعیل آذر برعهده دارد،قدم بزرگی را در راه ساخت برنامه هایی با محوریت ادبیات به ویژه شعر برداشته بود این بار طنزپردازان خلاق کشور را در قند پهلو گردهم آورده است.
رضا رفیع که سال ها طنزنویسی در مطبوعات را در کارنامه دارد،در کنار شهرام شکیبا که گزارش روزانه جشنواره فیلم فجرش در سال های دور از ذهن بسیاری از علاقمندان بیرون نرفته اجرای قند پهلو را برعهده دارند. اجرایی شیرین با تسلط کافی که مخاطب را سرشوق آورده و به تماشای ادامه اش ترغیب می کند.
انتخاب درست و حساب شده شرکت کنندگان که همگی آنها کم و بیش در این عرصه سابقه ای دارند، نقطه قوت اصلی برنامه فوق است که ریتمی یکدست بدان بخشیده و شیرینی اش را دو چندان کرده است.
رفیع که سابقه اجرای تلویزیونی هم دارد در اجرای برنامه خود را در دایره ای مشخص محصور نکرده و شوخی های درخشانی را با اتکا به این امر شکل می دهد.
در طرف دیگر هیات داورانی به سرپرستی شهرام شکیبا قرار دارند که همگی دارای تالیفاتی در زمینه طنز بوده و گاه در بیان نظرات خود راجع به کیفیت شعر شرکت کنندگان نکات طنزآمیز درخشانی را مطرح می کنند.
معرفی کتب طنز در هر برنامه ایده بسیار خوب و ارزشمندیست که مخاطب را با آثار یاد شده آشنا کرده و تبلیغ مناسبی برای آنها در بازار نه چندان پررونق کتاب به حساب می آید.
استفاده از سایر هنرهای نمایشی همچون سینما در برخی آیتم ها و سرودن شعری بداهه در ارتباط با آن ایده هوشمندانه قند پهلویی ها برای تنوع بخشیدن به برنامه است که به خوبی در آن جا افتاده است.
این گروه خلاق که از تیم نویسندگان خوبی هم بهره می برند در ایام نوروز ویژه برنامه فوق العاده ای روانه آنتن کردند که با وجود رقبای قدرتمند مخاطبان نسبتا خوبی را جذب خویش ساخت.
همچنین باید به برنامه ویژه سال تحویل شان اشاره کرد که با حضور میهمان هایی صاحب نام در عرصه ادبیات رنگ و بوی دیگری به خود گرفته و به راحتی با ویژه برنامه های تحویل سال سایر شبکه ها رقابت کرد.
قند پهلو با همه نقاط قوت ریز و درشتش ضعف هایی هم دارد که در صورت برطرف شدنش می تواند مخاطبان بیشتری را جذب خویش سازد. از جمله آنها می توان به دکور برنامه اشاره کرد که چندان در ساخت آن ظرافت به کار نرفته است.
همینطور صدای خنده و تشویقی که پس از خواندن هر شعر پخش می شود و با هیچ چسبی به کلیت مسابقه قندپهلو نچسبیده و مخاطب را به یاد کمدی های آیتمی اواخر دهه 1360 می اندازد.
قندپهلو نشان از توجه خاص مدیران شبکه آموزش به مقوله ادبیات فارسی دارد که می تواند مورد توجه دیگر شبکه های تلویزیونی نیز قرار گرفته و طیف های مختلفی از مخاطبان را مجذوب خویش سازند.
فراهنگ(5)**9266**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]