محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826225363
12 سال درآمد مورد نياز براي مالكيت مسكن در سال 91
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: وزير راه و شهرسازي اعلام كرد:
12 سال درآمد مورد نياز براي مالكيت مسكن در سال 91
وزير راه و شهرسازي با اشاره به آمارهاي اقتصاد در هشت سال گذشته اعلام كرد: در سال 84 براي مالكيت مسكن به پس انداز 8 سال درآمد نياز بود كه درسال 91 اين ميزان به 12 سال درآمد رسيده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، عباس آخوندي كه در ششمين كنفرانس "توسعه نظام تامين مالي در ايران” سخن مي گفت با اشاره به اينكه تعداد خانوارها از سال1335 تا 1390 از چهار ميليون خانوار به 21 ميليون خانوار رسيده است و بعد خانوار از حدود 4 نفر به 73/3 نفر رسيده است؛ افزود: با كم شدن تعداد افراد خانوار و افزايش تعداد خانوار رشد تقاضا در بخش مسكن را خواهيم داشت و رشد خانوارهاي شهري از سال 84 تا 90 سه ميليون خانوار بوده است.
وي ابراز داشت: تراكم خانوارها در واحدهاي مسكوني در سال 1365 از 16/1 به 06/1 رسيده است كه براي رسيدن به تعادل بايد اين عدد به 92/0 برسد. اين در حالي است كه بسياري از خانوارها محل كار و سكونت متفاوت دارند و قاعدتا تراكم خانوار بايد از عدد يك كوچكتر شود.
**يك ميليون و 500 هزار واحد مسكوني نياز داريم
آخوندي گفت: 860 هزار خانوار شهري و 675 هزار خانوار روستايي در مسكن هاي كوچك شامل يك اتاق و كمتر ساكن هستند و بر اين اساس به حدود يك ميليون و 500 هزار واحد مسكوني نياز داريم و براي نوسازي واحدهاي مسكوني شهري بايد 7/2 ميليون واحد مسكوني ساخته شود كه اين تعداد حجم سرمايه گذاري در بخش مسكن را نشان مي دهد.
وي ادامه داد: نرخ تحولات در كشور در دهك هاي مختلف درآمد از سال 1384 تا 1391 نشان مي دهد كه مسكنهاي ملكي در دهك اول درآمدي از 68 درصد به 58 درصد، دهك دوم از 65 درصد به 57 درصد، دهك سوم از 69 درصد به 62 درصد ٌٌْ، دهك چهارم از 70 به 65 درصد، دهك پنجم 74 درصد به 64 درصد، دهك ششم از 75 درصد به 69 درصد، دهك هفتم از 74 درصد به 70 درصد، دهك هشتم از 78 درصد به 73 درصد و دهك نهم از 76 درصد به 74 درصد رسيده است و تنها در دهك دهم كه بيشترين درآمد را در كشور داشته اند تعداد مالكان واحدهاي مسكوني در هشت سال گذشته افزايش يافته است و مالكيت مسكن در بقيه دهكها طبقه آمار ارائه شده در هشت سال گذشته كاهش يافته است.
آخوندي ياداور شد: درحوزه تامين مالي مسكن در حال حاضر فروش اقساطي و تامين مالي خريد تابعي از تامين مالي سرمايه گذار است به عبارت به عنوان مثال بانك ملت تسهيلات ساخت را اگر داده است بايد خود اين بانك نيز فروشي اقساطي را انجام دهد و بانك ديگر نمي تواند به آن ورود پيدا كند كه اين محدوديتي جدي است و بايداين دو حوزه مالي از يكديگر تفكيك شود.
وي توضيح داد: ما بايد مفهوم فروش اقساطي توسط بانك تامين كننده سرمايه و بانك اعطاي تقاضاي تسهيلات براي خريدار را تفكيك كنيم تا خريدار بتواند از هر بانكي خريد كند و ممكن است بانكي تمايل داشته باشد براي خريد تسهيلات بدهد و نه ساخت و بالعكس، كه بايد تسهيلات بانكي براي ساخت را مستقل كنيم و بايد در نظام مالي كشور اين تغيير ايجاد شود.
وي يادآور شد: با تاسيس صندوقهاي پس انداز به دنبال افزايش قدرت خريد متقاضيان باشم تا بتوانند مسكن مورد نياز خود را متناسب با شرايط از محل مورد نظر خريد كنند.
وزير راه وشهرسازي در بخشي ديگر از سخنانش در حوزه مسكن اظهار داشت: فعاليت صندوق ها در دوره ساخت به شرطي موثر است كه قدرت خريد براي متقاضي ايجاد شود و يكي ازدلايل عدم موفقيت صندوق تسهيلات بازار فروش است كه نيازداريم از متقاضيان خريد حمايت شود كه اين موضوع را در حال حاضر با همكاري بانك مركزي و وزارت اقتصاد پيگيري مي كنيم.
آخوندي اضافه كرد: بازار هدف در دو بخش عمده تقاضا است كه نخست شامل طبقه متوسط مي شود كه بايد اين بخش احيا شود و بخش دوم مربوط به بازار گروه هاي بسيار كم درآمد مي شود. در بخش دوم بايد دولت از طريق خريد خدمت اقدامات حمايتي را انجام دهد و از درگير شدن دولت در امور اجرايي و ساخت پرهيز شود.
وي گفت: عدم تعادل جغرافيايي موضوع ديگري است كه نشان ميد هد در برخي حوزه هاي جغرافيايي دچار مازاد و در برخي مناطق كمبود جدي هستيم.
وزير راه و شهرسازي در ادامه سخنانش با اشاره به حوزه حمل و نقل تصريح كرد: در حوزه حمل و نقل دريايي مهمترين هدف افزايش قدرت رقابت ايران در منطقه است. در حال حاضر ورودي بنادر 186 ميليون تن است كه اين بخش امكان رشد جدي دارد.
وي افزود: در سفر رئيس جمهور به هرمزگان توسعه فازهاي بعدي بندر شهيد رجايي مد نظر قرار گرفت و در درياي عمان بندر چابهار با 5/2 ميليون تن ظرفيت فعلي توسعه خواهد يافت و بندر جاسك نيز در دريايي عمان ايجاد مي شود.
آخوندي از مديران و متخصصان حوزه هاي مالي حاضر در ششمين كنفرانس توسعه نظام تامين مالي در ايران خواست تا براي طراحي مدلهاي مالي و پژوهش در حوزه بندري فكر كنند.
وي با اشاره به اينكه در بخش هوانوردي موضوع سرمايه گذاري مد نظر است، يادآور شد: براساس برنامه پنجم توسعه بايد سهم راه آهن در بخش بار به 30 درصد و مسافر به 18 درصد برسد كه بايد در بخشهاي زير ساخت و ناوگان ريلي اقدامات لازم صورت گيرد.
وي ادامه داد: براي افزايش ظرفيتهاي فعلي، برقي كردن و دو خطه كردن ريلي مد نظر قرار گرفته است كه با محاسبه به قيمت امروز در اين بخش به 40 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري نياز است و اين اعتبار از طريق مشاركت قابل انجام خواهد بود.
وزير راه وشهرسازي با اشاره به خطوط ريلي مهم كشور و نياز به افزايش سرعت در آنها و رفع گلوگاه هاي ريلي، ياد آور شد: در بحث ناوگان ريلي براي رسيدن به اهداف برنامه به چهار ميليارد دلار سرمايه گذاري نياز داريم.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر مساله اصلي حوزه ريلي حذف يكباره تمام حمايتهاي مالي از حمل و نقل ريلي است، افزود: در حال حاضر به دنبال كاهش سهم دسترسي بخش خصوصي به حوزه ريلي هستيم و از زمانآغاز به كار دولت يازدهم اين سهم از 56 درصد به 49 درصد كاهش يافته است و اين مساله موجب ترغيب بخش خصوصي براي سرمايه گذاري در حوزه ريلي خواهد شد.
وي ادامه داد: در حوزه حمل و نقل جاده اي رفع فرسودگي ناوگان مد نظر است و ناوگان عمومي اعم از باري و مسافري در وضعيت خوبي به سر نمي برند و اگر بخواهيم به اهداف برنامه توسعه در اين زمينه دست يابيم بايد 10 ميليارد دلار سرمايه گذاري شود كه البته در قالب ليزينگ اين ميزان سرمايهگذاري قابل انجام است و از محل اعتبار وزارت نفت براي كاهش مصرف انرژي نيز مي توان در اين زمينه استفاده كرد.
آخوندي بيان داشت: كاميونهاي فعلي در 100 كيلومتر 50 ليتر سوخت مصرف مي كنند در حالي كه كاميونهاي نسل جديد 32 ليتر مصرف مي كنند و نوسازي ناوگان موجب رفاه شهروندان و كاهش مصرف انرژي و حفظ محيط زيست و ايمني بيشتر مي شود.
وي تاكيد كرد: سياست محوري وزارت راه و شهرسازي نوسازي ناوگان در بخش هاي مختلف حمل و نقل و افزايش سهم حمل ونقل ريلي نسبت به حوزه جاده اي است به عنوان مثال براي افزايش ظرفيت 10 ميليون تني فولاد نياز به جابهجايي 50 ميليون تن مواد معدني است كه اين حجم بايد ازطريق ريل جابه جا شود.
آخوندي در ابتداي سخنانش در ششمين كنفرانس توسعه نظام مالي در ايران با تاكيد بر اينكه وزارت راه و شهرسازي در 12 حوزه كاري فعاليت مي كند و تمام درهاي اين حوزه ها به سوي سرمايه گذاران باز است، تصريح كرد: لازم است براي درك صحيح ، تصويري كه از اقتصاد كلان دارم را مطرح كنم زيرا فكر مي كنم مدتهاست در وضعيت آشفتگي اقتصاد كلان به سرمي بريم بويژه اين دولت با آشفتگي جدي قبلي شكل گرفته است.
وي با اشاره به اينكه بعد از گذشت 100 سال از مشروطه نياز داريم تا نسبت به مسائل بنيادين بحث كنيم ، يادآور شد: بايد ببينيم كاركرد ماليات چيست چرا كه هنوز به جمع بندي روشني از اين مساله نرسيده ايم و نمي دانيم با مفهوم عدالت، همبستگي اجتماعي، پديده فقر به ويژه فقر شهري چه خواهيم كرد.
وي تاكيد كرد: بايد در مسائل بنيادين به چارچوب عملي و عملياتي دست يابيم . اگر شاخص نهايي موفقيت دولت كه در نهايت رفاه شهروندان است را مشخص نكنيم چگونه مي خواهيم افزايش رفاه را اندازه گيري كنيم.
وزير راه و شهرسازي با اشاره به اينكه آنچه كه مي تواند ماليات را به شكل بنيادين توجيه كند باز توليد ثروت است ، بيان داشت: وقتي ماليات فعلي امكان جبران هزينه هاي جاري دولت را هم ندارد، چگونه ميخواهد به مفهوم عدالت ، بازار توليد ثروت و همبستگي اجتماعي برسد.
وي با اشاره به تجربه ادغام آلمان شرقي و غربي و اجراي پايه مالياتي همبستگي اجتماعي به خاطر اختلاف اقتصادي اين دو بخش، اظهارداشت: در حال حاضر حدود 35 تا 40 درصد هزينه هاي جاري دولت از طريق ماليات تامين مي شود.
وي افزود: هدفمند كردن يارانه ها موضوع ديگري است كه با هدف سياسي كسب آراي عمومي آغاز شد و بحث رفع فقر محور آن نبود و مناسبات دولت و جامعه را مخدوش كرد . حال آنكه هدفمند كردن يارانه ها مي توانست بگونهاي اعمال شود كه به افزايش با ثبات رفاه شهروندان بيانجامد.
وزير راه و شهرسازي تصريح كرد: معتقدم يارانه چيزي جز ماليات منفي نبايد باشد. به عبارت ديگر ماليات براساس درامد از صفر تا بالاتر طبقه بندي مي شود و افرادي كه زير خط فقر هستند بايد ماليات منفي دريافت كنند و از ديگران هم ماليات بگيرند و هدفمندي يارانه ها با اين تعريف وارد شدن در حوزه ماليات محسوب مي شد.
وي با تاكيد بر اينكه مخالف پرداخت نقدي به شهروندان نيستم، گفت: بايد عنوان پرداخت را مشخص كنيم و در جامعه بحث نشده است كه يارانه حق اجتماعي است يا كمك به نيازمندان متقاضي كه قانون مصوب مجلس است ماهيت و هدف از اين پرداخت چيست؟
وي در بخش ديگري از سخنانش ياد اور شد: آخر كار برنامه تهيه شده را بايد در مدلي بسنجيم و آثار آن را مشخص كنيم و شاخصهايي به نام عدالت، همبستگي اجتماعي، افزايش رفاه شهروندان و يا شاخص هاي ديگري را مد نظر قراردهيم.
آخوندي تاكيد كرد: عدالت، همبستگي ، افزايش رفاه شهروندان سه هدف اصلي برنامه است كه در سه قالب ماليات، توسعه زير بناها و توسعه رقابت در جامعه قرار مي گيرد . اگر دولت موفق به كاهش هزينه مبادله نشود و رقابت نباشد، قيمت محصول افزايش مي يابد و قدرت رقابت و رفاه شهروندان نزول مي يابد.
وي اعلام كرد: رقابت را بايد اصلي ترين مساله در نظر بگيريم و آنچه را كه خارج از چارچوب رقابت است را حذف كنيم.
انتهاي پيام/
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در 40 سال گذشته نسبت به رفع نیازهای کشور در این بخش ها تلاش کرده است
مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در 40 سال گذشته نسبت به رفع نیازهای کشور در این بخش ها تلاش کرده است تهران - ایرنا - رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی گفت این مرکز ظرف 40 سال گذشته توانسته در راستای تحقق اهداف و وظایف خود سیاست های تحقیقاتی و پژوهشی برپایه رفع نیازهای کشورتسهیلات مورد نیاز بخش صنعت و معدن در سال آینده اعلام شد
دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۸ ۱۷ معاون امور صنایع وزارت صنعت معدن و تجارت از تسهیلات 150هزار میلیاردی مورد نیاز بخش صنعت و معدن در سال آینده خبرداد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا محسن صالحی نیا در گردهمایی سراسری روسای سازمانهای صنعت معدن و تجارت استانها افزود نقدینگی150 هزار میلیارد تومان تسهیلات مورد نیاز بخش صنعت و معدن در سال آینده
معاون امور صنایع اعلام كرد 150 هزار میلیارد تومان تسهیلات مورد نیاز بخش صنعت و معدن در سال آینده معاون امور صنایع وزارت صنعت معدن و تجارت از تسهیلات 150هزار میلیاردي مورد نیاز بخش صنعت و معدن در سال آینده خبرداد به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران به نقل از شاتا محسن صالحپیشبینی بازار مسکن در سال ۹۳
پیشبینی بازار مسکن در سال ۹۳تاریخ انتشار پنجشنبه ۱ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۹ ۲۱ معاونت امور مسکن وزارت راهوشهرسازی محتملترین سناریو از بازار ملک در سال۹۳ را با احتساب فهرستی از متغیرهای اقتصادی و سیاسی تاثیرگذار بر رفتار قیمتها ترسیم کرده است به نوشته دنیای اقتصاد860 واحد مسکن مهر خرم آباد در نیمه نخست سال آینده به متقاضیان واگذار می شود
860 واحد مسکن مهر خرم آباد در نیمه نخست سال آینده به متقاضیان واگذار می شود خرم آباد - ایرنا - مدیر کل راه و شهرسازی لرستان گفت 860 واحد مسکن مهر واقع در سایت 15 هکتاری خرم آباد تا نیمه نخست سال آینده به متقاضیان واگذار می شود به گزارش خبرنگار ایرنا شهرام ملکی روز دوشنبه در جلدرآمد سالانه 4 تا 44 میلیونی 10 دهک درآمدی
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹ ۵۰ متوسط درآمد سالانه بین سه دهک اول شهری در حالی کمتر از 10 میلیون تومان است که فاصله درآمد بین دو دهک آخر به بیش از 20 میلیون تومان یعنی به اندازه درآمد دهک هشتم می رسد به گزارش خبرنگار خبرگراری دانشجویان ایران ایسنا بررسی متوسط درآمد سالانه یک خانواوضعیت قیمت مسکن تا ابتدای تابستان سال 93/ عقبایی: تا پایان سال ثبات داریم
وضعیت قیمت مسکن تا ابتدای تابستان سال 93 عقبایی تا پایان سال ثبات داریم اقتصاد > مسکن - بر اساس گفته های رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران روند ثبات قیمت مسکن تا پایان سال و حتی در روزهای ابتدایی سال 1393 ادامه پیدا خواهد کرد « قیمت مسکن در روزهای پایانی سالافزایش درآمد سرانه چین در سال ۲۰۱۳
افزایش درآمد سرانه چین در سال ۲۰۱۳تاریخ انتشار سه شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۱۴ ۱۳ درآمد سرانه در چین بیش از هشت درصد افزایش یافت به گزارش ایسنا اداره آمار ملی چین با انتشار گزارش اقتصاد ملی و پیشرفت اجتماعی این کشور عنوان کرد که درآمد سرانه ساکنان شهرها و شهرستانهای چین دراقساط وام مسکن 15 ساله شد
اقساط وام مسکن 15 ساله شد معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت دوران مشارکت مدنی و فروش اقساطی تسهیلات مسکن از 20 به 15 سال کاهش مییابد به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز محمدحسن واحدی در صد و شانزدهمین جلسه شورای مسکن استان با اشاره به بخشنامه اخیر بانک مرکزی مبنمقابله با کم آبی د رسال زراعی جدید در گیلان، نیازمند مدیریت مصرف است
مقابله با کم آبی د رسال زراعی جدید در گیلان نیازمند مدیریت مصرف است رشت - ایرنا - نماینده عالی دولت در گیلان گفت مقابله با کم آبی در سال زراعی جدید در استان نیازمند مدیریت مصرف و صرفه جویی است به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی وامور بین الملل استانداری گیلان به ایرنا محمدپیشبینی بازار مسکن در سال 93
پیشبینی بازار مسکن در سال 93 معاون امور مسکن وزیر راهوشهرسازی با اعلام اینکه نقطه قوت بازار مسکن در سال93 ساختوسازهای 2 سال اخیر است اعلام کرد برای سال آینده اگرچه فشار هزینهای و انرژی افزایشی تحتتاثیر برخی متغیرها متوجه قیمت مسکن خواهد شد کد خبر ۳۸۰۴۸۱ تاریخ انتشار ۰۱ امدیرعامل بیمه آسیا مطرح کرد درآمد 1230 میلیارد تومانی بیمه آسیا در 10 ماهه سال و پیشبینی 114 ریالی سود
مدیرعامل بیمه آسیا مطرح کرددرآمد 1230 میلیارد تومانی بیمه آسیا در 10 ماهه سال و پیشبینی 114 ریالی سودمدیرعامل شرکت بیمه آسیا با اشاره به بهبود عملکرد این شرکت از مهر ماه امسال گفت در 9 ماهه امسال درآمد شرکت در این مدت 17 3 درصد و سهم پرتفوی شرکت نسبت به کل صنعت بیمه از 9 2 درصوزیر اول اسکاتلند: انگلیس طی 40 سال گذشته درآمد نفتی ما را بلعیده است
چهارشنبه ۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۰ ۱۱ وزیر اول اسکاتلند اعلام کرد در صورتی که اسکاتلند به یک کشور مستقل تبدیل شود سیاست نفت و گاز در دریای شمال ثبات بیشتری خواهد یافت به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از پرس تی وی الکس سالموند وزیر اول اسکاتلند به رادیو بی بی سی گفت یقیمت مسکن در سال آینده وابسته به چگونگی کنترل تورم
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۰ ۳۴ بازار مسکن در سال آینده بسته به برنامههای دولت با کاهش قیمت و تعادل قیمت مسکن آغاز میشود محتشم - نایب رییس کانون سراسری انبوهسازان ایران - در گفتوگو با خبرنگار مسکن خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا با اشاره به برنامههای کنترلی اقتصاد و تورم از سونیاز سالانه به 9 تا 15 میلیون گوشی/ ماجرای انتقاد نوکیا از ایران
دوشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱ ۴۷ بنا بر اعلام معاون سابق ستاد مبارزه با قاچاق ارز و کالا در حال حاضر سالانه در کشور حدود 9 میلیون گوشی موبایل خریداری میشود که از این میان حجم بالایی به شیوه قاچاق وارد میشود به گزارش خبرنگار ارتباطات و فنآوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران ایسناپیشبینی کارشناسی بازار مسکن در سال آینده
شنبه ۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰ ۰۰ سال آینده بازار مسکن با رونق معاملات همراه میشود اما جهش قیمتی پیشبینی نمیشود محمود جهانی - کارشناس مسکن - در گفتوگو با خبرنگار مسکن خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اظهار کرد به نظر میرسد رشد منفی اقتصاد در سال آینده متوقف شود اما ممکن است همچنانافزایش درآمد سرانه چین در سال 2013
سهشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۳ ۰۲ درآمد سرانه در چین بیش از هشت درصد افزایش یافت به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اداره آمار ملی چین با انتشار گزارش اقتصاد ملی و پیشرفت اجتماعی این کشور عنوان کرد که درآمد سرانه ساکنان شهرها و شهرستانهای چین در سال گذشته میلادی افزایش یافته-
اقتصادی
پربازدیدترینها