تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانايى، ريشه همه خوبى‏ها و نادانى ريشه همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804820021




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رسانه ها فرش خوب را بد تعریف کرده اند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مشاور مرکز ملی فرش ایران؛
رسانه ها "فرش" خوب را بد تعریف کرده اند
ایرانیان با آنکه از دیرباز با فرش دستباف این سرزمین آشنایی داشته و دارند، هنوز در تعریف و بازشناسی فرش همسخن نیستند و اغلب بر پایه پیش فرض هایی ناروا و یا گمانه ها و پندارهایی ناراست از "فرش خوب" سخن می گویند.


به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛مشاور مرکز ملی فرش ایران که در سومین جشنواره ملی فرش برتر سخن می گفت با بیان این مطلب افزود: یکی از علل تقویت و ماندگاری این باورها و پندارهایی که چندان هم با واقعیت سازگار نیستند، افزون بر تنبلی ذهنی و تن دادن به افکار جای گرفته پیشین در اذهان و از آن مهمتر ناآگاهی درباره تنوع و گوناگونی و نیز ویژگی های فرش ایرانی، رسانه ها هستند.
 
حمید کارگر ادامه داد: فعالان هنر- صنعت فرش دستباف ایران فراوان با پرسش هایی رو به رو شده اند و می شوند که: "فرش خوب چه فرشی است؟"، "درست است که فرش تبریز بهترین فرش است؟"، "راست است که قالی کرمان پر دوام است و هر چی پابخورد جلای بیشتری می یابد و به اصطلاح رو می آید؟"، "تایید می کنید که فرش های ابریشمی بهتر از فرش های پشمی هستند؟" و... این گونه پرسش ها که بر مبنای پیش فرض هایی نه چندان درست در افکار عمومی شکل گرفته اند، نشان می دهد که ایرانیانی که خود آشناترین مردم دنیا با فرش دستبافند و سال ها روی فرش زیسته اند، هنوز تعریف درستی از فرش خوب می جویند.
 
به گفته وی باورها و نگرش های ما نسبت به فرش دستباف حاصل انباشته شدن داده ها و یافته هایی است که از میان ارتباطمان با پیرامون –خواه از مجرای ارتباطات شفاهی و گپ و گفت های رو در رو با اطرافیان و خواه از طریق رسانه ها- اخذ کرده ایم که حاصلش می شود این که مثلاً: "فرش دستباف گران است"، "فرش تبریز بهترین فرش است"، "فرش ابریشمی خیلی خوب است"، "فرش هر چه ریزباف تر باشد بهتر است"، حال آنکه ممکن است این برونداد ذهنی نادرست باشد.
 
کارگر گفت: در باور بسیاری از ما چنین جای گرفته است که هر چیزی که گران تر باشد ناگزیر بهتر هم هست و از همین روست که می پنداریم چون ابریشم گران تر از پشم است، پس حتماً فرش ابریشمی بهتر از فرش پشمی است! از سوی دیگر آشنایی ذهنی ما با برخی نام ها کمک می کند تا نسبت به آنها نزدیکی بیشتری احساس کنیم و در میان کالاها و محصولات گوناگون، دست به خرید و انتخاب کالایی می زنیم که نام آشناتری دارد و برندی شناخته شده تر است حتی اگر کالاهای همسانش نیز کیفیتی مطلوب و مشابه داشته باشند. از این رو طبیعی است که فرش کرمان و کاشان و تبریز برای بیشتر شهروندان ایرانی آشناتر باشند تا فرش مود و لیلیان و کاشمر. اما آیا این بدان معنا نیست که آشناترها بهترند.
 
صاحب امتیاز و مدیرمسوول نشریه "طره" ادامه داد: از دیگر باورهای جای گرفته در ذهن بسیاری از ما ایرانیان، آنست که هرچیزی منظم تر و ظریف تر باشد ارزشمندتر و شایسته تر است. شاید از همین روست که هرچه فرشی از نظر ظاهری بی نقص تر و سرشار از دقت و نظم باشد، هرچه دارای تقارنی دقیق و دارای اضلاع و نقوشی کاملاً منطبق بر هم باشد، هرچه ظریف تر و ریزباف تر و در اصطلاح اهالی فرش دارای رجشمار بالاتری باشد، می پنداریم که لابد بهتر است. در این حوزه کمتر ذهن خود را به چالش می کشیم که آیا چنین فرشی نشان دهنده محو خطاهای انسانی و نزدیک شدن به محصولات ماشینی نیست؟ آیا چنین فرشی از تک و انحصاری بودن که یکی از جنبه های هنرهای انسانی است دور نشده و به تولیدات انبوه و همسان ماشینی گرایش نیافته است؟
 
مشاور مرکز ملی فرش ایران با اشاره به نقش رسانه ها در تثبیت وماندگار شدن چنین ذهنیت هایی درباره فرش دستباف، اهالی رسانه را به تصحیح نگاه ها نسبت به هنر- صنعت فرش دستباف به غعالان این حوزه فراخواند و افزود: برای دست یافتن به باوری صحیح از فرش خوب و ویژگی های آن لازم است تا افزون بر آگاهی یافتن از گوناگونی و داشته های هنر- صنعت فرش ایران، به چالش با انگاره های پیشین پرداخت.
 
کارگر همچنین گفت: برای دیدن فرش خوب، فارغ از مسایل فنی و تکنیکی مانند سلامت بافت، مرغوبیت مواد اولیه، ثبات رنگ، و...، آنجا که کار به انتخاب بین مناطق فرشبافی ایران و انتخاب بر پایه شهرت و تعاریف متداول می رسد، باید چشم ها را شست و با بازنگری در دانسته ها و باورهای پیشین، جور دیگری دید.

انتهای پیام/






تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۴:۵۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن