واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
جنتی: استفاده غلط از فناوری زمینه شبیخون فرهنگی را ایجاد می کند/ مشاور اقتصادی منصوب می کنم تهران- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: فناوری یک تیغ دو لبه است و اگر استفاده از آن با باورها و آرمان های ما همخوانی نداشته باشد زمینه شبیخون فرهنگی و از هم گسیختگی جامعه ایجاد می شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، علی جنتی روز پنج شنبه در مراسم افتتاحیه نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال اظهار داشت: رشد شگفت انگیز فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی، افق های جدیدی در مقابل جوامع بشری گشوده است و توجه به آن را اجتناب ناپذیر می کند.
وی با بیان اینکه تکنولوژی نوین ارتباطی تحول پیچیده ای در روابط انسانی ایجاد کرده و به مقوله هویت مفهوم جدیدی داده است، گفت: در دو دهه اخیر با دگرگونی ابزارها، امکان تبادل و نشر گسترده و آسان اطلاعات فراهم شده که تحولی در رسانه ها و تولید آثار فرهنگی به وجود آورده است؛ شرایطی که تا سال های پایانی سده بیستم در تخیل ارباب رسانه ها نیز نمی گنجید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با نام بردن از سرعت، ارزانی، جهان شمولی و تغییر زبان به عنوان برخی ویژگی های رسانه های دیجیتال تاکید کرد: تحقق توسعه فرهنگی بدون توجه به فناوری غیر ممکن است.
جنتی با تاکید بر اینکه دیگر نمی توان با شیوه های سنتی و ناکارآمد به مدیریت به مدیریت حوزه های فرهنگ بشری پرداخت، اظهار داشت: در دنیای کنونی عدم توسعه زیرساخت های تکنولوژیک به پاشنه آشیل کشورهای جهان سوم تبدیل شده است و به این دلیل، شاهد سیل بی رویه نمادهای فرهنگی کشورهای توسعه یافته به جهان سوم هستیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: در طراحی الگوی جامع فرهنگی کشور باید سهم ویژه ای برای توسعه فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی قائل شویم تا در راستای اهداف جمهوری اسلامی از جمله استقلال فرهنگی و جلوگیری از شبیخون ناتوی فرهنگی گام های موثری برداریم.
وی گفت: نظام جمهوری اسلامی با یک انقلاب فرهنگی شگل گرفته که بر مبنای تفکر و اندیشه پایه گذاری شد. بدیهی است که در طراحی و برنامه ریزی در زمینه فناوری ها و رسانه های دیجیتال باید در راستای اهداف انقلاب اسلامی حرکت کنیم.
وی افزود: فناوری یک تیغ دو لبه است و اگر استفاده از آن با باورها و آرمان های ما همخوانی نداشته باشد زمینه شبیخون فرهنگی و از هم گسیختگی جامعه ایجاد می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نسل تازه تولیدات فرهنگی و دیجیتالی باید در راستای بالندگی و فراهم کردن زمینه گسترش فرهنگ ایرانی و اسلامی در جهان باشد. باید با ایجاد بسترهای قانونی، پیش نیاز این امر را فراهم کنیم. دولت تدبیر و امید با تمام توان به دنبال تحقق این هدف است.
وی با ضروری خواندن تحقق دولت الکترونیک، گفت: این امر برای دولت و جامعه آثار مثبتی از جمله تسهیل فرایند اجرایی، کاهش سفرهای درون شهری، افزایش بهره وری و بالا رفتن رضایت شهروندان را در پی خواهد داشت.
جنتی تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تمام توان خود از طراحان، ناشران و ایده پردازان حوزه دیجیتال حمایت خواهد کرد.
وی با اشاره به نقش بخش خصوصی در برگزاری نمایشگاه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال، تصریح کرد: یکی از سیاست های اصلی وزارت ارشاد حمایت از بخش خصوصی است که نمونه آن برگزاری این نمایشگاه است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این کار در آینده هم ادامه خواهد یافت. نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا کنون فقط از سوی دولت برگزار می شد اما قصد داریم اداره این نمایشگاه را به تدریج به ناشران و بخش خصوصی واگذار کنیم.
جنتی تصریح کرد: جشنواره های فیلم، موسیقی و دیگر جشنواره های هنری هم به خود تولیدکنندگان آثار هنری و هنرمندان واگذار خواهد شد.
وی با بیان اینکه حوزه فرهنگ و هنر سهم کمی در اقتصاد کشور دارد، اظهار داشت: تلاش ما این است که این حوزه را فعال تر کنیم و به این دلیل با انتخاب مشاوری در زمینه اقتصاد فرهنگ و هنر، به دنبال فعال کردن بخش های مربوط به این حوزه در وزارتخانه هستیم.
وی افزود: به دنبال ایجاد شرایطی هستیم که اهالی فرهنگ و هنر روی پای خود بایستند تا علاوه بر معرفی فرهنگ ایران به جهان، در اقتصاد کشور نیز نقش موثری ایفا کنند.
فراهنگ (3) ** 2024**1572
: ارتباط با سردبير
[email protected]
08/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]