واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
هم اندیشی سینماگران و چند پرسش تهران- ایرنا- مراسم هم اندیشی سینماگران و متفکران انقلاب اسلامی در حالی برگزار شد که انتخاب نشدن برخی آثار همراه با این گفتمان از سوی جنبش فکری سینمای انقلاب، موجب ایجاد پرسش هایی درباره این رویداد شده است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، انتخاب آثار سینمایی حاضر در جشنواره فیلم فجر از نگاه گروه های فکری مختلف در جامعه اتفاق بسیار خوبی بوده که در سال های اخیر رخ داده است.
در سه سال اخیر جنبش فکری سینمای انقلاب در قالب مراسم هم اندیشی سینماگران و متفکران انقلاب اسلامی آثار حاضر در جشنواره فیلم فجر را رصد کرده و به بهترین فیلم هایی که در حفظ نگاه و ارزش های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس تلاش کرده اند نشان ققنوس اهدا می کند.
برگزاری چنین مراسم هایی در سال های اخیر از سوی طیف های مختلف از جمله جنبش فکری سینمای انقلاب، اقدامی پسندیده در جهت ایجاد رغبت بیشتر در میان فیلمسازان برای تولید آثاری غنی تر از فرهنگ انقلاب محسوب می شود اما در این راه معایبی نیز گریبانگیر چنین مراسم هایی شده است.
در سومین دوره هم اندیشی سینماگران و متفکران انقلاب اسلامی که در شامگاه پنجم بهمن ماه برگزار شد نیز فارغ از تقدیر جنبش فکری سینمای انقلاب از فیلم های فرشته ها با هم می آیند به کارگردانی حامد محمدی، چند متر مکعب عشق به کارگردانی جمشید محمودی، خانه ای کنار ابرها به کارگردانی سید جلال دهقانی ، امروز به کارگردانی سید رضا میرکریمی و همچنین هادی مقدم دوست و حمید نعمت الله فیلمنامه نویسان فیلم آرایش غلیظ به عنوان محافظان انقلاب اسلامی و تقدیر از فیلم های چ و شیار 143 تقدیر شد .
نام برخی فیلم ها که اتفاقا نگاهی همخوان با آرمان های انقلاب اسلامی داشتند خالی بود و این امر پرسش هایی را در ذهن سینما دوستان و حتا متفکران انقلاب اسلامی ایجاد کرده است.
یکی از این فیلم های سینمایی مهمان داریم به کارگردانی محمد مهدی عسگرپور است. این اثر سینمایی که در بخش مسابقه سی و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش رسید و با استقبال منتقدان نیز روبرو شد.
این اثر سینمایی روایت پدر و مادری است که سه فرزندشان شهید شده اند آنها تصمیم می گیرند تا تنها پسر جانباز خود را از آسایشگاه به خانه منتقل کنند. خبر آمدن یک میهمان گرانقدر، کار های زمین مانده و دلشوره پذیرایی، دغدغه های پیش روی آنهاست. میهمان گرانقدری که گاه گاهی به خانواده شهدا سر می زند ، مهمان داریم به نوعی ادای دین به این مهمان گرانقدر است.
برخی کارشناسان حوزه سینما می گویند : شاید فیلم مهمان داریم تنها اثری در سینمای ایران باشد که به موضوع بازدید از خانواده شهدا آن هم با این نگاه پرداخته و دیده نشدن این اثر سینمایی از نگاه متفکران جبهه سینمای انقلاب جای پرسش دارد.
امروز در ذهن بسیاری از مخاطبان و سینماگران این پرسش مطرح است که آیا حضور عسگرپور به عنوان کارگردان این اثر سینمایی و تفاوت نگاه این کارگردان پیرامون مسائل سینما با برخی افراد فعال در جنبش سینمای انقلاب،دلیل دیده نشدن فیلم مهمی همچون مهمان داریم شده است؟
آیا انتخاب فیلم ها در مراسم هایی همچون هم اندیشی سینماگران و متفکران انقلاب اسلامی به محلی برای تسویه حساب با اشخاص تبدیل شده و اختلافات شخصی مانع از دیده شدن فیلم ارزشمندی همچون مهمان داریم شده است؟
این پرسش هایی است که متفکران این جنبش با پاسخ دادن به آن می توانند اذهان عمومی را نسبت به انتخاب های خود روشن کنند.
برخی می گویند : اینکه چرا فیلمی همچون آرایش غلیظ در فهرست محافظان انقلاب اسلامی سومین هم اندیشی سینماگران و متفکران انقلاب اسلامی جای می گیرد و جایزه این بخش به هادی مقدم دوست (کارگردان فیلم دینی سر به مهر) می رسد نشان از این امر دارد که جنبش یادشده بیشتر بر اساس نام کارگردان ها و عوامل تولید یک اثر، فیلم هایی را انتخاب کرده و یا از انتخاب آن منصرف شده اند.
وسخن آخر اینکه شاید با توجه به جایگاه ویژه جایزه متفکران انقلاب اسلامی به آثار حاضر در جشنواره فیلم فجر، برخوردهای گاه دوگانه در انتخاب آثار موجب می شود که جایزه ققنوس جنبش متفکران سینمای انقلاب، جایگاه خود را در همین بدو آغاز از دست راه و گاه به دلیل برخی نگاه های شخصی، به شانه های درستی ننشیند.
فراهنگ(5)**1983**1601**
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
06/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]