واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
با شکستن انحصار آمریکا و انگلیس کشتی سازی فراساحل به فن آوری تعمیرجکاب حفاری چاه نفت درآبهای عمیق دست یافت بندرعباس- ایرنا- مدیرعامل شرکت مجتمع کشتی سازی فراساحل ایزوایکو گفت: برای اولین باراین شرکت به فن آوری تعمیر جکاب های دریایی عمق زیاد (دکل های حفاری چاه نفت) که تا قبل از این در انحصار شرکت های آمریکایی و انگلیسی بود دست پیدا کرد.
حمید رضاییان اصل یکشنبه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: برای اولین باردر سال جاری ،کشتی سازی ایزوایکو با تعمیرجکاب ˈمدرسˈ متعلق به شرکت ملی حفاری ایران وارد این بازار شد.
ˈ جکابˈ یا همان دکل های حفاری تجهیزاتی هستند که در آبهای عمیق بین پنج تا هشت هزار متر چاه نفت حفر می کنند.
مدیرعامل شرکت مجتمع کشتی سازی فراساحل ایزوایکو خاطرنشان کرد: فن آوری تعمیر و یا ساخت این سازه ها (جکاب) در انحصار شرکت های خاص آمریکایی و انگلیسی است که ورود به این کار، دانش مهندسی خاصی را می خواهد که ایزوایکو برای اولین بارتوانست به این مهم دست یابد.
به گفته وی شکسته شدن این انحصار به وسیله متخصصان داخلی،یک پیروزی برای صنایع دریایی کشور محسوب می شود.
وی یادآورشد: با تعمیر اولین جکاب که تا قبل از پایان امسال تحویل ملی حفاری خواهد شد، دومین جکاب بسیار مدرن خریداری شده از خارج نیز برای تعمیر وارد این مجموعه شده است.
رضاییان اصل ادامه داد: ازآنجایی که حوزه نفت تجهیزات گرانی دارد هزینه تعمیر جکاب ها نیز بالا است به طوری که هزینه تعمیرکامل هر جکاب بطور متوسط بین 20تا35 میلیون دلاراست که با دستیابی صنایع کشتی سازی فراساحل به این مهم ،صرفه جویی ارزی قابل توجهی برای کشور خواهیم داشت.
وی یادآورشد: می توانیم در شرایط رقابتی با قیمتی حدود25درصد مناسب تر از شرکت های رقیب این خروجی را ارائه دهیم و تعمیر جکاب ˈمدرسˈ توانمندی داخلی را ثابت کرد.
رضاییان اصل تاکید کرد: شرکت های تعمیرکننده جکاب درمجتمع کشتی سازی فراساحل( ایزوایکو) با دارابودن تاییدیه های تخصصی لازم طبق استانداردهای تعریف شده بین المللی در زمینه تعمیر و ساخت سازه های دریایی عمل می کنند.
وی با اشاره به فضای ایجاد شده و شکسته شدن این تابو خواستار حمایت های ویژه دولت از صنایع دریایی شد و گفت: الزام مالکین جکاب ها به تعمیر آنها در داخل می تواند کمک بزرگی به فعالان این بخش در ایزوایکو باشد.
رضاییان خاطرنشان ساخت: مدیر عامل شرکت ملی حفاری ایران نیزبا مشاهده موفقیت به دست آمده، تمایل خود را برای سپردن کار به ایزوایکو اعلام کرده اما برای اینکه ازلحاظ ضوابط حقوقی نیز مشکلی پیش نیاید پیشنهاد ما این است که کمک کنند تا با ترک تشریفات، تعمیر تجهیزات حفاری در آبهای عمیق به ایزوایکو واگذارگردد.
وی تصریح کرد: ایزوایکو تنها شرکت بدون رقیب تعمیر جکاب در کشور قادرخواهد بود در زمان مقرر سفارش های ارائه شده را تحویل مشتریان نماید.
رضاییان اصل با اشاره به تحولات ایزوایکو اظهار داشت: برای اولین بار این مجموعه صنعتی توانست چهار فروند شناور را 60 روز زودتر از موعد مقرر در قرارداد ،تحویل مشتری دهد.
در آمارهای منتشره کشتی سازی فراساحل، مجموع جکاب های کشورهای حوزه خلیج فارس 150 دستگاه اعلام شده که 20 دستگاه آن متعلق به شرکت ملی حفاری ایران است.
مدیر عامل شرکت ملی حفاری ایران نیز در مصاحبه ای اعلام کرده است: چهار سال پیش این دستگاه (جکاب مدرس) را برای تعمیر به خارج بردیم که شرکت اماراتی کارش را خوب انجام نداد و کار را برای اولین بار به ایزوایکو سپردیم و هم اکنون نیز از عملکرد این مجموعه(ایزوایکو) راضی هستیم.
این درحالی است که وزیر صنعت، معدن و تجارت ابتدای هفته جاری پس از بازدید از فعالیت های ایزوایکو در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا گفت: در صورتی که این مجتمع بتواند در زمان مقرر و طبق قرارداد پاسخگوی مشتریان باشد حمایت بیشتری می شوند.
محمد رضانعمت زاده ترغیب شرکت ملی حفاری به سپردن کارهای تعمیراتی به ایزوایکو را یکی از برنامه های حمایتی دانست .
وی اضافه کرد: کشتی سازی فراساحل تا حدودی فعال شده و باید در زمینه ساخت و تعمیر انواع شناورها فعال تر نیز بشود و ما نیز در خصوص رفع نارسایی ها و اجرای پروژه های نیمه تمام از آنان حمایت می کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت از آمار بالای تردد انواع شناورها در خلیج فارس و آبراه تنگه هرمز و همچنین شرکت های کشتیرانی داخلی بعنوان مهم ترین مزیت شرکت مجتمع کشتی سازی فرا ساحل در سواحل بندرعباس نام برد.
وی یاد آورشد: در صورتی که صنایع کشتی سازی فراساحل بتواند در موعد مقرر به قرارداد هایش در خصوص ساخت و تعمیر انواع شناور و حتی دکل های حفاری نفتی عمل کند هر سال بر تعداد متقاضیان استفاده از خدماتش افزوده می شود.
نعمت زاده همچنین ازنهایی شدن بازگشت مجدد شـرکت مجتمـع کشتی سـازی و صنـایع فراساحل ایران (ایـزوایکو) به سازمان گسترش ، در کمیسیون های ابتدایی دولت خبر داد.
وزیر صنعت معدن تجارت درین باره اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع، وزارتخانه کار را تصویب شده دانسته و فعالیت ها را نیز از طریق سازمان گسترش شروع کرده است.
وی یاد آورشد: چند سال پیش با مصوبه ای از سوی دولت گذشته ،کشتی سازی فراساحل، به وزارت دفاع واگذار شده بود و از آنجایی که آنها نیازی نداشتند ، این واحد بلاتکلیف مانده بود و اقدام برای بازگشت آن به سازمان گسترش آغاز شد.ک/3
512/668
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
05/12/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]