تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):در روز جمعه هيچ عملى برتر از صلوات بر محمد و خاندان او (ع) نيست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833735842




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد پیشینه قرآنی استان فارس/ مسابقات قرآن برگ زرین دیگری در تاریخ قرآنی فارس


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
پیشینه قرآنی استان فارس/ مسابقات قرآن برگ زرین دیگری در تاریخ قرآنی فارس
استان فارس با پیشینه بلند قرآنی میزبان مسابقات سراسری قرآن کریم و برگزاری این مسابقات برگ زرین دیگری در تاریخ این استان محسوب می‌شود.

خبرگزاری فارس: پیشینه قرآنی استان فارس/ مسابقات قرآن برگ زرین دیگری در تاریخ قرآنی فارس


خبرگزاری فارس- مهدی احمدی: سی‌وششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم از روز پنج‌شنبه 1 اسفند‌ماه 1392 در شهر شیراز ر حال برگزاری است و این شهر دارای حال و هوای معنوی خاصی است؛ البته هوای شیراز در روز افتتاحیه مسابقات قرآن کمی ابری تا نیمه ابری و گاهی با وزش باد همراه بود و دمای هوا در این روز 13 درجه بالای صفر. بنا ‌بر این گزارش قرآن کریم در استان فارس و شهر شیراز از دیر‌باز مورد توجه خاص مردم و مسئولان قرار داشته و برخی از نماد‌های قرآنی این استان با گذشت سال‌ها هنوز برجاست و مسئولان این استان در تلاش‌اند فارس را به عنوان قطب قرآنی کشور معرفی کنند، به همین منظور در این گزارش به بررسی برخی از نماد‌ها و فعالیت‌های قرآنی این استان پرداختیم. دروازه قرآن اولین نماد قرآنی استان فارس دروازه قرآن است. شیراز تنها شهری است که مزین به دروازه قرآن است و مردم این شهر هنگام ورود و خروج به ساحت قرآن کریم استعانت می‌جستند.  

  دروازه قرآن در شمال شرقی شهر شیراز در تنگه الله‌اکبر میان کوه «40 مقام» و کوه «باباکوهی» قرار دارد و در واقع در خروجی شیراز به سمت شهر مرودشت واقع شده ‌است. این دروازه در ابتدا در زمان «عضدالدوله دیلمی» ساخته شد و قرآنی در آن جای داده شد تا مسافران با گذر از زیر آن متبرک شوند. در دوره زندیه «کریم خان زند» این دروازه را بازسازی کرد و اتاقی به بالای آن افزود و دو جلد قرآن بزرگ نفیس، به خط «سلطان ابراهیم بن شاهرخ تیموری» در اتاقک بالای آن جای داد. این قرآن‌ها، که به «قرآن 17 من» معروف‌اند، اکنون از دروازه قرآن به موزه پارس انتقال یافته‌اند. دروازه قرآن در دوره قاجاریه به علت وقوع چندین زلزله دچار صدمات زیادی شد که «محمد زکی‌خان نوری» آنرا تعمیر کرد. این بنا در گذشته طاق قرآن نیز نامیده شده ‌است. درسال 1315 این بنا به دستور رضاخان، تخریب شد.  

تنگه الله‌اکبر و دروازه قرآن قبل از تخریب توسط رضاخان   دروازه قرآن در سال 1328 شمسی با همت یکی از بازرگانان شیراز به نام «حاج‌حسین ایگار» معروف به «اعتماد التجار»، با فاصله کمی از دروازه کهن دوباره ساخته شد. دروازه جدید در اندازه بزرگ‌تر، شامل دهانه قوس تیز‌ه‌دار و دو ورودی کوچک بر روی جرزهای دو طرف و اتاق مستطیل شکلی بر فراز آن برای گذاشتن قرآن ساخته شد. تلاوت قرآن توسط کسبه شیراز طی قرن‌ها در گذشته کسبه شهر شیراز در جلوی مغازه‌های خود جایگاهی برای قرآن کریم در نظر گرفته بودند و هنگامی که مشتری نداشتند به قرائت قرآن کریم می‌پرداختند و این از دیگر نماد‌های قرآنی فارس است. لسان‌الغیب حافظ شیرازی یکی دیگر از نماد‌های شهر شیراز وجود مقبره مشهور‌ترین حافظ قرآن پس از ائمه در این شهر است و و برخی از اهالی شیراز معتقدند که واژه حافظ قرآن از زمان لسان‌الغیب بر سر زبان‌ها افتاده و پیش از آن به حفاظ قرآن حامل قرآن می‌گفتند.  

میرزا احمد نیریزی از دیگر نماد‌های قرآنی استان فارس «میرزا احمد نیریزی» بزرگ‌ترین کاتب ایرانی قرآن کریم است که در قرن 11 و در اواخر حکومت صفویان می‌زیسته است. اولین اثری که از او شناخته شده صحیفه سجادیه‌ای است که در سال 1087 قمری کتابت کرده و در آن نام پدرش را «سلطان محمد» و لقب خود را «شمس الدین» قید می‌کند. میرزا احمد نیریزی در طول زندگی 83 ساله‌اش بارها قرآن کریم را با لطافت و زیبایی خاص کتابت کرد تا جایی که قرآن کتابت شده توسط وی با وجود گذشت قرن‌ها هنوز مورد استفاده عاشقان این کتاب آسمانی است. دارالمصحف مسجد جامع عتیق شیراز مسجد جامع عتیق شیراز از دیگر نماد‌های مذهبی و قرآنی شیراز است که بنای اولیه آن در سال 281 هجری قمری در زمان «عمرو لیث صفاری» ساخته شده‌ است. در وسط این مسجد بنایی وجود دارد که به قرائت‌خانه معروف است و افراد در آنجا به تلاوت قرآن می‌پرداختند، همچنین در این مسجد جایگاه ویژه‌ای برای نگهداری مصحف شریف وجود دارد که به آن «دارالمصحف» می‌گویند.  

مسجد جامع عتیق شیراز   وجود عالمان و مفسران قرآن در استان فارس وجود عالمان بزرگ تاریخ در استان فارس مانند «ملاصدرا» و «میرزای شیرازی» که آثار قرآنی زیادی از خود به جا گذاشته‌اند از دیگر نماد‌های قرآنی استان فارس است، همچنین از بین عالمان معاصر می‌توان به آیت‌الله «ناصر مکارم شیرازی» و حجت‌الاسلام «عبد‌الکریم بی‌‌آزار شیرازی» اشاره کرد که در بین علمای معاصر بیش از سایرین فعالیت قرآنی داشته‌اند. سومین حرم «اهل‌بیت(ع)» وجود آستان مقدس حضرت «احمد‌بن موسی‌الکاظم(ع)» سبب شد تا چندی پیش مقام معظم رهبری فارس را حرم سوم «اهل‌بیت(ع)» معرفی کند و این استان با وجود این حرم نورانی سالانه میزبان بسیاری از عاشقان «اهل‌بیت(ع)» است. شهرستان قرآنی استهبان و مؤسسه بیت‌الاحزان یکی دیگر از نماد‌های قرآنی فارس شهرستان استهبان است، این شهرستان چندی پیش با تصویب هیئت دولت به عنوان شهرستان قرآنی کشور معرفی شد زیرا مؤسسه بیت‌الاحزان با فعالیت در این شهرستان و تربیت سالانه حدود 200 حافظ کل قرآن به عنوان موفق‌ترین مؤسسه در تربیت حافظان قرآن سبب شد استهبان به عنوان شهرستان قرآنی کشور مطرح شود؛ سالانه ده‌ها علاقه‌مند به قرآن کریم از سراسر ایران به مدارش شبانه‌روزی فارس می‌روند تا قرآن را حفظ کنند و این استان تنها استانی است که مربی حفظ قرآن کریم به سایر استان‌ها می‌فرستد. طرح‌های بیشمار قرآنی برای آینده مسئولان استان فارس برای آینده طرح قرآنی بیشماری آماده کرده‌اند که از این میان می‌توان به راه‌اندازی دانشگاه بین‌المللی حفظ و تفسیر قرآن، راه‌اندازی پادگان‌های سرباز حافظ، گسترش مدارس شبانه‌روزی، تأسیس حوزه سفیران و مبلغان حافظ قرآن، اردوگاه بزرگ قرآنی، پارک‌های قرآنی و راه‌اندازی دهکده توریستی قرآنی «محمد‌رسول‌الله(ص)» اشاره کرد. به هر حال استان فارس با پیشینه غنی قرآنی میزبان سی‌وششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم است و نخبگان قرآنی کشور از پنج‌شنبه با گام گذاشتن بر خاک این استان قرآنی آن را متبرک‌تر از گذشته می‌کنند و امید است این استان به خوبی از حاملان و بلبلان وحی میزبانی کند. همچنین امید است با برگزاری این مسابقات که برگ زرین دیگری به تاریخ مردم قرآن دوست این خطه می‌افزاید، شاهد انس بیش از پیش مردم فارس و ایران اسلامی با این کتاب آسمانی باشیم. انتهای پیام/ت

92/12/02 - 13:59





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن