تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق ياريش خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834119790




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سیلوهای خالی استان کرمانشاه رو به ورشکستگی!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

سیلوهای خالی استان کرمانشاه رو به ورشکستگی! کرمانشاه - ایرنا - در سال های 84 و 85 خورشیدی بنا به دستور دولت وقت، نهضتی با عنوان ˈسیلوسازیˈ در کشور راه افتاد و با تسهیلاتی که به متقاضیان داده شد، شاهد رویش قارچ گونه سیلو های استوانه ای - نقره ای بودیم.


این تصمیم در شرایطی از سوی دولت اتخاذ شده بود که کشور در یک پروسه زمانی خشکسالی واقع شده بود و تولیدات بخش کشاورزی از هر دوره زمانی، کم رمق تر و ضعیف تر شده بود که در آن شرایط ساخت سیلو توجیه چندانی نداشت اما بند ˈاشتغالزاییˈ مفری برای رشد سیلوسازی در کشور شد.
با گذشت حدود هفت سال از ساخت بی رویه سیلوها، اکنون شرایط سختی را سیلوداران تجربه می کنند و بیم ورشکستگی، برگشت چک های بانکی و مصادره اموال آنها به دلیل بدهی ها معوق می رود که جملگی یک دلیل داشت و آن هم اتخاذ تصمیمی غیرکارشناسی برای احداث ظرفیت های مازاد بر تولید محصولات کشاورزی.
این مساله حتی در استانی مرزی چون کرمانشاه که بطور سنتی یک قطب در تولیدات کشاورزی است و علاوه بر آن می تواند از محل ترانزیت محموله های کشاورزی وارداتی و صادراتی هم رمقی به سیلوها داده شود، ملموس است و به نظر می رسد که سیلودار کرمانشاهی به بن بستی خورده که گره آن تنها با دستان وزیر صنعت، معدن و تجارت باز می شود.

* مشکلات سیلوداران و درخواست از دولت؛

روز شنبه هفته جاری در نشست ستاد اقتصادی استان که با محوریت صدور خدمات فنی و مهندسی بود، رییس انجمن سیلوداران استان هم حضور داشت و مشکلات حوزه سیلوداری استان را به اطلاع استاندار کرمانشاه رساند.
پس از طرح این مشکلات از سوی ˈملک جلیلیانˈ قرار شد تا معاون برنامه ریزی استانداری این مشکلات را پیگیری کند اما خبرنگار ایرنا برای اطلاع بیشتر از این چالش ها با رییس انجمن سیلوداران گفت و گو کرد.
جلیلیان، گفت: مشکلات مان را هم وزارت صنعت، معدن و تجارت و هم مجلس شورای اسلامی می دانند و باید در این مراجع که فراتر از استان ها هستند، برطرف شود.
وی افزود: سیلوداران در واقع برای خدمات به دولت اقدام به ساخت سیلو کرده اند و در این بین دولت باید حمایت های لازم را از آنها به عمل آورد اما مشکلی که ما داریم این است که بخش عمده ظرفیت سیلوهای ما خالیست و این یعنی ضرر دهی صاحبان سیلوها.
جلیلیان که خود دارای دو باب سیلو در سنقروکلیایی و نیز مسیر کرمانشاه به روانسر با ظرفیت های 50 و 45 هزار تن است، گفت: در فصل برداشت محصول امسال با اینکه حدود 400 میلیون ریال از جیب هزینه کردم ولی در نهایت موفق شدم که تنها یک سوم از ظرفیت 95 هزار تنی سیلوهایم را پر کنم.
وی گفت: بدهی هایم به بانک به تاخیر افتاده و حتی چندی پیش قرار شد تا برای من اجراییه صادر کنند و در نهایت کار به مصادره اموالم کشیده شود این در حالیست که ما این کار را برای خدمت به دولت و ایجاد اشتغال آغاز کرده ایم.
جلیلیان در پاسخ به این سووال که چه راه حلی به نظرتان برای رفع این مشکل می رسد، گفت: در نامه ای که به وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشته ایم، خواستار تخصیص 80 درصد ظرفیت سیلوها برای مدت 10 ماه شده ایم که وزیر هم به شرط تامین منابع مالی، با این کار موافقت کرده اما هنوز این تصمیم به اجرا گذاشته نشده است.
رییس انجمن سیلوداران استان گفت: در حالی که قبلا جمع آوری محصولات به صورت تجمیع در زمینی صاف یا سوله بود و با یک بارندگی کلی خسارت به دوش کشاورز و دولت تحمیل می شد اما اکنون ما اقدام به سیلوهایی با شرایط نگهداری بسیار مناسب محصولات کرده ایم و انتظار داریم که دولت برای رفع مشکلات مان اقداماتی عاجل انجام دهد.
وی همچنین از عدم دریافت رقمی با عنوان تامین سرمایه در گردش از سوی سیلوداران خبر داد و دلیل این اقدام را سود بالای این تسهیلات که در مواردی تا 30 درصد هم افزایش خواهد یافت عنوان کرد و آن را به زیان سیلوداران دانست.
وی گفت: ما در راستای مجوز دولت برای نهضت سیلوسازی دست به احداث این سیلوها زده ایم و اکنون هم درخواست داریم تا با اعطای 80 درصد ظرفیت برای مدت 10 ماه موافقت شود چرا که خروج زودهنگام گندم از سیلوها که در برخی موارد حتی از همان ماه مرداد شاهد این کار بوده ایم، زیاندهی و ورشکستگی سیلودار را به همراه خواهد داشت.

* سیلوهای دولتی رقبای سیلوهای خصوصی!

یکی دیگر از سیلوداران استان کرمانشاه بر این باور است که در نحوه تعامل با سیلوها، نوعی تبعیض و رانت به نفع سیلوهای دولتی وجود دارد که همین مساله سیلوداران بخش خصوصی استان را در موضع ضعف قرار داده است.
ˈچنگیز باقریˈ به خبرنگار ایرنا، گفت: متاسفانه دولت در تعهداتی که به سیلوداران بخش خصوصی دارد کوتاهی کرده و در حالیکه در سال 84 نهضت سیلوسازی را در کشور بخصوص استان کرمانشاه به راه انداخت و قرار بود که دو درصد اجرت قیمت گندم را به آنها بدهد، تاکنون این مصوبه عملیاتی نشده است و با تورم فزاینده دو سال اخیر، رقم پرداختی واقعا نازل بوده است.
وی ادامه داد: این در حالیست که برای سیلوهای دولتی آیتم ˈنیم در هزارˈ گرد هوایی (افت ناشی از گرد و غبار به هوا رفته در حین تخلیه یا بارگیری محصول) لحاظ می شود ضمن اینکه حق رطوبت نیز برای این سیلوها به طور کامل محاسبه می شود اما برای سیلوهای خصوصی خبری از این آیتم ها نیست.
باقری گفت: به هر میزانی که سیلوهای بخش خصوصی کم می آورند، معادل یک و نیم برابر آن را باید به عنون خسارت بپردازند و نه تنها اجرت یک درصد را هم از ما می گیرند بلکه پرونده ما را به عنوان متخلف به تعزیرات حکومتی ارائه و جرائمی هم مشمول سیلودار می شود.
وی از اینکه دولت به جای حمایت از بخش غله به رقیب سرسختی برای سیلوداران تبدیل شده، ابراز تاسف کرد و گفت: برخی با اعمال نفوذ و راه انداختن شایعاتی سعی می کنند که به ما ضربه بزنند.
این سیلودار ناراضی، همچنین عدم پرداخت اجرت دو درصد قیمت گندم را یادآور شد و گفت: از سال 88 تاکنون اجرت هشت ریال به ازای هر کیلوگرم به 30 ریال رسیده است که رقم چندانی نسبت به نرخ تورم کشور نیست.
وی همچنین از فشار بانکها بر سیلوداران و ستاره دار شدن آنها نزد بانک ها ابراز گلایه کرد و گفت: حتی چک های ما هم بی ارزش شده است.

* 150 هزار تن ظرفیت اضافی در استان و مساله ترانزیت گندم به استان؛

هم سیلوداران و هم مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان بر این باورند که سیلوهای ساخته شده در استان، فراتر از نیازهای واقعی است و همین مساله به ضرر دهی سیلوداران منجر شده است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان کرمانشاه بر این باور است که اکنون یک میلیون تن ظرفیت سیلویی در استان وجود دارد که دست کم 150 هزار تن آن مازاد بر نیازهای واقعی استان است.
ˈمظفر رحمت آبادیˈ اظهار کرد که در خوشبینانه ترین حالت، تولید گندم استان در سال های اخیر که بحران های خشکسالی را داشته ایم، به 900 هزار تن رسیده و طبیعی است که این رقم از تولید که در برخی سالها حتی به مرز 500 هزار تن هم رسیده، برای پر کردن ظرفیت سیلوهای استان ناکافی باشد.
وی گفت: مشکلاتی که سیلوداران استان کرمانشاه با آن مواجه هستند، در همه جای کشور مصداق دارد و سعی ما هم بر این است که از تهران پیگیر رفع این مشکلات باشیم و نسبت به حل آنها هم خوشبین هستیم.
البته رییس انجمن سیلوداران استان نسخه ای برای برون رفت سیلوداران از وضع کنونی دارد و آن هم اجازه وارد کردن گندم آن هم بدون پرداخت عوارض گمرکی از کشور قزاقستان به صورت ترانزیتی است.
جلیلیان گفت: می توانیم این گندم ها را در سیلوهای استان نگهداری و در کارخانه های آرد استان تبدیل به آرد کنیم تا هم اشتغال ایجاد شود و هم محلی برای درآمدزایی سیلوداران باشد.
وی گفت: آرد تولید شده را می توان به کشور عراق باز صادر کنیم و این کار علاوه بر اینکه توجیه اقتصادی دارد، باید مورد بررسی و مطالعه بیشتر واقع شود.
به هر هرحال آنچه مسلم است، سیلوداران استان که زمانی به اشاره و چراغ سبز دولت در این وادی وارد شده اند، این روزها حال ناخوشی دارند و در انتظارند که وزارت صنعت، معدن و تجارت و نیز مجلسیان چه تصمیمی برای برون رفت شان از مشکلات کنونی می اندیشند.
571/567
یحیی معماری
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير


[email protected]




29/11/1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن