واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نامه فیلمسازان بخش نوعی تجربه جشنواره فجر به رضاداد تهران- ایرنا - فیلمسازانی که آثارشان در بخش نوعی تجربه سی و دومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد در نامه ای به دبیر این رویداد، دیدگاه های خود را برای بهتر شدن این بخش در سال آتی مطرح کردند.
به گزارش روزیکشنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، در این نامه که نسخه ای از آن در اختیار خبرگزاری ایرنا قرار گرفته آمده است: حالا که جشنواره سی ودوم به پایان رسیده است شاید اگرخبر دبیری شما برای سال آینده در مراسم اختتامیه جشنواره داده نمی شد، لزومی هم برای نوشتن این نامه وجود نداشت.
نویسندگان این نامه افزودند: در روزهایی که هیات محترم انتخاب ،فیلم های بخش سودای سیمرغ جشنواره را معرفی می کرد وپیشنهاد برگزاری بخشی تحت عنوان نوعی تجربه از جانب ایشان مطرح شد، تصور ما براین بود که تصمیمی حرفه ای برای نمایش فیلم هایی که از نظر ساختاری، تفاوت هایی با فیلم های بخش اصلی دارند گرفته شده است.
تا به این وسیله عملی شبیه همه فستیوال های بزرگ جهان اتفاق بیفتد وهمانطور که بخش های اصلی جشنواره هایی مثل کن وبرلین و ونیز بیشتربه نمایش فیلم هایی که پرزرق وبرق اند می پردازند و فیلم هایی را که ساختارتجربی تری دارند در بخش هایی چون نوعی نگاه وافق ها وپانوراما جا می دهند، فستیوال فجرهم تصمیم گرفته که بعدازگذشت سی ودو دوره به این نوع فیلم ها بها دهد.غافل ازاینکه جشنواره درتصوراست که منتی بر سر فیلم سازان نوگرای کشورش گذاشته ومی خواهد برای این بینوایان هم جایی هرچند کوچک در جشنواره بازکند.و سر آغاز ماجرا ازهمینجاست که فیلم سازان ازاین منتی که برآنها گذاشته شد بی خبر بودند.
در ادامه این نامه تاکید شده است: تفاوت این دو نگاه است که منجر به نوشتن چنین نامه ای می شود.چیزی که از نظر فیلم سازان بدیهی فرض شده، از نظر برگزار کنندگان لطف و بزرگواری قلمداد شده است.
نویسندگان این نامه افزودند پس نتیجه این می شود که فیلم های بخش نوعی تجربه در سالن مطبوعات دردوطبقه پایین ترازسطح زمین پخش می شوند وتصور برگزارکنندگان این است که چون برج میلاد خود دربالای بلندی قراردارد،پس دو طبقه زیرزمین به واقع چند صد متری بالاترازهمه جاست!
در حالیکه منتقدان ونویسندگان مطبوعات برای نمایش برخی فیلم های این بخش در سالن اصلی جشنواره امضا جمع می کنند ودرخواست می دهند،مسئولان جشنواره با وجود داشتن سانس خالی در این سالن،حتی فرصتی برای جواب دادن به این عزیزان که مخاطبان اصلی کاخ جشنواره اند،پیدا نمی کند.
فیلمسازان نوعی تجربه در ادامه نامه خود به دبیر جشنواره فیلم فجر تاکید کردند: اولین ردیف صندلی های سالن های کوچک برج میلاد،کمتر از دو متر با پرده فاصله دارند ونمایش ها در این دو سالن با پایین ترین کیفیت ممکن اتفاق می افتد وعزیزان مسئول حتی به این اهمیت نمی دهند که پایین پرده نمایش در این سالن ها از صندلی های ردیف های پشتی اصلا دیده نمی شود.
جلسات نقد وبررسی وگفتگو با اهالی مطبوعات برای هیچ فیلمی در این بخش طراحی نشده است واین فیلم ها که ظاهرا برای پیچیده بودن یا متفاوت بودنشان در این بخش جا دارند،بدون هیچ روشنگری ای از طرف فیلم سازان یا منتقدان ومخاطبان،به حال خود رها می شوند.
در این نامه آمده است در سالن های مردمی هم نمایش ها به سالن کوچک سینما فلسطین وخانه هنرمندان محدودمی شود که از نظر تعداد صندلی کوچکترین سالن های این دوره جشنواره هستند که البته باید گفت هردوی این سالن ها از سالن نمایش اصلی فیلم های نوعی تجربه در برج میلاد بزرگ ترند که این هم به نوبه خود نکته جالبی است.
در ادامه این نامه یادآوری شده است: کمترین حجم مطالب نشریه روزانه جشنواره مربوط به این فیلم هاست،کمترین تعداد کارت دعوت صادر شده برای عوامل فیلم وهمین طورکمترین پوشش سایت رسمی جشنواره فیلم فجر،به این بخش اختصاص دارد.
وعده داده شده که فیلم های نوعی تجربه داوری می شوند اما نه داوران بخش اصلی ونه داوران بخش فیلم های اول،حتی یک فیلم از این بخش را نمی بینند وبیست وچهار ساعت قبل از اختتامیه اعلام می شود که داوری در این بخش تنها یک پیشنهاد بوده وتصمیمی برای داوری این فیلم ها وجود ندارد.
این فیلمسازان در ادامه نامه خود تاکید کردند: اکنون که جشنواره سی ودوم به پایان رسیده لطفا به حدود بیست وچند روز قبل نگاهی بی اندازید وخود قضاوت کنید که آیا به نتیجه ای که می خواستید از برگزاری چنین بخشی برسید،رسیده اید یانه؟اگر جواب منفی است،بدانید که راه حل مثل همیشه پاک کردن صورت مساله نیست.حل کردن آن است. و در پایان این سوال مهم پیش می آید که به راستی حامی سینمای تجربی و جریان سازی که بارها برای این مرز و بوم افتخار آفریده کیست؟
تورج اصلانی، مسعودامینی تیرانی، پناه برخدا رضایی، محمدعلی سجادی، کاوه سجادی حسینی، مهرشاد کارخانی، محمدرضالطفی، شهرام مکری، فرزاد موتمن، فرهاد مهران فر فیلمسازانی هستند که این نامه را تهیه کرده اند.
فراهنگ(1)**1983**1569
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
27/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]