واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
زندگی نخستین زن وزیر دوره پهلوی روی آنتن تهران-ایرنا-تهیه کننده مستند تلویزیونی مروری بر زندگی فرخ رو پارسا از پخش فیلم مستند زندگی نخستین زن وزیر دوره پهلوی در روز سه شنبه 22 بهمن ماه از شبکه مستند سیما خبر داد.
حمیدرضا مسعودی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا ضمن اعلام این خبر افزود: این مستند ترکیبی که از صحنه های بازسازی شده نیز سود می برد ، سعی دارد با نگاهی واقع گرایانه زندگی و اعمال فرخ رو پارسا نخستین زن وزیر کابینه پهلوی دوم را به تصویر بکشد.
وی خاطرنشان کرد: این مستند سعی داشته تا با ارائه تصاویری واقعی نقش نخستین زن وزیر دوره پهلوی را که بهایی بوده را در تخریب دین در آموزش و پرورش آن زمان بررسی کند.
مسعودی اضافه کرد: این مستند پرتره در شبکه مستند سیما تولید شده است و بازیگران زیادی برای بازسازی بخش های نمایشی آن با ما همکاری کرده اند.
وی یادآور شد: کارگردانی این مستند بر عهده آرمین عیسائیان بوده و بخش های نمایشی را نیز محمد شهبازی کارگردانی کرده است؛ همچنین سید حسن حسینی ، حمید رضا حاتمی و علی حیدری به عنوان تصویر بردارد و سجاد مشحون به عنوان تدوین گر با ما همکاری داشته اند.
تهیه کننده مستند تلویزیونی مروری بر زندگی فرخ رو پارسا خاطرنشان کرد: این مستند فردا (چهرشنبه)از ساعت 16 به روی آنتن شبکه مستند می رود و در ساعت 24 نیز بار دیگر تکرار خواهد شد.
مسعودی با اشاره به وقایع زندگی فرخ رو پارسا اظهار کرد: وی در شهریورماه 1347 شمسی از سوی هویدا به وزارت آموزش و پرورش منصوب گردید؛ هنوز چند ماهی از انتصاب وی در پست وزارتخانه مزبور نگذشته بود که وی تصمیمات عنادآمیزی علیه روحانیت اتخاذ نمود، البته مخالفت های وی با اصل اسلام بود.
وی گفت: یکی از اقدامات ضداسلامی وی، حذف درس عربی از دروس دبیرستانی بود که با اعتراض برخی از دبیران و محصلان نیز روبهرو شده بودند؛ همچنین وی در یکی از جلساتی که در مدارس جامعه تعلیمات اسلامی داشت، به مخالفت با مسأله حجاب پرداخت و آن را جزو خرافات دانست.
مسعودی افزود: طی دوران وزارت فرخرو پارسا دو مسأله مورد توجه وزیر قرار داشت؛ یکی انتصاب بستگانش به پست های مهم در وزارت آموزش و پرورش و دیگری دریافت پول در قبال سمتی که به آن ها واگذار می شد.
وی ادامه داد: با گذشت زمان، چهره فرخرو پارسا برای دیگران بیشتر آشکار می شد و کار وزارتخانه در دوران وی به آنجا رسید که برخی مدرس ملی بهجای کتاب فارسی، انگلیسی و بهجای شناساندن پرچم ایران، پرچم آمریکا را به دانشآموزان نشان می دادند.
وی با بیان اینکه سرانجام فشار افکار عمومی باعث شد که وی از این وزارتخانه در سال 1353 شمسی برکنار شود، یادآور شد: پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، فرخرو پارسا محاکمه و در تاریخ هجدهم اردیبهشت ماه سال 1359هجری شمسی به اعدام محکوم گردید.
پارسا طی هفت سال وزارت در وزارتخانه آموزش و پرورش کابینه امیرعباس هویدا، بزرگ ترین ضربه ها را به ساختار آن وزارتخانه حساس وارد کرد.
فراهنگ(4)**9187**1588
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
21/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]