واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مرگ نباتی 30 هزار هکتار زمین در قم/ ضرورت تغییر الگوی کشت قم - ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با بیان اینکه 105 هزار هکتار اراضی کشاورزی در این استان وجود دارد گفت: 15 هزار هکتار از این اراضی از آستانه مرگ نباتات گذر کرده است و 15 هزار هکتار از اراضی نیز در آستانه مرگ نباتات و تهدید جدی قرار دارد.
به گزاش ایرنا، ˈ رضا سیار ˈ روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: اگر EC خاک و EC آب از حد معمول فراتر برود، آن زمین با مرگ نباتات مواجه می شود و دیگر نمی توان محصولی در آن زمین کاشت.
وی افزود: عمده اراضی که از آستانه مرگ نباتات گذر کرده است در منطقه قمرود قرار دارد و آن هم به علت قطع حقابه های قم از رودخانه های قمرود و قره چای است.
سیار ابراز امیدواری کرد: با اجرای طرح انتقال آب از جنوب ورامین، احیای رودخانه قره چای و انتقال کامل آب از سرشاخه های دز به استان، وضعیت بحرانی در قم بهبود یابد و بتوانیم اراضی که از آستانه مرگ نباتات گذر کرده است را احیا کنیم.
** تغییر الگوی کشت در استان قم ضروری است
رییس سازمان جهاد کشاورزی قم در ادامه با اشاره به مشکلات و بحران کم آبی در استان، تغییر الگوی کشت را راهگشای مشکلات موجود بیان کرد و افزود: باید با تسهیلات بانکی ارزان قیمت به کشاورزان کمک کنیم اراضی خود را به باغ تبدیل کنند.
سیار، کشت پسته، انار و زیتون را با توجه به اقلیم استان قم مثمرثمر دانست و گفت: با این کار کشاورزان هم آب کمتری استفاده می کنند و هم ارزش افزوده بیشتری نسبت به زراعت به دست می آورند.
به گفته وی ظرف پنج سال گذشته، سطح زیر کشت پسته در استان قم از سه هزار هکتار به شش هزار و 500 هکتار افزایش یافته و یکهزار و 500 هکتار دیگر در دست اقدام است.
وی ادامه داد: در دو سال اخیر اعتبارات خوب و ارزان قیمتی از طریق صندوق توسعه ملی برای عملیات اصلاح باغات در استان تخصیص یافت که این عملیات در چهار هزار و 400 هکتار از باغات استان قم انجام شد.
وی اضافه کرد: یکهزار و 200 کیلومتر لوله گذاری در مزارع، عملیات بهینه سازی مصرف آب با 32 میلیارد تومان اعتبار و عملیات آبیاری تحت فشار با اعتبار هفت میلیارد تومان از دیگر فعالیت های جهاد کشاورزی است که برای بهینه سازی مصرف آب کشاورزان انجام شده است.
سیار گفت: به رغم مشکلات بحران آب در استان قم، کشاورزان استان با تلاش مثال زدنی خود و اقداماتی از جمله تسطیح اراضی، لوله گذاری در مزارع، اصلاح طول و عرض نوار آبیاری، عملیات خاک ورزی حفاظتی، اقدامات مراقبتی در نگهداشت محصول و کنترل ریزش توانسته اند کیفیت و کمیت محصولات خود را حفظ کنند.
** رشد تولید محصولات کشاورزی در قم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قم همچنین از رشد تولیدات محصولات کشاورزی در استان بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی خبر داد و افزود: در سال 57، میزان تولید تخم مرغ در قم دو هزار و 700 تن در سال بود که این رقم اکنون به بیش از 42 هزار تن رسیده است.
سیار ادامه داد: میزان تولید گوشت مرغ در سال 57 در قم چهار هزار تن در سال بود که این رقم اکنون به بیش از چهل هزار تن رسیده است.
وی، میزان تولید گوشت قرمز و شیر را در سال 57 به ترتیب هفت هزار تن و 30 هزار تن عنوان کرد و افزود: اکنون میزان تولید گوشت قرمز به بیش از 42 هزار تن و تولید شیر به بیش از 152 هزار تن رسیده است.
وی گفت: میزان تولید ماهی نیز سالانه چهار تن بود که این رقم اکنون به یکهزار و 40 تن رسیده است.
سیار افزود: مجموع محصولات باغی و زارعی استان قم نیز سالانه 160 هزار تن بود که اکنون استان قم 80 هزار تن محصولات باغی و 285 هزار تن محصولات زراعی تولید می کند. ک /2
553 / 380/
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
16/11/1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]