واضح آرشیو وب فارسی:ايران: همصدايي دولتمردان براي اصلاح نظام سلامت
فاطمه احمدزاده
قابل قبول نبودن سهم مردم از پرداخت هزينههاي درمان، اولويت حوزه بهداشت بر درمان و لزوم بازسازي هر دو حوزه، ضرورت تحول نظام سلامت در كشور و تأمين سلامت و عدالت در سلامت از اولويتهايي است كه دولت يازدهم از ابتداي فعاليت خود بر آن تأكيد داشته است.
ورود دولت يازدهم به موضوع سلامت كشور از روزهاي نخستين آغاز به كار آن كاملاً مشهود بود. بهطوري كه با گذشت كمتر از يك ماه مشكلات دارويي كشور كه جان بسياري از مردم، بويژه بيماران خاص را به لب رسانده بود، رفع شد.
اين موضوع باعث شد همه مسئولان در دولت جديد به يك مفهوم مشترك دست پيدا كنند، «لزوم اصلاح و تحول در نظام سلامت كشور». بهطوري كه اين موضوع به يكي از دغدغههاي اصلي نظام تبديل شده است.
بعد از گذشت 100 روز از عملكرد سكانداران دولت يازدهم، بسياري از اين مشكلات از جمله تأمين دارو به عنوان نياز اساسي اقشار مختلف جامعه، از كشور رخت بربست.
بهطوري كه روز سهشنبه هفته جاري رئيس جمهوري در نشست مشترك مسئولان وزارت بهداشت و دولت، با قدرداني از تلاشهاي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در رفع بخشي از مشكلات مربوط به دارو، از جمله پايين آوردن قيمتها و تسهيل دسترسي بيماران ويژه و صعبالعلاج به داروهاي مورد نياز، گفت: تصميمات دولت در تأمين ارز و كاهش مقررات گمركي كه زمينهساز اين دستاورد بود، قدمهاي نخستين دولت است كه بايد گسترش يابد.
لزوم تحول نظام سلامت
دكتر محمد حاجي آقاجاني معاون درمان وزير بهداشت در گفتوگو با ايران با اشاره به اينكه ديدگاه دولت يازدهم به حوزه سلامت بسيار مثبت است، اظهار داشت: تأكيدات رئيس جمهوري بر حوزههاي مختلف بهداشت، درمان و پزشكي، به تبع خواهد توانست مسير را براي مسئولان وزارت بهداشت روشن كند.
وي در ادامه درباره اولويتهايي كه دولت در نظام سلامت در نظر دارد، گفت: كاهش هزينههاي درمان مردم، راهاندازي بيمارستانهاي جهادي در هر استان براي ارائه خدمات بهداشتي و درماني رايگان به همه مردم در اقصي نقاط كشور، احيا و رشد اخلاق پزشكي در كشور با هدف بهبود مناسبات بين پزشك و بيمار، حفظ كرامت بيمار و پزشك و ارتقاي كيفيت دانش، پژوهش و آموزش پزشكي از مهمترين سرفصلهايي است كه دولت يازدهم و در رأس آن شخص رئيس جمهوري بر آن تأكيد دارند.
معاون درمان وزير بهداشت در پاسخ به اينكه چشمانداز نظام سلامت براي رسيدن به اين اولويتها چيست، افزود: بيترديد مسائلي كه به عنوان مشكل اصلي نظام سلامت با آن روبهرو هستيم، بيشتر مباحث كيفي اين نظام را دربرگرفته است.
بنابراين نميتوان براي آن چشمانداز يا سال و ماه در نظر گرفت.
دولت يازدهم در حوزه سلامت از ابتدا كار خود را بطور ويژه آغاز كرد و وزارت بهداشت نيز در اين راستا قدمهاي مثبتي برداشته است. دكتر آقاجاني در پاسخ به سؤال ديگري مبني بر اينكه تحول نظام سلامت به عنوان تأكيد ويژه رئيس جمهوري در سايه چه اقداماتي اتفاق خواهد افتاد، خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه نظامهاي سلامت نظامهايي كاملاً پيچيده هستند، براي اصلاح اين گونه نظامها به عنوان صنعت پيچيده، يك اقدام منفرد راهگشا نخواهد بود.
بلكه نياز به اقدامات متعددي است. با فراهم شدن مقدمات طرح تحول حوزه سلامت در دولت تدبير و اميد و پرداختن به جنبههاي كليدي حوزه سلامت، در سالهاي آينده شاهد تغيير چشمگير در نحوه خدمترساني و حمايت بيمهها از مردم خواهيم بود.
وي در ادامه درباره اولويت حوزه بهداشت بر درمان به عنوان تأكيد ديگر رئيس جمهوري ادامه داد: مسلم است كه ذاتاً پيشگيري بر درمان مقدم است و اين در همه جوامع، اصلي ثابت شده است.
بنابراين تكليف همه ما اين است كه درابتدا به موضوع پيشگيري بپردازيم. سياستهاي وزارت بهداشت هم پيشگيري را هدف قرار داده است.
معاون درمان وزارت بهداشت در ادامه تصريح كرد: رفع موانع موجود در حوزه بهداشت كشور، جزو مسائل اصلي نظام است. اما آنچه حائز اهميت است، اين كه ما هم در زمينه بهداشت دچار چالش هستيم و هم در زمينه درمان.
بنابراين لازم است هم سيستم بهداشتي در كشور ما اصلاح شود و هم ناوگان درمان در فرايند بازسازي در مسير ديگري قرار بگيرد.
پنجشنبه 5 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]