واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 50 هزار ميليارد تومان بار مالي نظام سلامت كشور در سال گذشته
مديرعامل سازمان بيمه سلامت ايرانيان با اعلام اينكه نظام سلامت كشور در سال گذشته ۵۰ هزار ميليارد تومان بار مالي داشته است، گفت: نبود تعرفه واقعي، يكي از مشكلات پيش روي نظام سلامت است.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر انوشيروان محسني بندپي روز چهارشنبه در مراسم افتتاح چهاردهمين سمينار ملي و اولين سمينار بينالمللي فيزيوتراپي تخصصي ستون فقرات، اظهار داشت: جمعيت ما رو به سالمندي حركت ميكند و مهمترين عارضه سالمندي دردهاي مزمن كمر و ستون فقرات است و اينجاست كه ما به يك رشته تخصصي علمي مثل فيزيوتراپي در كم كردن دردها و درمان بيماريها پي ميبريم.
وي گفت: خوشبختانه كشور ما به لحاظ علمي و تخصصي با توجه به خدماتي كه از ديرباز در فيزيوتراپي به كار گرفته است، از غنيترين نيروهاي علمي اين رشته برخوردار است. از طرفي قديميترين انجمن علمي را داريم كه از لحاظ علمي هم قويترين افراد را در خود جاي داده است.
محسني بندپي افزود: شناساندن توانمندي و ظرفيت علمي اين گروه يكي از كارهاست كه ما نتوانستيم آن گونه كه انتظار ميرفت، در جامعه عرضه كنيم.
مديرعامل سازمان بيمه سلامت ايرانيان گفت: ما بايد به غناي علمي خود اكتفا نكنيم و از تجربيات كشورهاي همسايه و مختلف استفاده كنيم و من شاهد بودهام كه آقاي ابراهيمي با چه تلاشي براي كسب DPT دكتراي فيزيوتراپي تلاش ميكنند ولي با مقاومت غير كارشناسانهاي مواجهاند كه قدرت بيشتري دارند.
وي به اغنا و افزايش جامعه پزشكي و آشنايي مردم با خدمات اشاره داشت و گفت: در مقايسه بين جراحي و روش علمي فيزيوتراپي و توانبخشي در بيماراني كه دچار درد مزمن كمر بودهاند تعدادي به سمت جراحي و تعدادي به سوي فيزيوتراپي رفتند كه در ادامه مشخص شد كه هزينه خدمات جراحي 2 تا 3 برابر بيش از خدمات علمي فيزيوتراپي بوده و اثربخشي متفاوتي نبوده است كه البته هزينه خدمات جراحي در كشور ما 7 تا 8 برابر است.
مديرعامل سازمان بيمه سلامت ايرانيان گفت: اقتصاد سلامت حكم ميكند ما به سمت اثربخشي بيشتر رويم و روش تهاجمي كمتر باشد.
وي گفت: 95 درصد آنهايي كه دچار كمردرد هستند ميتوانند با دريافت استاندارد فيزيوتراپي از عمل جراحي معاف شوند و بازتواني خود را دريافت كنند. كه ما همواره از خدمات فيزيوتراپي در جنگ تحميلي و بعد از آن در سوانح جادهاي برخوردار بودهايم.
محسني بندپي به تغيير نام سازمان بيمه خدمات درماني به سازمان بيمه سلامت اشاره كرد و افزود: ما از درماننگري به سلامتنگري رفتهايم و ميخواهيم در پيشگيري و بازتواني و جلوگيري از هزينههايي كه به نظام سلامت تحميل ميشود، مداخله كنيم.
مديرعامل سازمان بيمه سلامت ايرانيان اظهار داشت: در سال گذشته 50 هزار ميليارد تومان بار مالي نظام سلامت بود كه بيش از 65 درصد آن را مردم داده اند.
وي گفت: ما از لحاظ درآمدي جزو كشورهاي متوسط به بالا هستيم، اما از لحاظ مشاركت دولت در سلامت مثل كشورهاي فقيريم.
مديرعامل سازمان بيمه سلامت ايرانيان به سه استراتژي كه سرلوحه بيمه سلامت است اشاره كرد و گفت: تأمين اعتبارات مالي يكي از بحثهاي ماست تا بتوانيم جهت تحقق برنامه بودجه پنجم گام برداريم و هزينهها را از دوش مردم كمتر كرده و به دولت منتقل كنيم.
محسني بندپي افزود: ناعادلانهترين مشاركت مالي در نظام سلامت اين است كه ما از جيب مردم بيشتر برداريم كه خوشبختانه با رويكرد دولت جديد بيشترين رشد اعتبارات مالي به بيمه سلامت تعلق گرفته و 65 درصد اعتبارات به سلامت تعلق گرفته است. البته مسلماً عقبماندگي دو دهه گذشته با افزايش اعتبارات يك ساله نميتواند پاسخگويي و جوابگويي لازم را داشته باشد.
مديرعامل سازمان بيمه سلامت ايرانيان تصريح كرد: نبود تعرفه واقعي تا امروز از ديگر مشكلات پيشروست چرا كه شوراي عالي بيمه سلامت موظف است قبل از پايان سال نسبت به بازنگري ارزش نسبي و تعيين تعرفه خدمات در پيشگيري، تخصصي و بازتواني چه دولتي،چه خصوصي و چه غير دولتي گام بردارد تا بتواند قيمت تمام شده را مشخص كرد.
وي گفت: در سنوات گذشته هزينه آب و برق محاسبه ميشد و آنچه كه بايد از جيب مردم پرداخت ميشد، تأمين ميشد اما وقتي به بخش سلامت ميرسيديم، اين كار انجام نميشد و بار مالي ناشي از قيمت تمام شده و قيمت ابلاغي از جيب مردم پرداخت ميشد.
مديرعامل سازمان بيمه سلامت ايرانيان به خريد راهبردي اشاره داشت و گفت: در خريد راهبردي بيمه از حالت انفعالي به راهبردي هدايت ميشود.
محسني بندپي ادامه داد: ما بايد تعيين كنيم كه خدمات را چه كساني ميخواهند دريافت كنند، سالمندان، روستاييان، كودكان و قشر آسيبپذير و تعيين كنيم كه مكانيزم پرداخت چگونه باشد و فرهنگ استفاده از فيزيوتراپي را تهادينه كنيم.
مديرعامل سازمان بيمه سلامت ايرانيان ادامه داد: ما بايد ارتباط تنگاتنگي با انجمنهاي علمي داشته باشيم و اگر وزارت بهداشت فرصت و زمان اين كار را ندارد ما به عنوان متولي و بيمه سلامت دخالت كرده و از اين ظرفيت علمي استفاده ميكنيم.
وي به اعمال سقفگذاري در قيمت دارو و خدمات فيزيوتراپي اشاره داشت و گفت: اين كارها يعني محدوديت قائل شدن و كم كردن انگيزه و بايد با انجمنهاي علمي ما روابط علمي و تنگاتنگي داشته باشيم و جامعه پزشكي از حمايت سازمانهاي بيمهگر برخوردار باشند تا خدمات اثربخشتر و مقرون به صرفهتر باشد تا شاهد جامعه پويا باشيم.
چهاردهمين سمينار ملي و اولين سمينار بينالمللي فيزيوتراپي تخصصي ستون فقرات در روزهاي 4 و 5 دي ماه جاري در سالن كنفرانس دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي برگزار ميشود.
كد خبر: 2202316
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۱۰/۴ - ۱۳:۲۳
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]