واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: رشد بيش از حد سهام برخي شركتها نگران كننده است
مدير نظارت بر بورسهاي سازمان بورس با بيان اينكه بازار شايعات داغ شده تا مسير سرمايهها را به سمت و سويي تغيير دهند، گفت: سهامداران نسبت به اين موضوع هشيارانه عمل كنند.
محمودرضا خواجهنصيري در گفتگو با فارس، با اشاره به اينكه بازار سهام طي ماههاي اخير رشد قابل توجهي داشته است، اظهارداشت: شاخصها و ارزش معاملات نيز به واسطه حضور بسياري از سرمايهگذاران رو به افزايش است.
وي با بيان اينكه اتفاقات حوزه سياست خارجي و تغييرات در شرايط عمومي، اين رشد را توجيهپذير ميكند، ادامه داد: يكي از دلايل ديگر رشد بازار ناشي از گردش سرمايهها در بورس ارزيابي ميشود. در حقيقت نبود بازدهي بازارهاي رقيب موجب تشديد روند رشد بورس شده است.
خواجه نصيري با تاكيد بر اينكه آمار و ارقام نشان از رشد قيمتي سهام برخي شركتها بيش از سودآوري آنان دارد، گفت: جريان ايجاد شده در سال جاري هم تا حدودي ناشي از اثرات تورم و قيمت دلار بوده و خوشبيني نسبت به آينده بازدهي قابل توجهي را به وجود آورده است.
مدير نظارت بر بورسها و بازارهاي سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اينكه اين بازدهي، در نتيجه ورود بسياري از سهامداران ارائه شده است، گفت: جريان نقدينگي در بازار همراه با رشد شاخص، تضمين كننده تداوم رشد بازار نخواهد بود.
وي گفت: رشد كمي و كيفي بازار سرمايه از برنامههاي اصلي حوزه مديريتي متولي اين بازار است اما همزمان نگرانيهايي براي مديريت بازار ايجاد شده و به دنبال آن هستيم كه اين افزايش قيمت براي بهبود شرايط تبديل به فرصت شود.
خواجهنصيري با تاكيد بر اينكه ذاتاً افزايش قيمت براي تامين مالي شركتها است، گفت: در صورت عدم استفاده از ظرفيت ايجاد شده موجب ثروتمند شدن سرمايهگذاران قبلي ميشود، چراكه كمتر موجب بهبود بنگاهها خواهد شد. در اين شرايط بهترين فرصت براي جذب نقدينگيهاي لازم از بازار است.
مدير نظارت بر بورسها و بازارهاي سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: در اين ميان رويكرد اشخاص حقوقي در اين بازار قابل توجه است به طوريكه با توجه به در اختيار داشتن بخش عمدهاي از سهام شركتها، در شرايط مطلوب حاضر، عكسالعمل سريع و منطقي براي جذب نقدينگي صورت نميگيرد.
وي با بيان اينكه انتظار داريم سهامداران براي جذب منابع، عرضه سهام را مورد توجه قرار دهند،گفت: هماكنون بسياري از شركتها، هلدينگها، و نهادهاي مالي بزرگ مازاد بر كنترل سهام مجموعههاي خود، سهام دارند و بايد با منابع ايجاد شده پروژههاي خود را، تامين مالي كنند.
خواجهنصيري تاكيد كرد: متاسفانه برخي حقوقيها، قصد تامين سهام شناور خود را ندارند و بخش عمدهاي از آنان منابع خود را در بورس براي خريد و فروش سهام سرمايهگذاري ميكنند تا از اين طريق بخشي از EPSخود را تامين كنند.
وي بانكها را يكي از اين نوع شركتها در بورس بيان كرد و گفت: با هدف كوتاه مدت اين شركتها از طريق سرمايهگذاري در بورس EPSخود را تا حدي پوشش ميدهند؛ تمام اين موارد مزيد بر علت ميشود تا تقاضا در بازار افزايش يابد كه اين اقدام عملاً درست نيست.
وي با اشاره به آخرين جلسه هيات وزيران براي عرضه سهام خورد و بلوك تصريح كرد: از طريق عرضهها كه طي روزهاي گذشته آغاز شده است، منابع مالي خوبي براي دولت تامين خواهد شد و از اين طريق بخش عمدهاي از تقاضاي بازار كنترل ميشود.
مدير نظارت بر بورسها و بازارهاي سازمان بورس و اوراق بهادار شرايط فعلي را فرصتي بي نظير براي تامين نقدينگي شركتها دانست و گفت: اگر بخش حقوقي داعيه اين را دارند كه نيازمند منابع مالي هستند تا كسب و كار در حوزه صنعت رونق يابد، هماكنون زمان استفاده از اين فرصت است.
خواجهنصيري با بيان اينكه طبق تحقيقات بعمل آمده چيزي بالغ بر 15 هزار ميليارد تومان امكان جذب نقدينگي توسط 20 شركت بزرگ و هلدينگ در بورس وجود دارد، گفت: اين هلدينگها بدون آنكه سهام مديريتي خود را از دست بدهند، چيزي بالغ بر 15 هزار ميليارد تومان منابع در اختيار خواهند گرفت.
وي ادامه داد: از اين شركتها و نهادهاي حقوقي، هفت بانك، هفت شركت هلدينگ اصلي، صندوقهاي بازنشستگي و ساير نهادها هستند كه كافي است با عرضه 15 درصد از پورتفوي خود، بالغ بر 15 هزار ميليارد تومان نقدينگي جذب كنند.
خواجهنصيري با تاكيد بر اينكه ضمانتي براي تداوم رشد بازار در سه ماهه پايان سال وجود ندارد به سرمايهگذاران توصيه كرد: تحليلها نشان ميدهد كه امكان تداوم اين روند بازار سهام كه در 9 ماه گذشته طي شده، وجود نداشته باشد.
چهارشنبه 4 دي 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]