واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: نظام رشد و "توسعه صنعتي" بايد تعيينكننده برنامههاي پژوهشي باشد
نظام رشد و توسعه صنعتي بايد تعيينكننده برنامههاي پژوهشي و نيز تأمينكننده منابع مورد نياز در كشور باشد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، مهدي فتحالله رئيس موسسه مطالعات و پژوهش هاي بازرگاني صبح امروز در آغاز به كار مراسم سومين جشنواره پژوهش صنعت، معدن و تجارت كه در محل دائمي نمايشگاههاي بينالمللي تهران در حال برگزاري است گفت: راهبردهاي توسعه صنعت، معدن و تجارت بايد به گونهاي باشد تا جريان ورود دانش و پژوهش به صنعت و تجارت تسهيل شود.
وي افرود: براي تسهيل جريان ورود دانش و پژوهش به مسير صنعت و تجارت نيازمند ارائه روش تحقيق مناسب و كاربردي و نيز پشتوانه مالي هستيم.
رئيس سومين جشنواره پژوهش صنعت، معدن و تجارت با تأكيد بر اينكه پژوهش و تحقيقات در بخش صنعت ، معدن زمينه ساز بالا رفتن رقابتپذيري صنعتي كشور و نيز افزايش سهم صادرات صنعتي ايران ميشود اظهار داشت: پژوهش و تحقيقات موجب افزايش سهم ارزش افزوده صنعتي در كشور ميشود و حمايت از اين امر سهم توليدات با فناوري بالا را در كشور افزايش ميدهد.
وي با بيان اينكه در قرن بيستم با ارزشترين دارايي منابع فيزيكي بوده گفت: اما در قرن بيست و يكم با ارزشترين سرمايه در هر كشوري دانش و اطلاعات آن كشور ميباشد.
فتحالله كسب مزيتهاي رقابتي پايدار در بخشهاي صنعت، معدن و تجارت را بدون دستيابي به دانش و فناوري امكانپذير ندانست و افزود: امروزه فاصله كشورهاي فقير و غني در پژوهش، فناوري، خلاقيت و نوآوري آنها خلاصه ميشود.
وي در خصوص گزارش مجمع جهاني اقتصاد اظهار داشت: رتبه ايران در سال 2013 ميلادي از بين 148 كشور دنيا در زمينه ظرفيت نوآوري 85 كيفيت نهادهاي پژوهشي علمي 43 و حضور دانشمندان در عرصههاي تحقيقات 37 است.
رئيس موسسه مطالعات و پژوهشهاي بازرگاني تعداد قطبهاي علمي، انجمنهاي علمي و موسسات پژوهشي داراي مجوز را به ترتيب 142، 280، 640 موسسه ذكر كرد.
وي همچنين از رتبه نخست ايران در سال 2012 ميلادي در ميان كشورهاي خاورميانه در بحث توليد علم و دانش خبر داد و گفت: براساس گزارش پايگاه استنادي اسكوپوس رتبه ايران قبل از سال 2012 در ميان كشورهاي خاورميانه سوم بوده است.
انتهاي پيام/
سه شنبه 26 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]