تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس به خدا توكل كند، دشوارى ها براى او آسان مى شود و اسباب برايش فراهم مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832670031




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پيشرفت علمي و توسعه فناوري موجب پايداري و استواري نظام است


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: پيشرفت علمي و توسعه فناوري موجب پايداري و استواري نظام است
رشت – خبرگزاري مهر: دبير ستاد جشنواره هفته پژوهش گيلان گفت: پيشرفت علمي و توسعه فناوري موجبات پايداري و استواري نظام را مهيا مي كند.

به گزارش خبرگزاري مهر، محمدرضا جلالي ظهر سه شنبه در مراسم افتتاحيه نمايشگاه چهاردهمين جشنواره پژوهش استان در سالن اجتماعات مجتمع خاتم الانبيا(ص) رشت در خصوص جايگاه توسعه علم و فناوري در جامعه افزود: نقش تعيين كننده علم و فناوري امروزه در رشد و توسعه كشورها و ارتباط نزديك توسعه اقتصادي با ظرفيت يك كشور در به دست آوردن، خلق، جذب، اشاعه و استفاده از فناوري به يك باور عمومي تبديل شده است.

وي اظهارداشت: بدين جهت است كه اكثر كشورها مبالغ زيادي را به زير ساخت هاي مرتبط با علم و فناوري اختصاص مي دهند تا بتوانند نوآوري هاي علمي و فني را به توليد محصول و تجاري سازي پيوند بزنند و اين باور و اهميتي كه علم و فناوري در فرآيند توسعه دارد سياست گذاري و برنامه ريزي كارآمدي را در اين عرصه ايجاب مي كند تا از رهگذر آن نتايج مود نظر حاصل شود.

دبير ستاد جشنواره هفته پژوهش استان گفت: شاخصه هاي تجارت جهاني نشان مي دهد كشورهايي كه در زمينه تحقيقات بيشترين هزينه را متحمل شده اند از كشورهايي هستند كه امروزه صاحب فناوري و صنايع پيشرفته هستند.

وي ادامه داد: در حال حاضر نيز همه كشورهاي توسعه يافته يا در حال توسعه تلاش مي كنند بر حجم سرمايه گذاري تحقيقاتي خود بيافزايند، البته كشورهاي در حال توسعه نيز دريافته اند كه براي رسيدن به رشد و توسعه واقعي و رفع مشكلات اقتصادي، اجتماعي راهي جزء سرمايه گذاري در زمينه تحقيقات ندارند كما اينكه كشورهاي توسعه يافته نيز به منظور حفظ موقعيت و افزايش برتري خود در صحنه هاي بين المللي بايد سرمايه گذاري كنند.

استفاده از فناوري الزامي كليدي در توسعه كشور است

جلالي با بيان اينكه استفاده از فناوري الزامي كليدي در توسعه كشور است، اظهارداشت: دستيابي به اهداف تعيين شده در چشم انداز بيست ساله كه كسب جايگاه نخست اقتصادي، علمي و فناوري در سطح منطقه است برنامه ريزي و استفاده از فناوري را به الزامي كليدي در توسعه كشور مبدل ساخته است.

وي همچنين تقويت و گسترش فعاليت پژوهشي و توسعه تحقيق را از الزامات اساسي توسعه فناوري عنوان كرد و اذعان داشت: ايجاد مراكز پژوهشي و فناوري علوم و فنون، افزايش سهم پژوهش از توليد ناخالص داخلي به سطح سه درصد، گسترش ارتباطات علمي با مراكز و نهادهاي آموزشي و پژوهشي معتبر بين المللي، ايجاد وتقويت مراكز علمي، پژوهشي و فناوري توانمندسازي آنها در طراز موسسات بين المللي، ايجاد، راه اندازي و تجهيز آزمايشگاه هاي كاربردي و همچنين ايجاد مراكز رشد از طريق دستگاه هاي اجرايي از جمله مواردي كه در برنامه پنجم به آنها توجه شده است.

دبير ستاد جشنواره هفته پژوهش استان متذكر شد: نهضت توليد علم و فناوري در كشور ايران آغاز شده كه هم اكنون نتايج آن نيز ملموس است در اين راستا پيشرفت هاي بزرگي براي ايران بدست آمده كه حاصل خودباوري و اعتماد به نفس جوانان اين مرز و بوم است.

وي در ادامه كسب موفقيت هاي چشمگير در عرصه هاي مختلف را حاصل خودباوري و اعتماد به نفس جوانان و دانشمندان ايراني عنوان كرد و افزود: جوانان و دانشمندان ايراني در عرصه هاي مهم علم و فناوري از قبيل انرژي هسته اي، نانو تكنولوژي، سلول هاي بنيادي، هوا و فضا، ابر رايانه ها و غيره موفقيت هاي چشمگيري را كسب كرده اند و اين موفقيت ها حاصل خود باوري و اعتماد به نفس ملي جوانان و دانشمندان ايراني است كه در اوج مظلوميت و محروميت از امكانات پيشرفته آزمايشگاهي و علمي به دستاوردهاي بزرگي در عرصه فناوري جهشي و استراتژيك دست يافته اند.

جلالي با بيان اينكه دستاوردهاي علمي در ايران قابل تحسين است، تصريح كرد: از نظر صاحبنظران ميزان برخورداري از علم و دانش، فرهنگي كردن علم و سرمايه گذاري هر چه بيشتر در زمينه تربيت محققان برجسته و ايجاد عرصه هاي باز و سالم براي توليد علم مبناي قدرت و حيات در عصر تحولات پرشتاب است.

وي با بيان اينكه تحقق بخشيدن مردم سالاري ديني موجبات پايداري و استواري نظام، ترس دشمنان و حفظ كشور در مقابل تهديدات است، اذعان داشت: به طور قطع پيشرفت علمي و توسعه فناوري نيز مي تواند موجبات پايداري نظام را مهيا كند.

مدير كل دفتر آموزش و پژوهش استانداري گيلان يادآور شد: توجه به دو عامل اساسي و دو نقطه كانوني كه باعث پايداري رشد و توسعه كشور خواهد بود ضرورتي اجتناب پذير است كه تكليف نخبگان كشور را در ايجاد قدرت ملي و نقش آن در سازندگي كشور و توسعه پايدار از توليد علم واضح مي سازد.

وي اشاره كرد: اگر در چند سده گذشته قدرت كشورها را بر اساس توان نيروي نظامي ،اقتصادي، داشتن منابع طبيعي و ذخاير زيرزميني مي سنجيدند ولي اكنون توان علمي و فناوري يك كشور است كه مي تواند قدرت آن را بالا و پائين ببرد و ميزان دستيابي هر جامعه به عنوان برترين هاي علمي مي تواند ضامني برتوانايي رفع مشكلات و چالش هاي دروني و بيروني محسوب شود.

فعاليت هاي پژوهشي بايد به مرحله سودآوري برسد

جلالي در ادامه دستيابي به بايسته هاي بي نظير انسجام علمي در كشور، تشكيل و تكميل ايده هاي علمي تا مصرف، فعال سازي ظرفيت هاي دانشگاهي و مراكز علمي و پژوهشي، تصميم گيري مبتني بر پژوهش و به سودآوري رساندن پروژه هاي پژوهشي را از عوامل موثر در افزايش سرعت رشد علمي كشور عنوان كرد.

وي همچنين با تاكيد بر اينكه فعاليت هاي پژوهشي بايد به مرحله سودآوري برسد، گفت: فعاليت هاي پژوهشي در راستاي ثروت آفريني و ايجاد مشاغل سود آورباشد مشكل بيكاري جوانان نيز رفع مي شود همچنين حوزه فناوري بايد شكل گيرد تا پژوهش ها و تحقيقات از گنجينه ها بيرون آمده تبديل به محصول شوند.

دبير ستاد جشنواره هفته پژوهش در استان تصريح كرد: به منظور تحقق هدف تبديل علم به ثروت مشكلاتي وجود دارد كه مي توان در اين زمينه به نهادينه كردن فرهنگ پژوهشي و فرهنگ سازي در جامعه بويژه در نسل جوان، فقدان چرخه علم به ثروت، فقدان ارتباط موثر بين دانشگاه و مراكز پژوهشي با محيط و صنعت، فقدان مديريت واحد كه حلقه گمشده پژوهش در كشور است، نهادينه نشدن فرهنگ تفكر و انديشه و ضعف فرهنگ علمي و غيره اشاره كرد.

وي با بيان اينكه نظام آموزشي كشور عملكرد لازم را براي توليد ثروت ندارد، اذعان داشت: راه نجات كشور را كه توليد ثروت از طريق علم است را بايد به مربيان بياموزيم و براي دستيابي به افرادي كه ذهن يپويا و انديشه اي شكوفا داشته باشند نيازمند نظام آموزشي هستيم كه از معلومات محوري به انديشه محوري سوق يابد.

جلالي در ادامه يادآورشد: دستگاه هاي اجرايي استان با توجه به ماده 116 ، بودجه يك تا سه درصد خود را به پژوهش اختصاص دهند.

كد خبر: 2197838

تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۶ - ۱۸:۴۴

سه شنبه 26 آذر 1392





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن