واضح آرشیو وب فارسی:مهر: توسعه فناوريهاي پيشرفته از محل 20برابر شدن اعتبار صندوق نوآوري/ رفع دغدغه معيشت از دانشجويان دكتري
معاون پژوهش و فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري از افزايش 20 برابري اعتبارات صندوق نوآوري و شكوفايي در سال 93 خبر داد و گفت: به منظور توسعه صادرات محصولات دانش بنيان، تمهيداتي انديشيده ايم كه در اين زمينه نياز به همكاري هاي وزارت امور خارجه براي توسعه ديپلماسي فناوري داريم.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر علي وطني روز چهارشنبه در حاشيه كنفرانس بين المللي مديريت فناوري با تاكيد بر اينكه معاونت علمي يك دستگاه فرادستگاهي است، افزود: از اين رو اين معاونت به دانشگاهها و مراكز علمي وابسته به وزارتخانه هاي علوم و تحقيقات و همچنين به مراكز علمي بخش هاي خصوصي كه به امر توليد علم مي پردازند، همكاري دارد.
معاون پژوهش و فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري با تاكيد بر اينكه حمايت از دانشجويان تحصيلات تكميلي از اولويت هاي اين معاونت است، اظهارداشت: در اين راستا در قالب اعطاي پژوهانه به دانشجويان دوره دكترا كمك هاي مالي بلاعوض مي شود تا آنها بدون دغدغه معيشت زندگي به فعاليت هاي علمي خود بپردازند.
وي حمايت از مسابقات دانشجويي را از ديگر اقدامات حمايتي اين معاونت ذكر كرد و يادآور شد: در حال حاضر مسابقات بسياري در دانشگاههاي كشور برگزار مي شود كه بر اساس حجم و تعداد اين مسابقات از سوي معاونت حمايت هايي به دانشگاهها صورت مي گيرد به گونه اي كه برخي از دانشگاهها تا سقف 100 ميليون تومان حمايت مالي دريافت كرده اند.
وطني حمايت از انتشار نشريات علمي را از ديگر برنامه هاي حمايتي اين دستگاه نام برد و يادآور شد: در حال حاضر ايران نسبت به 3 سال گذشته رتبه اول توليد علم را در دنيا كسب كرده است كه ارتقا به اين رتبه به دليل حمايت از نشريات علمي و توليد مقالات علمي بوده است.
معاون پژوهش و فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري همچنين با تاكيد بر اينكه حمايت هاي اين معاونت از طريق ظرفيت ايجاد شده در صندوق نوآوري و شكوفايي اعطا مي شود، خاطر نشان كرد: طرح هاي كلان ملي و شركت هاي دانش بنيان از طريق اين صندوق مورد حمايت قرار مي گيرد كه در اين راستا اعتبار اين صندوق در سال آينده نسبت به سال جاري 20 برابر خواهد شد.
وي با بيان اينكه اعتبار اين صندوق تا سه سال آينده 6 برابر مي شود، خاطر نشان كرد: اعتبارات اين صندوق در سال 93 به 600 ميليارد تومان بالغ خواهد شد كه اميدواريم در سه سال آينده اعتبارات اين صندوق به 3 هزار ميليارد تومان بالغ شود.
وطني با بيان اينكه اعتبارات اين صندوق صرف توسعه فناوري هاي پيشرفته خواهد شد اضافه كرد: شركت هاي دانش بنياني كه هم به لحاظ تعداد نيروي انساني متخصص و هم به لحاظ گردش مالي وضعيت مطلوبي دارند از مزاياي اين صندوق برخوردار خواهند شد.
وي با اشاره به دغدغه هاي صنعتي كشور گفت: به عنوان مثال در حال حاضر يكي از دغدغه هاي صنعت نفت، انتقال گاز است كه نياز به كمپرسورها داريم و از سوي ديگر نيز سالانه بيش از 70 ميليارد تومان كاتاليست وارد كشور مي كنيم كه لازم است با توسعه ستادهاي فناوري با يك كار فرادستگاهي اقدام به رفع مشكلات موجود در حوزه هاي مختلف كنيم.
وطني با اشاره به بودجه معاونت علمي در سال 93 ابراز اميدواري كرد كه نمايندگان مجلس به ويژه در كميسيون تلفيق با عنايات ويژه به بحث اشتغال و ارتقاي سطح زندگي مردم از طريق شركت هاي دانش بنيان به بودجه اين معاونت توجه بيشتري مبذول دارند.
معاون پژوهش و فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري همچنين از تمهيدات اين معاونت براي افزايش صادرات محصولات دانش بنيان خبر داد و خاطر نشان كرد: براي اين منظور نياز به همكاري دستگاهها و زارتخانه هاي مختلف داريم به ويژه وزارت امور خارجه كه در ديپلماسي فناوري مي تواند بسيار موثر عمل كند.
وطني همچنين با تاكيد بر تلاش اين معاونت و دستگاههاي مختلف براي توسعه صادرات محصولات دانش بنيان يادآور شد: هند با اقداماتي كه انجام داد تنها از طريق صادرات بازيهاي رايانه اي سالانه 70 ميليون دلار ارزآوري براي كشور خود دارد.
كد خبر: 2193279
تاريخ مخابره : ۱۳۹۲/۹/۲۰ - ۱۰:۲۳
چهارشنبه 20 آذر 1392
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]